Top 10 hoteluri din stațiunea Sunny Beach în 2019

De ceva ani buni, pupilele ochilor occidentali se tot măresc la gândul unei vacanțe petrecute în prea-controversata stațiune Sunny Beach din Bulgaria. Fâșia de plajă de la malul Mării Negre, numită recent și Costa del Sol din Balcani, noua Ibiza sau noua capitală a distracției europene, este foarte cunoscută datorită escapadelor de o îndoielnică decență a tinerilor (mai ales) britanici care vin aici atrași de prețurile incredibil de scăzute și de legendele hedoniste.

Auzind că odraslele plănuiesc un sejur în Sunny Beach, cel mai probabil, părinții tinerilor din mai vestica Europă ar putea ridica cu scepticism una dintre sprâncene, dar sufletele neîntinate de prejudecăți vor căuta să privească mai departe de cancan-uri. Iar curiozitatea le va fi pe deplin răsplătită. Sunny Beach este mult mai mult de-atât.

În vecinătatea Plajei de Aur, iubitorii trecutului și ai culturii vor afla orașul Nessebar, patrimoniu UNESCO și așezare umană mai veche de 3200 de ani care păstrează vestigii bizantine, biserici medievale creștine și atmosfera prăfuit-istorică specifică Europei de Răsărit.

Nessebar, Bulgaria

Și ca să ajungem mai repede la cireașa de pe tort, să vorbim despre bijuteriile hoteliere bulgare, garanția bunăstării și relaxării, gazdele sunetelor dulci de pahare de vin ciocnite în compania unei cine sofisticate, spații întinse de piscină albastru-safir și personal cordial. Și prețuri atât de bune că mai-mai îți vine să achiziționezi compulsiv două vacanțe vara asta cu destinația Sunny Beach. Ca să nu fii nevoit să cauți acul în carul cu fân și să petreci câteva zile pierdut în abisul www ți-am pregătit un top al celor mai bune resorturi care își fac veacul pe întinderea libertinei stațiuni.

1. Riu Helios Paradise

Masaj de relaxare în bătaia brizei marine

Chiar și cele mai critice voci se văd nevoite să recomande hotelul care nu poartă degeaba paradisul în coadă. Dacă nu te deranjează cele câteva minute pe care le ai de parcurs pentru a-ți scufunda picioarele într-un nisip fierbinte sau într-o Mare Neagră curată, și dacă vrei ca la întoarcerea în hotel să te afunzi fără întârziere în răsfățurile unui SPA ca la carte, hotelul Riu Helios este ALEGEREA.

Caută hoteluri în Sunny Beach

2. Iberostar Sunny Beach Resort

Locul ideal dacă vrei o escapadă în familie sau câteva zile de răsfăț alături de jumătatea ta. Și chiar dacă vrei doar răsfăț alături de jumătatea ta, dar inima de părinte nu-ți îngăduie să-i lași acasă pe cei mici, adu-i cu încredere la Iberostar. Programele de divertisment pentru copii, cum ar fi jocurile de desen, de pictură, de volei sau cursurile de bucătărie infantilă, îți vor lăsa tot timpul să te bucuri de zona de spa, de sporturile acvatice, de cele 7 piscine și de bunătățile proaspăt scoase din mâinile bucătarilor.

3. DIT Majestic Beach Resort

Barul de pe plajă al hotelului DIT Majestic.

Hotelul își poartă cu modestie cele 4 stele, dar foștii săi oaspeți împrăștie în stânga și în dreapta zvonul cum că ”ar fi de 5”. Dit Majestic spune despre sine că este locul întâlnire dintre lux și design și dintre vise și…realitate. Noi spunem că nu ar fi rău deloc să alunecăm din realitate în lumea viselor, din când în când cu o carte într-o mână, cu o limonadă rece în cealaltă, cu marea în față și cu luxul DIT Majestic în spate. Asta în timp ce soarele ne afundă tot mai mult în moalele canapelele de pe plaja hotelului.

Rezervă hoteluri în Sunny Beach

4. Tiara Beach Hotel

Încă de la intrarea în grădina resortului, atunci când mintea ta va începe să exploreze curioasă și va căuta să pătrundă cât mai multe detalii în cât mai puține secunde, te vei simți cuprins de un sentiment de confort și siguranță. Când imensa piscină întrepătrunsă de un foișor cochet îți va încânta vederea, iar vegetația atent dichisită te va face să te simți atât de familiar aici, vei știi că ai făcut o alegere bună. Eleganța și bunul gust din acest spațiu depășesc detașat prețurile ce pleacă de la 82 euro pe noapte, camera dublă și regim all-inclusive.

