DescoperăSfaturi de călătorie

Top 10 destinații pentru o vacanță cu toată familia

Amâni de prea mult timp următorul concediu? Același pe care îl aștepți cam de când s-a terminat vara anului trecut? Când a fost ultima oară când ai călătorit cu familia? Să fie în anii demult apuși când fiecare membru a pus mână de la mână și s-a investit într-o mașină SUV în care să încapă toți cu mic cu mare? Dacă așa stau lucrurile, perioada imediat următoare este despre tine și familia ta. Verifică lista noastră de recomandări, convoacă-i pe ai tăi la o sesiune de dezbateri și începe pregătirile de rigoare pentru un concediu care să mai umple un album de amintiri de familie.

1. Vacanță în Milano, Italia

milano

Vă dorim, ție și familiei tale ca, dacă alegeți Milano, să vă plouă în cameră cu cannoli și Prosecco încă de la primul mic dejun al sejurului, să înotați în cel mai delicios rizzoto, sfintele paste (paste, nu Paște) să prisosească și măcar în ultima zi de vacanță să găsiți spațiu înăuntrul vostru pentru o felie de pizza napolitană. Să vă plimbați semeți pe străzile modei unde mașini de lux sfidează cu nerușinare privirile trecătorilor și unde numai diavolul care se îmbracă de la Prada nu s-ar lăsa intimidat până și de prețul unei huse de telefon.

✈️ Caută zboruri ieftine spre Milano
🏨 Rezervă hotel în Milano

2. Vacanță în Atena, Grecia

restaurant atena

Orașul de obârșie al DEMOCRAȚIEI, locul perfect pentru bunica ta care nici în ruptul capului nu se conformează cu faptul că nu vrei să te așezi la casa ta și să-ți pui pirostriile în viitorul apropiat. Pentru că dacă e DEMOCRAȚIE, ai DREPTUL. Știm, cu fiecare reuniune de familie îți este tot mai greu să o privești în ochi știind că ”tot ce mai așteaptă este să joace la nunta ta”, dar încearcă să o îmbunezi răsfățând-o cu o dietă mediteraneeană asezonată cu tzatziki, măsline și fructe de mare. Pe cât facem pariu că te mai iartă un an?

✈️ Caută zboruri ieftine spre Atena
🏨 Rezervă hotel în Atena

3. Vacanță în Berlin, Germania

apus Berlin

Dacă ai și un tată deosebit de interesat de cel de-al Doilea Război Mondial, de Hitler și de Germania nazistă (iar dacă faci parte din milenari sau din generația Y, cel mai probabil ai) fă-i bucuria de a vizita Berlinul, de a face un tur al orașului cu vaporul pe Spree sau cu autobuzul pe străzile orașului (o ocazie excelentă pentru a se plânge de cât de prost merg lucrurile la noi în țară și cât de curate sunt străzile din afară). Încântător!

CITEȘTE ȘI: Lucruri gratuite pe care le poți face în Berlin

✈️ Caută zboruri ieftine spre Berlin
🏨 Rezervă hotel în Berlin

4. Vacanță în Budapesta, Ungaria

parlamentul ungar

Îți promitem pe cuvânt că mama ta va fi exaltată de o plimbare cu vaporul pe Dunăre, aventură care va reprezenta și ocazia perfectă de a-și purta pălăria cochetă ce zace la naftalină de ani buni pentru că ”Unde să o port? Mă știi pe mine că ies în lume?”. Și dacă ai puțin suflet și chiar acum o vezi cât se spetește să mulțumească pe toată lumea, atunci vei lua în considerare și ideea de a o vedea cum își bea cafeaua la o terasă din fața Parlamentului Ungar.

CITEȘTE ȘI: Budapesta – city break de 3 zile petrecut într-un oraș ca o vedere poștală

✈️ Caută zboruri ieftine spre Budapesta
🏨 Rezervă hotel în Budapesta

5. Vacanță în Ljublijana, Slovenia

Panorama din Ljubljana, Slovenia

Dacă te numeri printre cei care privesc cu scepticism turistic fostele orașe comuniste, dă-i dreptul Ljubljanei să te convingă de contrariu. Vei descoperi o capitală neașteptat de relaxantă și primitoare, plină de statui care înfățișează dragoni (unul dintre simbolurile naționale) sau oameni contopiți cu natura (oameni marini, în general). Orașul mustește de tineri, de clădiri în culori pastelate, de piețe colorate, iar centrul acestuia poate fi locul pentru întâlnirea de duminică dimineața a stăpânilor de câini de aceeași rasă. Da, Ljubljana este locul ideal pentru o vacanță cu familia în mijlocul unei comunități unite, relaxate, fericite, ca o poezie de Alecsandri.

