Zboruri ieftine spre Munchen Germania

Bilete de avion Munchen de la
 • 140 EUR de persoană

Despre Munchen

.

Scepticii îl numesc un „dorf” (sat) din sudul Germaniei, referindu-se la faptul că este liniștit. Sat este bine spus, Munchenul având un aer provincial. Oamenii se opresc să privească: spre deosebire de parizieni și newyorkezi, ei nu au văzut totul, este fermecător. Dar imaginea populară a unui oraș adormit este greșită. Aici, lucrurile merg bine. Munchen atrage pentru că este confortabil, nu leneș. El oferă tot ce este mai bun, de exemplu Festspiele (Festivalul de operă). Timp de 5 săptămâni în luna iulie, orașul se bucură de o activitate unică în Europa și probabil unică în lume, punând în scenă 20 de opere a 12 compozitori, 50 de spectacole în 30 de zile. Dacă nu poți să ajungi în iulie, vino la Oktoberfest pentru ce e mai bun din tradiția bavareză: băutul berii, acompaniat de formații de suflători, în grădini cu castani.

Tradiționalii „lederhosen” țărănești (pantaloni scurți din piele) au devenit atât de populari în secolul al 18-lea, încât nobilimea a preluat și ea această modă, folosind un material mai fin, din piele de căprioară.

Frumos tot timpul anului, lacul Starnberg este la o jumătate de oră de mers cu trenul, iar de aici poți vedea Alpii. Nu se laudă cu asta, dar Munchen este orașul unde se trăiește bine.

Deși nu se află lângă mare, poți face surfing în trei locuri, în râurile și parcurile orașului.

Cum este vremea în Munchen în octombrie?

 • Temperatură 5-14 °C
 • Zile fără ploaie 26-
 • Precipitații medii 13 mm
 • Zile cu zăpadă 1

Date demografice

 • Populație 1,3M
 • Oră locală :
 • Monedă Euro

Care este nivelul prețurilor în Munchen?

Afișează mai mult

Restaurante

 • Restaurante ieftine: 12 EUR

Piață

 • Bere locală (sticla 0.5 litri): ,89 EUR

Transport

 • Bilet 1 calatorie (Transport public): 2,7 EUR
 • Taxi (Tarif normal): 3,7 EUR

Sport și timp liber

 • Club Fitness, abonament lunar pentru 1 adult: 31,94 EUR
 • Închiriere teren de tenis (1 ora în weekend): 21,07 EUR
 • Cinema, 1 bilet: 10,8 EUR

Îmbrăcăminte și încălțăminte

 • 1 pereche de Jeans (Levis 501 sau similar): 77 EUR
 • 1 rochie de vara intr-un lant de magazine(Zara, H&M, ...): 32,09 EUR
 • 1 Pereche de Pantofi Nike pentru Alergat: 85,73 EUR
 • 1 Pereche de Pantofi din Piele pentru Bărbați: 105,52 EUR

Cele mai bune hoteluri din Munchen

Cele mai frumoase obiective turistice în Munchen

Despre Munchen

Explorează capitala relaxată a Bavariei și descoperă alte fețe ale Munchenului decât cele cunoscute: formații de muzică oompah, lederhosen…și o anumită echipă de fotbal.

Cunoscătorii descriu Munchenul drept cel mai nordic oraș al Italiei (datorită influențelor italienești). Dacă ajungi aici așteptăndu-te la un dinamism tipic teutonic, vei avea o surpriză. Ritmul vieții este liniștit, unul dintre motivele pentru care revista Monocle continuă să îl numească „cel mai bun oraș din lume în care să locuiești”. Relaxat, sigur și prietenos cu bicicliștii, este un oraș în care te obișnuiești imediat și din care nu mai vrei să pleci.

În primul rând, Munchen are Grădina Engleză, un parc frumos amenajat, care este atât de mare, încât în comparație cu el, Parcul Central din New York pare minuscul. Și, la fel ca New Yorkul, capitala Bavarei are cartierele sale moderne. Primul dintre ele este Gärtnerplatz, situat la sud de centrul orașului și la vest de râul Isar, un râu ce împarte orașul în două. Fost cartier locuit de gay, acum este un centru al modei, artei și al scenei muzicale ale orașului. Localnicii încep seara cu o bere pe scările teatrului de stat, înainte să meargă la centrul comunitar Glockenbach Werkstatt, unde pot face schimb de haine și participa la petreceri cu muzică din toate stilurile.

Majoritatea turiștilor vizitează frumoasele biserici și piața Viktualienmarkt din Alt Stadt, dar dacă explorezi mai departe vei descoperi lucruri fascinante. Casele de poveste din cartierul Haidhausen sunt superbe. Aici se află și Muffatwerk, fosta centrală electrică a orașului, care în prezent găzduiește cea mai post-modernă berărie cu grădină de vară, din oraș. Pentru ceva mai traditional, alătură-te mulțimii prezente la Oktoberfest și mergi în cartierul Sfântul Paul, unde băutul începe devreme și se termină…nimeni nu prea își mai aduce aminte când.

În sfârșit, aici este și cel mai mare club de fotbal din Germania, FC Bayern Munchen. Chiar dacă nu prinzi un meci al echipei pe teren propriu, pe Allianz Arena, te poți trezi împrejurat de un grup de suporteri gălăgioși, fie pe străzi, fie în barurile din cartier, prietenoase și întunecate. Chiar dacă nu ești un fan al fotbalului, este greu să reziști pasiunii pentru acest sport, mai ales după câteva pahare de bere Pilsner.

Ne pare rău, această informație este valabilă numai în limba engleză.

Feedback
Cookies
momondo.ro foloseste cookies
Citește mai mult