DescoperăSfaturi de călătorie

Ryanair – Dimensiuni și limite bagaje de mână și cală

Ryanair este cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa și în ultimii ani a început să își asigure o prezență semnificativă între companiile aeriene din România. În acest moment Ryanair este printre cele mai mari 5 companii aeriene din România și oferă zboruri de pe Aeroporturile București-Otopeni, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova și Oradea.

Ryanair are o politică de bagaje diferită de companiile aeriene de tip full-service (precum TAROM) și de asemenea diferită și de competitorii low-cost Wizz Air și Blue Air, așadar trebuie să știi foarte bine dimensiunile permise ale bagajelor.

Bagajul de mână – Limite și Dimensiuni

Ryanair are o politică diferită pentru bagajul de mână: una pentru pasagerii care au achiziționat serviciul de îmbarcare prioritară (aproximativ 6-10 euro, diferă în funcție de rută/zbor) și alta pentru pasagerii care nu achiziționează acest serviciu suplimentar.

Pasageri fără îmbarcare prioritară

Este permisă intrarea în cabina avionului cu un bagaj de dimensiuni maxime de 40x20x25 cm. Acest bagaj trebuie să se încadreze în limitele de dimensiune ale spațiului de sub scaunul din fața ta.

Bagajul de mână nu trebuie să depășească 10 kilograme.

Pasageri care au achiziționat serviciul suplimentar de îmbarcare prioritară (Plus/Flexi/Bilet de familie/Zbor de conexiune)

Pentru pasagerii care vor să fie siguri că bagajul le va fi pe zbor și nu le va fi trimis pe banda de bagaje, aceștia trebuie să achiziționeze serviciul de îmbarcare prioritară.
Astfel, li se va permite accesul la bordul avionului cu două bagaje de mână – unul de dimensiune maximă 55x40x20cm și unul de dimensiune maximă 40x20x25cm.

Greutatea bagajelor de mână nu va depăși nici în acest caz 10 kilograme.

Serviciul de îmbarcare prioritară poate fi achiziționat inclusiv după rezervarea biletului de avion.

Bagajul de cală – Limite și Dimensiuni

Fiind o companie low-cost, Ryanair nu include pe niciun zbor bagaj de cală gratuit. Acesta trebuie mereu achiziționat suplimentar față de biletul de avion. Costul bagajului de cală diferă în funcție de momentul achiziției și de greutatea necesară.

Ryanair în acest moment oferă posibilitatea de a achiziționa bagaje de cală cu greutatea de 20 kilograme și dimensiunile maxime de 81x119x119cm.

Partea bună este că dacă călătorești cu încă o persoană, și amândoi aveți achiziționat bagajul de cală, greutatea maximă se poate combina, astfel un pasager poate călători de exemplu cu un bagaj de 30 kilograme, iar celălalt pasager cu un bagaj de doar 10 kilograme. Desigur, asta în cazul în care ambii pasageri au achiziționat câte un bagaj de greutate maximă și călătoresc sub aceeași rezervare (au cumpărat deodată biletele de avion, făcând o singură plată).

Ultima actualizare: 09.01.2019

Informațiile prezentate sunt cu titlu informativ și reprezintă o documentare de pe site-urile companiilor aeriene la momentul publicării articolului. Întotdeauna verifică restricțiile și cu compania aeriană sau agenția de turism cu care urmează să călătorești – acestea pot fi diferite în funcție de ruta pe care călătorești, tipul de bilet de avion cumpărat sau eventualele modificări care nu sunt actualizate sau cuprinse în acest articol informativ.