CEL MAI IEFTIN TRASEU DIN Bucureşti CĂTRE Londra
Bucureşti Aeroportul Henri Coandă (OTP) către Aeroportul Londra Southend (SEN)
De obicei, zborurile către Londra din Bucureşti sunt mai ieftine atunci când zbori din Bucureşti Aeroportul Henri Coandă către Londra Southend, cu un preț mediu de 280 lei
CEA MAI IEFTINĂ LUNĂ PENTRU A ZBURA CĂTRE LONDRA DIN BUCUREŞTI AEROPORTUL HENRI COANDĂ | Ianuarie | Cu 60% mai ieftin | Zborurile din Bucureşti Aeroportul Henri Coandă către Londra costă în medie doar 161 lei în Ianuarie |
CEA MAI SCUMPĂ LUNĂ PENTRU A ZBURA CĂTRE LONDRA DIN BUCUREŞTI AEROPORTUL HENRI COANDĂ | August | Cu 60% mai scump | În August, un zbor către Londra din Bucureşti Aeroportul Henri Coandă costă aproximativ 640 lei |
CEA MAI POPULARĂ LUNĂ PENTRU A ZBURA CĂTRE LONDRA DIN BUCUREŞTI AEROPORTUL HENRI COANDĂ | Noiembrie | 395% mai vizitat | Utilizatorii momondo caută zboruri către Londra din Bucureşti Aeroportul Henri Coandă în Noiembrie mai des decât în orice altă lună |
În general, poți ajunge ușor în Londra pe tot parcursul anului, cele mai aglomerate fiind zborurile de pe timpul verii sau în perioada sărbătorilor de iarnă.
Dacă mergi primăvara poți admira natura în toată prospețimea ei: parcurile și grădinile din Londra sunt superbe. În schimb, dacă mergi în timpul iernii te poți bucura de oferta culturală în plină stagiune. Iarna în Londra este destul de blândă, așadar pentru prețuri mici la bilete de avion spre Londra și cazare ieftină – verifică oferta și în afara sezonului de vârf.
În ultimele două săptămâni utilizatorii au rezervat oferte către Londra, cu 59 lei/persoană (care este cu 92% mai ieftin decât prețul mediu către Londra). Pentru a găsi cel mai mic preț, din zona ta, folosește funcționalitatea momondo Ghid pentru prețul acestei rute.
Luna Martie este, în medie, cea mai ieftină pentru a zbura în Londra din România, majoritatea prețurilor fiind de doar 223 lei. Dacă nu poți călători în timpul lunii Martie, atunci rezervă zboruri în Londra din România pentru luna Februarie. Zborurile către Londra în Februarie, deși nu sunt la fel de ieftine ca cele din Martie, au totuși un preț mediu de 240 lei.
Cel mai bun moment pentru a-ți rezerva zborul din România în România este cu 60 zile înainte, atunci când prețurile costă, aproximativ, 416 lei. În ultimele 72 de ore, utilizatorii momondo au găsit zboruri în Londra, cu plecare din Londra, pentru numai 87 lei.
În medie, cea mai ieftină zi pentru a zbura din România în Londra este luni. Utilizatorii momondo au găsit bilete cu plecare în zilele de luni pentru numai 254 lei. Totuși, acest preț poate fluctua în funcție de compania aeriană care operează zborul, sezonul și perioada. Zborurile din România în Londra într-o zi de Vineri will vor fi, de obicei, mai scumpe - în jur de 375 lei. Să ai în vedere faptul că prețurile pentru ambele zile pot fluctua în funcție de sezon și de cerere.
Cel mai ieftin moment al zilei pentru a zbura în Londra este seara, atunci când poți cumpăra bilete de avion pentru numai 185 lei. Dacă ai un program de călătorie flexibil, încearcă să eviți zborurile de la prânz, când prețurile costă 676 lei, în medie. Zborurile în Londra din România de la prânz sunt, în general, mai scumpe pentru că acest moment al zilei este convenabil pentru cei mai mulți călători.
Este cât se poate de posibil să găsești un aeroport de destinație alternativ și, posibil, mai ieftin în apropiere de Londra. Dacă plănuiești un zbor în Londra, ia în considerare să rezervi biletele de avion către Aeroportul Londra Heathrow (la 23 km de centrul orașului Londra), Aeroportul Londra Gatwick (la 38 km de centrul orașului Londra), Aeroportul Londra Luton (la 45 km de centrul orașului Londra), Aeroportul Londra Stansted (la 50 km de centrul orașului Londra) sau Aeroportul Londra Southend (la 57 km de centrul orașului Londra).
Cu un preț mediu de 469 lei de persoană, Aeroportul Londra Southend este cel mai ieftin aeroport de aterizare pentru o călătorie în Londra. Acest preț fluctuează, desigur, în funcție de locul din care zbori. Funcționalitatea Ghid pentru prețul acestei rute de la momondo îi ajută pe utilizatori să găsească cele mai mici prețuri.
