Top 10 cele mai romantice hoteluri din Europa

Se zice că dragostea îți oferă aripi să zbori, așa că vizitează Europa împreună cu persoana iubită într-o vacanță superbă. Reîndrăgostiți-vă în oricare dintre aceste hoteluri, fiecare având o ofertă seducătoare. Un pont: nu lua cu tine prea multe lucruri în bagaj, ai nevoie doar de dragoste.

Te pregătești de căsătorie ? Îți venim în ajutor cu aceste 10 cele mai bune destinații europene pentru luna de miere.

1. La Torre del Canonigo – Ibiza, Spania

hoteluri-romantice

Tot anul, petrecăreții se adună pe insulă pentru nopți pe care nu și le mai amintesc, dar pentru această vacanță romantică stai la La Torre del Canonigo pentru o noapte de neuitat. Situat în Dalt Vila (centrul istoric), un sit inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, turnul oferă cele mai frumoase priveliști asupra Mediteranei, fiind decorul perfect pentru o bălăceală nocturnă în cada de pe terasă.

După ce vă priviți în ochi, vizitați Muzeul Arheologic și descoperiți multe comori istorice ale insulei Ibiza. 

🏨 Rezervă cameră în La Torre del Canonigo

2. Palazzetto Madonna – Veneția, Italia

hoteluri-romantice

Dacă nu erați îndrăgostiți înainte să petreceți vacanța voastră în Veneția, cu siguranță veți fi după o noapte la Palazzetto Madonna. Deși multe hoteluri romantice din Venetia au decoruri extravagante în stil rococo, acest hotel butic combină cu mult gust estetica italiană și designul modern.

Lăsați-vă bagajele în cameră și urcați în vaporașul care vă așteaptă în stația din apropiere, apoi mergeți într-un osteria (restaurant) din Campo Santa Margherita și mâncați împreună un meniu tradițional cu polenta (mămăligă italiană) și cerneală de calamar. Atunci când clopotele din Campanile di San Marco anunță miezul nopții, fă precum Casanova și strecoară-te sub cearceafurile de satin în palazzo-ul tău personal.

🏨Rezervă o cameră la Palazzetto Madonna

3. Hotel Trezzini Palace – Sankt Petersburg, Rusia

hoteluri-romantice

Nimic nu spune “te iubesc” mai bine decât o cameră plină de cearceafuri de satin și perne de mătase din Sankt Petersburg . La Trezzini Palace, te vei simți regește într-un palat care a păstrat influențele trecutului său imperial.

Mărimea impresionantă a camerelor și decorul lor sunt doar începutul luxului țarist pe care îl veți întâlni, atunci când veți vizita Muzeul Ermitaj sau Catedrala Sfântului Isaac, situată în apropiere. Domul masiv de 100 de kilograme de aur vă va uimi. Până veți urca într-o trăsură din Piața Palatului, veți fi îndrăgostiți lulea. Luați-o mai ușor cu o călătorie relaxantă și plină de peisaje frumoase pe Râul Neva și sărutați-vă sub unele dintre cele 365 de poduri ale orașului…

🏨 Rezervă o cameră la Trezzini Palace

4. Fusion Hotel Prague – Praga, Cehia

hoteluri-romantice

După ce vei pune la gâtul iubitei un colier cu granate de Cehia, mărturisiți-vă dragostea în vârful Dealului Petrin. Sub lumina lunii, priveliștea te va face să te îndrăgostești de Râul Vltava și de acoperișurile cu țigle roșii din Praga. Săriți peste cină și mergeți direct la Hotelul Fusion unde camera Fusion Love vă va inspira. Oglinzile amplasate strategic în jurul patului impresionează și pe cei mai timizi îndrăgostiți.

5. Montmartre Mon Amour – Paris, Franța

hoteluri-romantice

Pare un clișeu, dar Orașul Luminilor este făcut pentru îndrăgostiți. Fă o plimbare prin Paris, pe Place des Vosges, privește vitrinele din Place Vendôme și soarbe o cafea pe terasa de la Café St Regis, și te vei îndrăgosti mai repede decât poți spune “je t’aime”. Situat după bazilica Sacré Coeur, în hotelul Montmartre Mon Amour, fiecare cameră este decorată cu un portret al unui cuplu francez emblematic, cum ar fi Jean-Paul Sartre și Simone de Beauvoir. Acest hotel romantic are de toate. Iubire și cultură, ce ți-ai dori mai mult?

🏨 Rezervă o cameră la Trezzini Palace Hotel

6. Hotelul Witchery by the Castle – Edinburgh, Scoția

hoteluri-romantice

Pentru cei cărora le place whisky-ul și iubesc castelele, Edinburgh este destinația perfectă pentru o vacanță romantică. Castelul Edinburgh este o atracție importantă, dar pentru o plimbare alături de jumătatea ta, Grădinile Princes Street au o mulțime de tufișuri perfecte pentru niște sărutări. Dacă vi se face frig, încălziți-vă într-unul din multele pub-uri situate pe Royale Mile. La sfârșitul zilei, fermecătorul hotel de 5 stele Witchery by the Castle vă așteptă. O seară romantică în paturile catifelate, cu baldachin, și o baie în cada în stil victorian vă vor satisface total și veți dori mai mult – dacă buzunarul vă va permite!

🏨 Rezervă cameră la The Witchery by The Castle

7. Hostel Coimbra Portagem – Coimbra, Portugalia

hoteluri-romantice

Oare sunt melodiile melancolice de fado (un gen muzical portughez), care rezonează pe zidurile monumentelor din piatră din orașul Coimbra, cele care fac ca acest oraș să fie unul dintre cele mai fascinante din Portugalia? Sau este din cauza studențiilor care se plimbă în robele lor negre, oferind orașului tinerețe veșnică, adică un loc ideal pentru vacanța unui cuplu tânăr? Aici a fost fondată prima universitate din Portugalia, iar de atunci Coimbra a devenit principalul oraș universitar al țării, cu o bogată viață de noapte pentru a ține tinerii ocupați tot timpul anului și oferind prețuri prietenoase.

Dincolo de Podul Ponte de Santa Clara, confortabila ta locuință te așteaptă la Hostelul Coimbra Portagem. Camera dublă standard este un cocon perfect pentru a visa concertul de Coimbra guitarra, pe care l-ai ascultat la A Capella, o capelă din 1361, care este acum o locație pentru spectacole muzicale.

🏨 Rezervă cameră la Coimbra Portagem Hostel

8. Hotel Goldgasse – Salzburg, Austria

hoteluri-romantice

O destinație perfectă pentru cuplurile care iubesc cultura, Salzburg, din Austria te așteaptă la capătul unui drum lung. Drumul Romantic (Romantischestrasse, pentru localnici) este acela care străbate locuri pline de cultură, din Germania până în Austria. În locul de naștere al lui Mozart, pe parcursul întregului an, călătorii se pot bucura de cultura locală și de evenimente precum Festivalul Salzburg sauSăptămâna Mozart.

La Hotel Goldgasse, stilul austriac are influențe istorice puternice, de la restaurantul tip han de la parter până la modernul apartament care duce pe acoperiș. Bucurăți-vă de peisajul oferit, panorama unică de la Fortăreața Hohensalzburg și de un pahar de Sekt (un vin spumant austriac).

🏨 Rezervă cameră în Hostel Coimbra Portagem

8. Apollon Boutique Hotel – Paros, Grecia

hoteluri-romantice

Deși insulele Ciclade te duc cu gândul la petrecerile din Mykonos, cei îndrăgostiți sunt atrași de insula romantică Paros, din inima arhipelagului. Un feribot duce aici de la Atena, și înainte de asfințit vă veți plimba ținându-vă de mână pe plaja însorită Chrissí Aktí. După ce v-ați dat jos hainele și v-ați pus cele mai bune costume de baie, și după ce beți un ceai la Apollon Boutique Hotel, mergeți în portul Parikia sau poate descoperiți cultura din zona mării Egee, în timp ce explorați aleile fermecătoare din orașul alb Naousa.

Cu mașina traversezi insula în 30 de minute și ai parte de niște priveliști superbe. După o seară romantică, în care ați ascultat sunetul valurilor de la geamul camerei voastre frumoase, bucurați-vă de briza plăcută pe terasa hotelului Apollon Butique, la umbra florilor de bougainvillea.

🏨 Rezervă o cameră în Apollon Boutique Hotel

10. Lesar Hotel Angel – Ljubljana, Slovenia

hoteluri-romantice

Numele spune tot! Lesar Hotel Angel este combinația perfectă între drăguț și sublim pentru călătoria voastră romantică în această regiune slavă. Șemineul din salon poate fi locul vostru preferat pentru a vă strânge în brațe sau poate grădina luminată cu lumânări vă va face să spuneți “Ljubim te” (te iubesc, în limba locală din Ljubljana).

În istoricul oraș medieval, Piața Prešernov va trezi artistul din tine când vei admira statuia poetului France Prešeren, care privește cu dor spre statuia iubitei sale Julija Primic, care îl privește de la o fereastră. Înainte să treci de Podul Triplu și să ajung în orașul modern, țineți-vă în brațe sub acoperișul cu țigle al frumoasei Case Hauptmann.

🏨 Rezervă cameră la Lesar Hotel Angel

11. City House – Hamburg, Germania

hoteluri-romantice

Dacă sunteți destul de norocoși să intrați în Hamburg pe un vapor, aproape sigur că veți fi salutați cu imnul național și steagul țării voastre la Willkomm-Hoft. Un început prietenos al unei șederi plăcute în “Orașul liber și hanseatic Hamburg” (numele complet al orașului). După un somn bun în fermecătorul hotel City House, ospătați-vă la micul dejun cu șuncă și brânză și mergeți să vizitați Speicherstadt, cel mai mare cartier cu depozite din lume care a fost inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, sau bucurați-vă de atmosfera romantică la fântâna centrală din parcul Planten un Blomen.

Înainte să vă întoarceți în camera din vilă, luați loc la una din mesele lungi din St. Pauli Fischmarkt unde veți roși când veți auzi cum marktschreier (negustorii) gălăgioși flirtrează cu clienți pentru a-și vinde peștele.

🏨 Rezervă o cameră la Hotel City House

12. Komorowski Luxury Guest Rooms – Cracovia, Polonia

hoteluri-romantice

Dacă iubești hotelurile romantice, acesta sigur este pentru tine! Lasă bagajul jos și trage jaluzelele, camerele din Komorowski Luxury Guest Rooms vă vor face să uitați să mai vizitați orașul Cracovia, având o cadă mare, pentru două persoane (sau chiar trei) în fiecare cameră! Însă nu aveți scuze, centrul istoric al orașului și Piața Mare sunt foarte aproape.

În timp ce vizitați Castelul Regal Wawel, recreați o scenă romantică cu un prinț care își salvează domnița de un dragon care scuipă flăcări, în fața faimoasei statui Smok Wawelski. Înainte să încheiați ziua și să vă scufundați din nou în jacuzzi, mergeți să vedeți Monumentul Kosciuszko ca să vă bucurați de una din cele mai frumoase peisaje din orașul istoric.

🏨 Rezervă cameră la Komorowski Luxury

Vrei și mai multă inspirație de vacanță? Află de pe blogul momondo ponturi și 7 sfaturi utile despre cum să supraviețuiești primei vacanțe în cuplu.