✈️ Caută zboruri ieftine spre Ljubljana
🏨 Rezervă hotel în Ljubljana

6. Vacanță în Paris, Franța

Croazieră pe Sena

O destinație perfectă pentru a-i lăsa pe ai tăi să se plimbe singuri, împreună, pe Champs Elysees, începând de la Grădinile Tuileries și sfârșind la Arcul de Triumf. Și dacă vrei să faci o aroganță de proporții, poți chiar să le cumperi o croazieră pe Sena, cu cina inclusă. Da, este posibil să fie necesar să îți aduci mâncare gătită de acasă la birou timp de două luni după aceea, dar merită. Cine nu vrea să își vadă părinții reîndrăgostiți?

CITEȘTE ȘI: Lucruri gratis pe care să le faci în Paris

✈️ Caută zboruri ieftine spre Paris
🏨 Rezervă hotel în Paris

7. Vacanță în Barcelona, Spania

Merită din plin să te bucuri de Sagrada Familia și de toate celelalte capodopere moderniste ale lui Gaudi împreună cu ai tăi pentru ca, la sfârșitul zilei, obosiți după atâtea plimbări prin orașul fascinant, să vă așezați înfometați în jurul unei paella cu fructe de mare și a unei sticle de vin alb, pe faimoasa Rambla, la umbra unui palmier stufos.

CITEȘTE ȘI: Lucruri gratuite pe care să le faci în Barcelona

✈️ Caută zboruri ieftine spre Barcelona
🏨 Rezervă hotel în Barcelona

8. Vacanță în Istanbul, Turcia

istanbul grand bazaar

Poate nu ai înțeles niciodată de ce mama ta nu pierde niciun episod din Suleyman Magnificul și poate ai și încercat de câteva ori să o rupi de această plăcere nevinovată, dar dacă totul a fost fără izbândă, nu te condamna. Mai bine mergi cu ea în țara personajului ei preferat. Du-o în Marele Bazaar și vezi cum se descurcă cu acei comercianți talentați care au negocierea în sânge. S-ar putea să fi surprins de cum tu vei reuși să cumperi o eșarfă din ”cel mai prețios cașmir” la ”numai 30 de euro”, iar ea va ieși de-acolo cu plasele pline și cu portofelul asemenea.

CITEȘTE ȘI: Ghid turistic Istanbul – un oraș aflat pe două continente

✈️ Caută zboruri ieftine spre Istanbul
🏨 Rezervă hotel în Istanbul

9. Vacanță în Amsterdam, Olanda

Anunță-l pe fratele tău mai tânăr că plecați în vacanță în Amsterdam și o să-ți spună că te iartă pentru tot ce i-ai făcut în copilărie; pentru că îl puneai să facă curat în locul tău, pentru că îl trimiteai la magazinul de la colț după dulciuri, pentru că îl dădeai afară din cameră când te vizitau prietenii și pentru că îi furai banii pe care îi primea de la bunici. Ba chiar va spune că îți este recunoscător și că a învățat multe din toate astea.

Lasă-l să își termine discursul încărcat de recunoștință și abia apoi anunță-l că vin și părinții. O să fie amuzant. Și în plus, o vacanță în plină vară petrecută cu ai tăi pe biciclete sună chiar bine. Încearcă totuși să nu le forțezi mâna și să încerci să îi duci pe Red Line District de dragul turismului.

✈️ Caută zboruri ieftine spre Amsterdam
🏨 Rezervă hotel în Amsterdam

10. Vacanță în Viena, Austria

cafenea în vienna

Grandioasa capitală a Austriei închide astăzi lista recomandărilor noastre. Vă sfătuim să vizitați Viena la pas, și nu doar pentru că astăzi ați fi exagerat cu pasca și cu cozonacul, ci (și) pentru că este cea mai sigură metodă de a vă bucura de arhitectura extravagantă în timp ce vă mai opriți din când în când pentru o cafea sau ceva rece de băut.

Pe lângă celebrul palat Schönbrunn, ai putea să mergi, împreună cu familia ta la unul dintre concertele celebre de muzică clasică. Până la urmă, Viena a fost școala celor mai mari compozitori veniți la studii din toate colțurile Europei, ceva trebuie să fie de ascultat; iar pe ai tăi s-ar putea să îi încânte un asemenea spectacol mai mult decât te aștepți.

CITEȘTE ȘI: Artă din spatele ghidonului – cu bicicleta pe străzile din Viena

✈️ Caută zboruri ieftine spre Viena
🏨 Rezervă hotel în Viena

Citește mai mult: