DescoperăSfaturi de călătorie

11 motive pentru care hotelurile rămân cea mai bună structură de cazare

Ai terminat ce era mai ușor, ți-ai rezervat deja zborul, iar acum rămâne să iei decizia aia care pe unii îi poate costa zile întregi, pentru alții poate însemna discordie în cuplu, iar pe alții îi poate face să renunțe cu totul la planurile de vacanță. CAZAREA! Poate am exagerat puțin, dar trebuie să recunoaștem că nu-i ușor deloc. Frunzăritul printre atâtea opțiuni se poate lăsa cu serioase dureri de cap: să închiriem un apartament, o cameră la o pensiune, un bed & breakfast, un hotel, un hostel? Ce? Ce a mai apărut? Mai că îți vine să îți împreunezi mâinile sub bărbie și să ceri un semn divin. Ei bine, cea mai mare parte a participanților la Studiul Internațional despre Călătorii realizat de momondo au răspuns într-o suflare că ei preferă, fără doar și poate… HOTELURILE. Mai precis, 50% dintre cei întrebați, corespunzând a 16 din totalul de 20 de țări incluse în studiu, au ales cu mâna pe inimă hotelurile ca fiind cea mai bună structură de cazare.

În timp ce toate celelalte au diverse avantaje și dezavantaje, hotelurile au fost și probabil vor rămâne mereu o opțiune confortabilă și de încredere. Dacă nu te-am convins încă, iată mai jos 11 motive puternice în favoarea hotelurilor.

Serviciile hoteliere

 Niciun stres legat de făcutul patului de dimineață când dormi la hotel

Trebuie să cumperi bilete la teatrul de diseară? Vrei o recomandare de restaurant vegetarian? Ai nevoie de taxi? Repede? Sună la recepție! Ei știu, în general, cam tot ce se întamplă în împrejurimi și îți vor sări în ajutor cu orice ai nevoie cât ai clipi.

Niciun motiv să îți bați capul cu încărcătorul pe care l-ai uitat acasă sau să te stresezi că ai blocat ușa pe exterior. Jobul staffului de la hotel este să rezolve toate aceste probleme.

Disponibilitate în orice colț de lume

Dacă ești prototipul de călător spontan căruia îi place să se arunce cu capul înainte și să trăiască aventura fără prea multe planuri, atunci probabil hotelurile ți-au fost de multe ori luminița de la capătul tunelului. Oriunde te pot duce picioarele, fie că bați străzile romantice din Paris sau că descoperi bijuteriile ascunse din Bangkok, un hotel primitor vei găsi cu siguranță.

E destul de reconfortant gândul că, oriunde te-ar duce aripile aventurii, un pat primitor nu poate fi prea departe.

Facilități, dulci facilități

 Inventatorul vacanțelor își dorea din suflet să se afle la marginea piscinei în momentul revelației

„Sunt în vacanță” se traduce prin „să nu aud de treburi, griji sau alte gânduri care mi-ar putea tulbura starea de spirit în cel mai mic detaliu”. Și asta este exact ceea ce asigură hotelurile prin facilitățile pe care le pun la dispoziție refugiaților din jungla urbană.
Este adevărat că variază de la hotel la hotel și de la procentul din economii pe care ești dispus să îl plătești, dar majoritatea includ curățenie, obiecte trebuincioase toaletei, acces la internet, prosoape, lenjerie de pat și… room service-ul hotelului. Mai departe, după posibilități, îți pot bucura vacanța cu o piscină interioară sau în aer liber sau cu o sală de fitness și cu mult-râvnitul spa.
Oricât ți-ai îngusta pleoapele și ascuți privirea, nicio grijă nu se ivește la orizont. Doar relaxare în stare pură.

Sună ca și cum este nevoie de o doză în plus de inspirație. Iată ce am alege noi dacă ne-ai pune să facem un top 10 al celor mai frumoase hoteluri cu piscină din lume .

Niciun risc de înfometare involuntară sau alte neajunsuri

 Când singura problemă este alegerea vinului

Când ești în plină goană și vrei să bifezi cât mai multe lucruri văzute, pericolul de a sări, mai peste o cină, mai peste un mic dejun își arată colții la tot pasul. Dar fii pe pace! Hotelurile au grijă ca tu să nu te duci la culcare cu stomacul gol. De la micul dejul inclus în preț la room service sau cine sofisticate, accesul la hrană este ultima problemă a vacanței tale.

Locația, locația și iarăși „locația”

Ca să apuci să cunoști un loc în adevăratul sens al cuvântului trebuie să fii abil și să te descurci să ajungi repede dintr-un punct în altul. Și cum hotelurile sunt situate, în general, în centrele orașelor, în vecinătatea mijloacelor de transport și a obiectivelor importante, problema deplasării este pe jumătate rezolvată.
Nici nu este nevoie să oprești câte un localnic din 2 în 2 metri pentru a-i cere indicații și nici nu riști să te trezești, din centrul orașului, în mijlocul câmpului pentru că ai urmat greșit direcția de vreo 3 ore încoace. Personalul hotelului îți va indica traseul către principalele atracții. Nu, nu spun că e absolut imposibil să te pierzi. Personal, cred că asta se poate întâmpla și dacă ai cu tine un satelit în ghiozdan. Cine uită până și direcția din care a venit când se oprește să intre într-un magazin este o cauză pierdută. Cu toată amabilitatea celor din jur.

Rezervare de 2 minute și cîteva clickuri

S-au schimbat planurile în ultimul minut? Cu toată tehnologia pe care o avem la dispoziție, un booking online pentru o cameră de hotel este atât de ușor și de rapid încât îl poți face în timp ce îți usuci părul. (pont: atenție, totuși, la datele rezervării!)

Iar dacă ți-ai descărcat aplicația momondo în iPhone, vei putea găsi camere de hotel disponibile în apropierea ta, oriunde te-ai afla. Și poți face rezervarea pe loc. Dacă vrei să găsești un hotel într-o zonă anume, trebuie doar să desenezi pe hartă zona care te interesează, iar aplicația îți va afișa hotelurile disponibile. Deștept, nu?

Socializare

 Ieși din camera ta, croiește-ți drum până la bar și pune-te pe cunoscut colegi de hotel

Indiferent dacă stai la un hotel micuț sau la unul ce apaține unui mare lanț este imposibil să nu existe un bar unde te poți așeza la un pahar de vorbă cu alt călător cu care împarți acoperișul clădirii. Mari șanse să deveniți prieteni.
Tot mai multe hoteluri se centrează pe aspectul social aș experienței și multe au chiar spații încăpătoare unde se organizează evenimente culturale precum expoziții sau concerte.
Propune-ți ca, în următoarea călătorie, să petreci mai puțin timp în camera de hotel și mai mult în spațiile comune ale acestuia, cunoscând oameni noi.

Surprize, suprize! Programele de loialitate ale hotelurilor

La fel ca și în cazul companiile aeriene, marile lanțuri hoteliere au programe de loialitate care îți permit să colecționezi puncte în funcție de banii pe care îi cheltuiești. Punctele se traduc, ulterior, în mai mult confort fără costuri adiționale, iar ”confort” înseamnă o cameră mai modernă, tratamente la spa, cine gratuite, bilete la concerte și alte asemenea surprize.
Să plouă cu puncte dacă e pe-așa!

De toate pentru toți

 Hotelurile nu lasă pe nimeni pe dinafară

Călătorești cu o familia numeroasă? Ești însoțit de copii, bunici sau persoane cu dizabilități? Lasă grijile în seama hotelului. Facilităților de care dispun se mulează pe toate nevoile de călătorie și pe toate vârstele.
Prezența, dar mai ales experiența pesonalului, se vor dovedi un real ajutor în momentele de tensiune ridicată, ca atunci când este nevoie de un telefon urgent la doctor sau la autoritățile locale.

Siguranță

Încă din faza de proiecție, hotelurile au în vedere să asigure oaspeților un mediu înconjurător sigur. Desigur, acest nivel de securitate al hotelurilor variază de la țară la țară, dar cele mai multe bifează fără discuții măsurile minime. De exemplu, personalul hotelului este calificat în a răspune situațiilor de urgență și a da primul ajutor. Există sisteme de supraveghere și paznici pentru a ține străinii nedoriți în afara incintei. De asemenea, hotelurilor li se impune să respecte legile legate de prevenirea incendiilor și sunt supuse periodic la inspecții de securitate. Iar cardurile de acces în camere înseamnă că nimeni nu va intra în camera ta în afară de tine.
Nimic nu se compară cu o „vacanță în care nimic rău nu s-a întâmplat”.

Doar chef să te răsfeți îți trebuie…

Cum altfel te-ai fi putut bucura de o asemenea priveliște?

Zilele nesfârșite în fața calculatorului ți-au încolțit în suflet dorința de a trăi ca un rege, fie și numai pentru o zi? Hotelurile sunt locurile perfecte unde cea mai bogată imaginație pusă în slujba extravaganței poate deveni realitate printr-un simplu apel telefonic. Priveliști tăietoare de respirații, o șampanie cu căpșuni servită în cada înțesată de spumă, niște farfurii pline cu delicatese la cină și o armată de oameni gata să îți îndeplinească orice dorință îți trece prin cap.

Adaugă „răsfățul luxos dintr-un hotel” pe lista ta de must do-uri! Nicio șansă de regret ulterior!

Acum că ne-am lămurit „de ce hoteluri”, îți va plăcea ceva inspirație aferentă. Aruncă un ochi peste câteva dintre hotelurile istorice ale lumii și descoperă aceste 8 hoteluri cu oaspeți legendari . Și oricând vrei să te deconectezi, să visezi, să primești ponturi de travel sau pur și simplu să te delectezi cu povești noi de călătorie, vizitează secțiunea de Inspirație momondo
* Din 2014, momondo desfășoară în fiecare an un studiu internațional de travel. În 2016, 29.000 din 20 de țări, cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani, au participat la studiul legat de obiceiurile lor de călătorit. Colectarea datelor a avut loc între 6 și 13 ianuarie 2015 prin intermediul unei cercetări online realizate cu ajutorul panelului Cint. În 16 țări, 50% dintre respondeți au menționat hotelurile drept structurile de cazare preferate. În celealte 4 țări, hotelurile au fost alese, înaintea oricăror alte unități, în procent de 21 – 41%.