Indiferent pe care dintre aeroporturile de lângă Londra vrei să ajungi, vei găsi o mulțime de variante de călătorie. TAROM și British Airways aterizează pe aeroportul Londra Heathrow (LHR), Wizz Air pe Londra Luton (LTN) sau Gatwick (LGW), Ryanair pe aeroportul Stansted (STN), Blue Air pe Londra Luton.
Zborurile spre Londra sunt oferite de pe majoritatea aeroporturilor din România, fie că vorbim de aeroporturi regionale mari precum Iași, Timișoara, Cluj-Napoca sau aeroporturi mici precum Satu Mare.
Din București spre Londra oferă zboruri nu mai puțin de 5 companii aeriene diferite, așadar merită să cauți cu momondo oferta cea mai potrivită de zbor spre Capitala Marii Britanii.
Biletele de avion cu companiile de linie pot fi mai scumpe, dar ia în calcul faptul că politica de bagaje este mai permisivă și conectivitatea de pe aeroportul Heathrow este excelentă spre centrul orașului, fie dacă iei metroul sau trenul rapid.
Londra Heathrow este aeroportul pe care aterizează cursele de linie oferite de TAROM și British Airways, iar companiile low-cost aterizează pe unul dintre aeroporturile Gatwick, Stansted sau Luton.
În Londra poți ateriza pe unul dintre cele 4 aeroporturi: Luton, Heathrow, Gatwick sau Stansted. Poți găsi în fiecare dintre ele servicii express de transfer către centrul orașului, sau poți folosi „The Tube (metroul) sau trenul. Cel mai repede poți ajunge, de obicei, folosind un taxi, iar costurile nu sunt atât de mari dacă sunt împărțite cu alți parteneri de călătorie.
Dacă preferi cea mai ieftină variantă, îți recomandăm să folosești autobuzele. În funcție de distanță, au prețuri între 10 și 20 de lire.
La prima vedere Londra pare atât de mare încât nu știi de unde să începi să o vizitezi. Noi îți propunem să începi de la London Eye. Poate chiar să arunci o privire de sus, pentru a te lăsa atras de viitoarele obiective turistice. Big Ben și Trafalgar Square sunt următoarele ținte, cu un popas generos în National Gallery, pentru a admira operele unuia dintre cele mai vizitate muzee de artă din lume. Bineînțeles, nu trebuie să ratezi London Bridge și Tower Bridge, Palatul Buckingham, Palatul Parlamentului sau Shakespeare`s Globe Theatre.
Dacă soarele îți zâmbește, te vei putea bucura pe deplin de o plimbare prin Hyde Park sau St.James`s Park, pentru a contempla toate locurile vizitate.
Cei care încă își imaginează englezi cu pălării înalte și englezoaice în rochii cu crinolină, vor fi surprinși să vadă pe străzi femei musulmane îmbrăcate în burqa, everei cu tichii yarmulke și rochii ghaneze în culori vii. De fapt, ultimele cifre arată că unul din trei londonezi s-a născut în altă țară.
Toată această diversitate culturală a avut un efect benefic asupra gastronomiei orașului, și a stilului stradal. Până și mâncarea fast-food din cârciumi a crescut calitativ, și acum cu siguranță vei găsi în meniu Vindaloo iute (o mâncare tradițională indiană). În serile de joi și vineri, gurmanzii cu buget redus merg la sud de râu, în cartierul Brixton, unde piețele vechi, acoperite, au fost transformate într-un furnicar de restaurante, baruri și alimentare, care au apărut peste noapte. De obicei un DJ sau o formație creează ambianța sonoră pe lângă mâncarea stradală pakistaneză sau un whisky sour perfect mixat. După colț, este cinema-ul Ritzy, popular pentru jocurile de întrebări și răspunsuri și muzică, cât și pentru programele sale cu filme noi și inovatoare sau clasice.
Londra este un oraș care cere să fie explorat și cel mai bun mod de a face asta este ca un localnic: de la unul dintre sutele de standuri, închirază o bicicletă. Dacă ești pe fugă, lasă-ți bagajul undeva în apropiere, ca să ai mai mult timp.
De-a lungul Southbank-ului, este o pistă bună de ciclism, în special în zona de lângă Teatrul Național și Royal Festial Hall, utilizată că un loc de joacă urban, cu tonete cu mâncare, skateboarderi și festivaluri gratuite, pe tot parcursul anului. În plus, îndreaptă-te spre Canalul Regentului și explorează trio-ul ultramodern Shoreditch, Hoxton și Hackney, cu galerii independente, cafenele agomerate și o viață de noapte bogată.
Londonezii, față de newyorkezi, nu au obiceiul să-și laude orașul natal, dar nu lăsa ca reținerea lor englezească să te păcălască. Timp de secole, oamenii au venit Londra ca să se îmbogățească și acum este rândul tău să o vizitezi.