DescoperăSfaturi de călătorie

Cadouri ideale pentru călătorii împătimiți – conform ambasadorilor Open World Travelers

Alegerea cadourilor: o corvoadă și o sugativă de inspirație de când lumea și pământul. Oferirea lor… cu totul altceva – cui nu îi crește inima să vadă ochii aproapelui strălucind de recunoștință și încântare? Iar unui călător, încă și mai abitir.

Am stat de vorbă cu ambasadorii Open World Traveler, călători împătimiți, și i-am întrebat care ar fi cadoul care lor le-ar trezi exact acea sclipire entuziastă în ochi. Răspunsurile: care mai de care mai istețe, mai practice sau creative. În orice caz, genul de răspunsuri care îți iau o piatră de pe inimă în preajma ocaziilor. Iar pentru ambasadorii noștri, nu putem decât să sperăm că articolul va încăpea binișor pe mâna celor cu care se trag de șireturi în preajma Crăciunului.

1. O geantă de mână pe preferințele companiilor aeriene!

Nu știi ce să-i cumperi prietenului călător? Un bagaj de mână care să încapă în afurisitul de grilaj din aeroport este oricând binevenit.

Probabil cel mai util si frumos cadou pe care l-am primit pentru dependentul din mine a fost o geantă suficient de mică pentru a putea fi luată ca bagaj gratis de mână cu companiile low-cost, dar suficient de încăpătoare pentru a pune în ea haine pentru o perioadă de până la 7 zile.

Alt cadou care mi-a rămas în minte a fost harta mea de răzuit, este ca un reminder al tuturor locurilor unde am fost, dar și în care vreau să ajung. Ultima idee este ceva ce mi-ar plăcea să primesc sau să îmi fac singură cadou: un board unde sa pot face pin la poze imprimate din destinațiile și cu experiențele mele favorite.

Recomandare oferită de Iuliana Roman Popovici; urmărește-i aventurile pe blog.

2. Un bilet de avion

Oldie, but goldie. Lucrurile bune nu se demodează niciodată.

Deși există multe variante și, de obicei, îmi place să fiu creativă, aici voi păstra o viziune clasică: bilete de avion. Ce poate fi mai frumos decât să te trezești cu o vacanță surpriză, eventual în compania cuiva drag? Priceless! Dacă nu este posibil (mintea mea a plecat cu unicornii și a uitat că mai exista și joburi, zile de concediu limitate etc.), sunt adepta cadourilor practice: o pelerină de ploaie funky, o husă pentru troller cu print colorat, un rucsac perfect pentru a-l transforma în bagaj de cabină.

Recomandare oferită de Irina Gabriela Constantin; o găsești pe Instagram: @irinactn.

3. Cadouri asortate pe tipul de călător

Urmează recomandările Ioanei dacă vrei un cadou pe cât de precis și personalizat este posibil

Unui prieten pasionat de călătorii în natură i-aș oferi o busolă, unei prietene cochete și mare amatoare de călătorii i-aș oferi o eșarfă frumoasă și practică, să-i fie alături în periplele ei. Unui cuplu, probabil ca aș oferi un album pentru amintirile din călătorii, unui copil cu suflet de călător i-aș oferi un breloc cu o mică jucărie. Prietenilor apropiați le ofer deja timpul meu, îi ajut să-și pregătească vacanțele, să descopere locuri frumoase, să-și optimizeze traseele si costurile.

Recomandare oferită de Ioana Vlad, iar marimici.com este blogul ei de călătorii.

4. Mini-espressor de cafea

Puțini călători ar putea să nu îți jure prietenia pe viață când le oferi așa ceva.

Pentru că iubesc cafeaua și pentru că mi-a lipsit atât de mult în unele orașe din Asia, mi-aș dori pentru călătoriile mele un mini-espressor manual. Este ideal, atât pentru drumeții în natură sau camping, cât și pentru călătorii în locuri mai îndepărtate, unde nu se găsește cafea bună. Acesta ar fi cadoul meu pentru un pasionat de călătorii care nu poate funcționa dimineața până nu își bea cafeaua.

Recomandare oferită de Renata Moca, al cărei cont de Instagram (@cherryontheworld) ar trebui urmărit de către orice călător român.

5. Boluri pliabile

Vreun prieten călător care a declarat război plasticului? Ai probabil cu duiumul. Încântă-l cu un set de boluri pliabile.

Sunt atât de multe cadouri pe care le-am primit de când călătoresc, dar și pe care le-am oferit călătorilor din viața mea! Sunt o fire practică, așa că, după părerea mea, de bolurile pliabile de la Sea to Summit s-ar bucura orice explorator: ocupă puțin loc, sunt versatile (le-am folosit pentru băut, pentru servit supe, pentru salate) și reutilizabile (deci, ajutăm un pic și planeta). Win-win!

Recomandare cât se poate de practică și eco-friendly de la Olivia-Petra Coman. Află mai multe despre ea de pe blogul ei, Inreperta.

6. Pentru călătorul pe drumuri/pentru cel ce contemplă călătorii viitoare

Ideile Theodorei: care mai de care mai grozave. Dar noi zicem că o hartă răzuibilă stă bine pe peretele oricărui călător.

Un adevărat călător nu va avea nevoie de flecuștețe, pentru că, fiind mereu pe drumuri, nu poate să care lucruri inutile cu el. De aceea, cadourile potrivite pentru un iubitor de călătorii ar fi: 1) un set de călătorie format din pernă pentru gât, păturică și mască de ochi, 2) un set format din agendă, tag pentru bagaj si baterie externă, 3) un jurnal de călătorii, în care să își noteze detalii valoroase și amintiri frumoase, 4) un rucsac de călătorii, potrivit ca dimensiuni pentru bagajul de mână.

Pentru cei pasionați de călătorii, care doresc să aibă decorațiuni tematice în locuință, le putem oferi cadou: o hartă răzuibilă interactivă, glob pământesc vintage, diverse decorațiuni din țara preferată a persoanei respective (de exemplu, un covoraș țesut in Thailanda sau un vas japonez), o hartă vintage pe post de tablou.

Recomandare oferită de Theodora Istrati; iar blogul ei îți dă o poftă nebună de făcut bagaje: @theodoraistrati.

Pentru încă și mai multe idei de cadouri, aruncă un articol peste articolul nostru și află care sunt nouă destinații recomandate spre care să o pornești exclusiv cu prietenii.