Blue Air – Dimensiuni și limite bagaje de mână și de cală 2019

Una dintre companiile aeriene care a crescut semnificativ în număr de rute și de avioane este Blue Air, fiind una dintre principalele companii aeriene ca număr de pasageri transportați din România.

Blue Air este o companie aeriană înregistrată în România și operează o flotă de avioane exclusiv din seria Boeing 737.

Blue Air este o companie low-cost, deși pe unele rute a introdus facilități specifice companiilor de linie cum ar fi includerea gratuită a unui bagaj de cală inclus sau meniu cald gratuit pentru pasageri. Totuși, pe majoritatea rutelor compania are o politică de taxare a bagajelor sau cateringului de tip low-cost, așadar mereu fii atent ce ai inclus în biletul de avion – ca să nu te trezești la aeroport cu surprize privind plata.

Pe lângă rutele europene, Blue Air mai oferă și zboruri interne pe rute precum București – Oradea, București – Cluj Napoca, București – Iași sau rute între orașele de provincie precum Iași – Cluj Napoca – Timișoara dar și zboruri sezoniere din Iași, Timișoara, Oradea sau Cluj Napoca spre Constanța.
De asemenea, nu este exclus să întâlnești Blue Air oferind zboruri interne în Italia sau zboruri dinspre Cipru spre Grecia, Marea Britanie sau spre alte țări.

Blue Air – dimensiuni și limite bagaj de mână / cabină

Fiecare pasager, cu excepția copiilor sub 2 ani, au dreptul de a lua un bagaj de mână în avion. Acest bagaj este cel denumit bagaj de mână, uneori întâlnit și sub formularea de bagaj de cabină.

Bagajul trebuie să se încadreze într-o limită de greutate de 10 kilograme și să nu depășească dimensiunile de 55 cm x 40 cm x 20 cm.

În calcularea dimensiunilor acceptate orice companie aeriană va considera inclusiv roțile trollerului sau eventualele mânere sau buzunare care ies în afară. Așadar, îți recomandăm atenție sporită la bagajul de mână, pentru a nu fi trimis acesta în cala avionului și eventuala plată a unei taxe suplimentare.

Blue Air – dimensiuni și limite bagaj de cală

Zboruri interne în România

Pe zborurile interne din România* bagajul de cală este gratuit, întocmai ca la companii aeriene de linie, în limita unui bagaj de cală de greutate maximum 20, predat la check-in.

*București – Iași, București – Cluj-Napoca, București – Oradea precum și pe zborurile sezoniere spre Constanța din Oradea, Cluj-Napoca și Timișoara

Zboruri internaționale

Bagajul de cală pentru compania aeriană Blue Air se plătește la rezervarea biletului de avion sau înainte de efectuarea check-in-ului.

Pe zborurile internaționale bagajul de cală nu este inclus în prețul biletului de avion și este necesar a fi plătit suplimentar, în momentul achiziției biletului de avion sau ulterior, dar nu mai târziu de 4 ore înainte de călătorie.

Blue Air oferă două tipuri de bagaje de cală spre achiziție:

  • bagaj de cală mic – în limita a maximum 20 kilograme
  • bagaj de cală mare – în limita a maximum 32 kilograme

Greutatea maximă a unui bagaj de cală cumpărat la Blue Air este de 32 kilograme și nu se poate cumula greutatea între pasageri.
Dimensiunea maximă a bagajului de cală nu trebuie să depășească 100 cm x 80 cm x 30 cm.

Numărul de bagaje de cală pe care le poate achiziționa un pasager este de patru bagaje.

Blue Air – transport biciclete sau echipamente speciale

Este posibilă transportarea bicicletelor ca bagaj de cală contra unei taxe. La momentul redactării acestui articol taxa pentru transportul la cală al unei biciclete este de 25 EUR pentru un segment de zbor.

De asemenea, se poate transporta ca bagaj de cală și echipament sportiv precum ski-uri sau echipament de golf în limita a 32 kilograme și a plății unei taxe suplimentare de 30 EUR.

Verifică însă pentru orice bagaj special care ar fi condițiile de ambalare direct la compania aeriană.

Ultima actualizare: 09.01.2019

Informațiile prezentate sunt cu titlu informativ și reprezintă o documentare de pe site-urile companiilor aeriene la momentul publicării articolului. Întotdeauna verifică restricțiile și cu compania aeriană sau agenția de turism cu care urmează să călătorești – acestea pot fi diferite în funcție de ruta pe care călătorești, tipul de bilet de avion cumpărat sau eventualele modificări care nu sunt actualizate sau cuprinse în acest articol informativ.