DescoperăCazări de neuitat

Cele mai bune hoteluri cu Spa din România

Vin momente în viață când chiar trebuie să mai lași la o parte listele zilnice cu lucruri de făcut, să mai încetezi să-ți pui alarma înainte de culcare și să ignori puțin calculele bugetare ale gospodăriei pentru lunile ce urmează. Exact acestea sunt momentele când poți să-i lași pe alții să se ocupe de bunăstarea ta cu un serviabil „Vă pot fi de folos doamnă/domnule?”, iar tu să răspunzi că ai nevoie de prosop pentru saună. Zilele despre care vorbim sunt cele în care număratul caloriilor se transformă într-un obicei ce pălește în fața unui meniu a la carte sau a unui mic dejun bufet delicios (bașca, inclus în preț).

Așa am gândit noi când ne-am pus pe cercetări și am ales unele dintre cele mai bune hoteluri cu spa de pe teritoriul național, judecând după impresiile celor care au fost deja acolo, fără a ignora cu desăvârșire prețul. Am găsit cumva calea de mijloc, ca să spunem așa, dintre cașcaval și ratingul oaspeților pentru ca ție să nu-ți mai rămână decât să citești și să rezervi o cameră în cel care te convinge cel mai strașnic.

1. Hotel Splendid – Mamaia

Exact locul unde vrei să fii după ce ai văzut soarele apunând peste limanele dobrogene

Nu reușeai să prefigurezi niciun motiv pentru care Mamaia ar merita drumul în lunile de dinainte de 1 mai? Îți dăm noi unul: Splendid Hotel & Spa, cu condiția să lași copiii la bunici și să îți asumi că sejurul petrecut aici este pentru tine și atât! Se află la numai 200 de metri de plaja cu iz de eternitate și exact pe malul lacului Siutghiol.

Fără să mai vorbim despre felul teatral și veselia de culori în care apune soarele pe lac (cu prisosință într-o companie plăcută sau măcar în cea a unei sticle de vin) vom trece direct la facilități. Menționăm aici piscina interioară, saunele umedă și uscată, dușul emoțional (se simte mai bine decât sună), zona de relaxare și serviciul de masaj.

Citește și: Top 10 hoteluri din stațiunea Sunny Beach, Bulgaria

Rezervă cameră la Hotel Splendid

2. Pleiada Boutique Hotel – Iași

Momente în care mâna stângă obișnuiește să-ți fie ocupată de un cocktail cu suficiente grade

Când simți că meriți, n-ai de ce să mai tai frunze la câini: te pui pe rezervat o cameră la unul dintre cele mai (dacă nu cel mai) bune hoteluri din Iași și îți propui să omori acolo un weekend, fără emailuri, telefoane, copii, socri sau alte neajunsuri. Hotel Pleiada are acel je ne sais quoi datorat, probabil, armoniei cu natura – vei regăsi elementele Mamei Pământ în cele mai mici detalii ale design-ului hotelului.

Fiecare cameră a fost gândită individual, pietrele de Himalaya nu lipsesc din zona de SPA (dotată cu tot ce-i trebuie), iar câteodată chiar vine momentul (și aceste momente apar mai ales când te afli în jacuzzi) să-ți spui în sinea ta: „Păi dacă nici eu nu mai merit, atunci cine?”

Și dacă tot te afli prin zonă și tot ai ucide pentru cafea dimineață, iată care sunt cele mai bune cafenele din Iași.

Rezervă cameră la Pleiada Boutique Hotel

3. Fabesca Boutique Hotel – Sovata

Singur sau cu jumătatea de Finetti, greu să nu te simți ca un pașă în asemenea loc

Dacă Fabesca Butique Hotel nu are o locație a-ntâia, atunci această categorie a dispărut complet din clasificarea hotelurilor din lumea întreagă. Se află la numai 300m de lacul Ursu, la 200m de centrul Sovatei, la o oră de mașină de încântătoarea Sighișoară și într-o liniște cum n-ai mai ascultat de când mergeai la țară la bunici.

Chiar și cele mai critice voci vor recomanda Fabesca din toți rărunchii, elogiind cele 10 tipuri de masaje profesioniste, calitatea micului dejun, bucătăria mediteraneană, „cafeaua!” (se aud vocile review-urilor strigând în cor) și camerele care parcă-ți smulg de pe buze un discret „am ajuns în paradis”.

Rezervă cameră la Fabeasca Boutique Hotel

4. Hotel Escalade – Poiana Brașov

Aici meriți să fii după o zi de pârtie

Poți să străbați mări și țări și să vezi câte-n lună și în stele, dar, cumva, aerul munților românești nu se compară cu nimic; au ceva molipsitor Carpații naționali, ceva ce se simte ca „acasă”, dar nu negăm că asta am putea-o simți doar noi, românii. Dar lăsând patriotismele și revenind la plănuirea zilelor de desfătare, Hotel Escalade provoacă icnete de jubilație din partea celor care au fost și au văzut.

Dacă te prinde iarna cu chef de hoteluri cu Spa și dacă nici pârtiei nu obișnuiești să-i dai cu piciorul, află că Escalade se află la 100m de pârtie… și nu mai vorbim despre cum intră saunele după câteva ore bune petrecute în zăpadă. Dacă nu-i iarnă și schi, natura din Poiana Brașov, drumețiile montane, posibilitățile de tras cu arcul și întoarcerea la restaurantul hotelului se prezintă la fel de îmbietor.

Citește și: Top 10 locuri de vizitat în Brașov

Rezervă cameră la Hotel Escalade

5. Hotel Korona – Sighișoara

Ei, iată un loc care parcă invită la noi prietenii

Da, ne vei trage la răspundere pentru faptul că Hotel Korona nu are masaj și saună, dar dacă pentru relaxare ai ajuns aici, atunci nu ai motiv să te arăți nemulțumit. Pe timp de vară, grădina verde și șezlongurile de lemn ce împresoară piscina te invită la ore (dacă nu zile) de răsfoit cărți, stat la taclale și deșertat pahare colorate, cu arome de fructe și de alcool. Se mai aude și cum că barul/restaurantul din vecinătatea piscinei se întrece pe sine, că prețurile sunt bune și că tocmai ce scoți piciorul de pe ușa hotelului și te afli în inima Sighișoarei.

Citește și: Top 10 destinații românești pentru o vacanță cu familia

Rezervă cameră la Hotel Korona

6. Plaza V Hotel – Târgu Mureș

Dacă Târgu Mureș te îmbie la relaxare, alege Plaza V Hotel

Umblă vorba cum că Plaza V Hotel depășește și privește cu nonșalanță peste umăr către multe dintre hotelurile de 4 stele din vestul continentului, dar până nu vezi cu ochii tăi, nu crezi. Nu am exagera afirmând că tot alaiul de facilități pentru spa te vor face să consideri că locuiești în cea mai bună dintre toate lumile posibile și la aceeași părere vei ajunge și după cunoașterea talentelor bucătarilor hotelului.

Bucatele acoperă varietăți locale, internaționale și asiatice, iar camerele (fiecare cu design-ul propriu) îmbină cât se poate de chic formele, culorile și materialele. Ah, în funcție de disponibilitate, de cum ajungi, îți poți alege camera care te coafează cel mai bine.

Rezervă cameră la Plaza V Hotel

7. Hotel Leon & Spa – Arad

Există un loc în Arad de unde nu o să mai vrei să pleci

Îți spunem de pe acum că la Hotel Leon există un risc: o probabilitate prea mare să nu ai niciun chef să părăsești hotelul și să cunoști Aradul, iar acum că ai fost înștiințat, responsabilitatea cade complet pe umerii tăi. Dar acum, spune și tu, n-ar fi păcat să nu ieși măcar pentru o plimbare/alergare pe malul Mureșului din apropiere, mai ales când știi că la întoarcere te-așteaptă sauna și relaxarea din piscină? Despre micul dejun bufet, numai cuvinte de laudă și la fel se poate spune și despre personalul hotelului.

Rezervă cameră la Hotel Leon

8. Cheile Grădiștei Fundata Resort & Spa – Fundata

Când vrei să ai grijă de tine te duci, fie în mijlocul naturii, fie la piscină. Dacă le vrei pe amândouă, vizitează Cheile Grădiștei

Dacă Cheile Grădiștei îți este alegerea, cere o cameră care dă spre Bucegi și Piatra Craiului; că parcă altfel încep zilele când, nici nu-ți înghiți bine gălbenușul și dai cu ochii de acești măreți românești. Și pentru că acolo unde-s munți sunt și sporturi de iarnă, hotelul în cauză ar trebui să te fericească până peste poate dacă ești un împătimit al pârtiilor. În sezoanele lipsite de zăpadă, natura oferă posibilități de drumeții, tiroliană, escaladă și ciclism montan și cert este că indiferent de perioada anului saunele, jacuzzi-ul și masajele funcționează în aceeași măsură din incinta hotelului.

Citește și: Top 20 cele mai frumoase locuri din România

Rezervă cameră la Cheile Grădiștei Fundata

9. Sungarden Golf & Spa Resort – Cluj-Napoca

Cu un picior în Cluj, iar cu altul în mijlocul naturii, Sungarden te așteaptă la relaxare totală

Închipuie-ți Clujul! Făurește-l cu ochii minții, cu străzile pe întinsul cărora oboseala nu-ți face avansuri, cu muzeele ce spun povestea Transilvaniei, cu pub-urile și cafenelele ce fac atât de grea alegerea unui singur loc și cu oamenii de negăsit în alt colț de țară. Ai imaginea în față, da? Acum, deplasează-te 10km pe direcția nord-vest, pe un drum ce șerpuiește, până ce dai de-un luminiș, înconjurat de freamăt de codru și toate cele și un resort dotat cu spa, golf și tot ce-ți mai trebuie că să spui că te-ai cazat ca boierul.

Așa ar trebui să înceapă sejurul tău la Sun Garden, un hotel superb, înconjurat din toate părțile de verde și de calm, cu piscină, cu un meniu din cele mai sofisticate și cu tratamente spa (incluzând masaje, exfolieri, împachetări corporale). Te-am minți spunându-ți că prețurile-s un flecuș, dar vezi cum te drămuiești să-ți ajungă de măcar un weekend într-un asemenea loc.

Citește și: 8 motive pentru a vizita Clujul cât mai curând

Rezervă cameră la Sungarden Resort

10. Allegria Hotel – Alba Iulia

Alba Iulia și o saună…. ceva ce sună ca urare la o zi de naștere

Dacă despre Alba Iulia îți amintești că este minunată, de ultima oară când ai vizitat-o, memoria nu te înșală cu nimic, iar dacă atunci, dintr-un motiv sau altul, nu ai avut o cazare de nota 20, acum știi la ce trebuie să umbli. Allegria Hotel se află cât se poate de aproape de centrul vechi al orașului și nu se lasă cu nimic mai prejos de experiența pe care Alba Iulia o oferă oricărui călător ce-i trece pragul.

Înconjurat de restaurante excelente, dar fără a-i lipsi propriii săi maeștri în bucătărie, hotelul este recunoscut pentru iscusința cu care și-a ales personalul, pentru decorul minimalist impecabil al camerelor și pentru o zonă Spa de unde cu greu te mai întorci la viața de simplu muritor.

Rezervă cameră la Allegria Hotel

11. Septimia Wellness Spa – Odorheiul Secuiesc

Pentru zilele (dar mai ales nopțile) nesfârșite de vară, în Ținutul Secuiesc

Ținutul Secuiesc este una dintre cele mai strălucite idei de vacanță pe care le poți avea când îți propui să mai cunoști îndeaproape un colț de țară. Castelele medievale abundă, artizania românească se află la ea acasă, iar natura și viața sălbatică sunt de găsit în cea mai bună formă.

Dar dacă la toate-acestea mai adaugi sejurul la un hotel precum Septima Resort, mira-ne-am să nu verși o lacrimă, două la plecare. Lăsând la o parte băile de aburi, masajele, saunele, jacuzzi-ul și toate cele, găsești aici o instituție în ceea ce privește jocul de bowling.

Citește și: Cele mai frumoase 9 castele din România

Rezervă cameră la Septimia Resort

Mai multă inspirație mioritică?

În legătură
Cele mai frumoase 9 castele din România
17 min. de citire

Cele mai frumoase 9 castele din România