5. Victoria Palace Hotel & Spa

Luxul victorian de la plaja însorită a Bulgariei

Menționăm încă de pe acum că nu trebuie să te lași descurajat de mesajul ”Ne pare rău. pentru data selectată nu sunt camere disponibile. Te rugăm să alegi alte date din calendar” care ți s-ar putea afișa, ci să îi urmezi cu încredere sfatul. Asta pentru că și septembrie îți poate oferi tot ce vrei de la o vacanță în Sunny Beach, fără a te priva de altceva decât de prețul maxim anual pe care îl poți plăti pentru o cameră. Și asta s-ar putea întâmpla pentru că hotelul Victoria sigur nu duce lipsa de clienți în perioada verii, iar dacă anul acesta ajungi în mijlocului confortului victorian vei înțelege prea bine de ce.

6. DIT Evrika Beach

Decorul marin din holul hotelului Evrika

După un an întreg în care ai așteptat relaxarea de la malul piscinei, meriți într-un concediu în care este nevoie doar să ridici degetul și să-ți spui dorința; meriți să te întorci epuizat și încântat de la plajă și să simți încă de la intrare mirosul unor așternuturi parfumate; meriți să cobori într-un hol grandios și să te mai odihnești puțin pe canapea înainte de a-ți începe festinul. Da, meriți toate astea și chiar mai mult, iar hotelul Evrika promite să nu se lase deloc mai prejos.

Rezervă hoteluri în Sunny Beach

 7. Kuban Resort & Aquapark

O alegere excelentă, atât pentru raportul calitate-preț, cât și pentru spațiul de joacă acvatic, fascinant pentru orice copil; si… să ne fie cu iertare, dar merită și ei un concediu în care să li se ia în considerare doleanțele. Kuban Resort te așteaptă cu o bucătărie tradițională pregătită și garnisită cu creativitatea unui restaurant de lux și cu dedicația unei bunici. Asta pentru că bucătăria balcanică nu se lasă cu nimic mai prejos de alte bucate europene mai cunoscute.

8. Galeon Residence & SPA

Concert live de pian în restaurantul hotelului Galeon

Situat la o aruncătură de prosop de orașul Nessebar, Galeon Residence pare să fie un colecționar de review-uri pozitive și de oameni care au părăsit încântați litoralul bulgăresc. Mâna care s-a ocupat de decorul hotelului a făcut-o cu mult bun gust, iar personalul nu se lasă deloc mai prejos când vine vorba de amabilitatea cu care își tratează oaspeții. La cât mai multe cine delicioase acompaniate de sunetul elegant al clapelor de pian îți dorim!

9. Eden Park Luxury Villas

Acesta pare colțul perfect de țărm unde să ai grijă de fiecare centrimetru din corpul tău. Numele se datorează, fie florilor care îți încântă privirea la fiecare pas, fie stilului decorativ cu tentă regală, fie peisajului ce are în centru piscina exterioară și unde ai vrea să rămâi pentru eternitate. Complexul reunește 6 vile, care mai de care mai atent ferchezuite, decorate cu minuozitatea unui designer al secolului XIX.

10. Royal Palace Helena Park

Grădina hotelului Royal Palace Helena în amurg

Nu puteam să nu strecurăm și o recomandare ca Royal Palace. Aveam nevoie de o definiție a luxului de 5 stele și pentru serviciile de care beneficiezi pentru un preț de cam-cam 110 Ron pe noapte – cameră dublă. Îți dorim conversații cât mai plăcute în compania celor cu care ai ales să îți petreci concediul și cocktailuri a căror răcoare să te țină până la ultima picătură de vară.

Petrecerile din Sunny Beach promit să fie gazdele celor mai cunoscuți DJ, a celor mai bune oferte pentru băuturilor alcoolice, a prețurilor scăzute pentru biletele de la intrare și, în general, a unui spațiu… fără prea multe constrângeri sociale. Reputația stațiunii s-a dus de veste datorită documentarului creat de BBC, Stacey Dooley Investigates: Booze, Bar Crawls & Bulgaria, dar și al reality show-lui What happens in Sunny Beach. Dacă ai văzut deja unul din cele două, știi despre ce este vorba, iar în tine sălășluiește un suflet plin de compasiune, probabil că te îngrijorezi pentru siguranța tinerilor petrecăreți; vești bune! Se pare că ambasada britanică din Bulgaria, alături de companii de turism din Marea Britanie au desfășurat anul trecut campania de conștientizare #TakeYourPic pentru a descuraja tendințele ascendente de spitalizare, de pierdere a documentelor, a banilor și a altor bunuri, în urma consumului iresponsabil de alcool a tinerilor britanici. Rezultatele spun că s-au înregistrat cu 31% mai puține incidente.

În legătură
Top 7 destinații pentru vacanța de Paște 2019
— 11 mins lectură

Top 7 destinații pentru vacanța de Paște 2019

Top 14 Destinații din Europa de Revelion 2019-2020
— 18 mins lectură

Top 14 Destinații din Europa de Revelion 2019-2020