Zboruri ieftine spre Alicante Spania

Bilete de avion Alicante de la
 • 130 EUR de persoană

Despre Alicante

.

Fundațiile năruite, piloni și fragmente din vase de ceramică se coc în lumina orbitoare a soarelui. O briză sărată se simte în aer, șoptind că marea se află în spatele clădirilor înalte care înconjoară vechiul oraș spaniol.

Costa Blanca, din care face parte și Alicante, are una din cele mai sănătoase clime din Europa, după datele de la Organizația Mondială a Sănătații.

Alicante a fost un oraș de coastă locuit încă de pe timpul romanilor și este încărcat de istorie. Înainte ca ziua să devină prea fierbinte, urcă până la Castelul Santa Barbara, o fortăreață impresionantă din piatră ce oferă priveliști panoramice ale orașului și Mediteranei. Apoi, bucură-te de o după-amiază lungă pe una din plajele din Alicante: Playa de Postiguet, din centru, cu cafenele sale aliniate de-a lungul promenadei și cu un design asemănător unei table de șah, este bună pentru petreceri și pentru a observa lumea. Pentru relaxare deplină mergi la San Juan, unde te așteaptă o plajă mai mare și mai liniștită. Alicante este un oraș perfect pentru explorări istorice, plimbări liniștite și relaxare binemeritată.

Alicante a fost ultimul oraș care a rezistat în timpul Războiului Civil Spaniol, ultimile bărci republicane părăsind orașul în aprilie 1939.

Cum este vremea în Alicante în noiembrie?

 • Temperatură 10-20 °C
 • Zile fără ploaie 22-
 • Precipitații medii 26 mm
 • Zile cu zăpadă 0

Date demografice

 • Populație 334K
 • Oră locală :
 • Monedă Euro

Care este nivelul prețurilor în Alicante?

Afișează mai mult

Restaurante

 • Restaurante ieftine: 9,9 EUR

Piață

 • Bere locală (sticla 0.5 litri): ,66 EUR

Transport

 • Bilet 1 calatorie (Transport public): 1,45 EUR
 • Taxi (Tarif normal): 3 EUR

Sport și timp liber

 • Club Fitness, abonament lunar pentru 1 adult: 39,36 EUR
 • Închiriere teren de tenis (1 ora în weekend): 6,5 EUR
 • Cinema, 1 bilet: 8 EUR

Îmbrăcăminte și încălțăminte

 • 1 pereche de Jeans (Levis 501 sau similar): 76,11 EUR
 • 1 rochie de vara intr-un lant de magazine(Zara, H&M, ...): 29,88 EUR
 • 1 Pereche de Pantofi Nike pentru Alergat: 73,12 EUR
 • 1 Pereche de Pantofi din Piele pentru Bărbați: 83,75 EUR

Cele mai bune hoteluri din Alicante

Cele mai frumoase obiective turistice în Alicante

Despre Alicante

Pe fondul atmosferei dinamice și prietenoase din Costa Blanca, „Orașul Luminii” din Spania este și mai strălucitor.

Nu toți turiștii zboară până în Alicante pentru că sunt tineri care caută să se distreze, pentru că doresc mic dejunuri englezești toată ziua sau pentru că sunt gangsteri care se ascund, mai sunt și aceia care vor să descopere orașul. Deși cochetul oraș Benidorm este aproape de Alicante pe coastă, Alicante are o atmosferă total diferită față de el și cu totul specială. Cu o bogată istorie romană și maură, Alicante îți dă o beție a a explorării. În prezent baruri și restaurante noi se deschid în fiecare săptămână.

Aficionados (iubitorii) de vin sunt din ce în ce mai entuziasmați de noua generație de vinuri roșii, în special de cele din varietatea de struguri locală Monastrell. Dacă nu vrei să bei vin în buticurile diferitelor podgorii și bodegile din Ruta del Vino, poți oricând opta pentru ceva care să te amețească mai puțin. Băuturile tradiționale Horchata sunt din nou în vogă și nicăieri nu sunt mai bune decât la Kiosko Peret, o gelaterie de pe esplanadă care, de aproape un secol, a perfecționat armonia perfectă dintre vanilie, lapte de orez și scorțișoară.

În alt oraș, marele dom din Mercado Central ar însemna o catedrală. Aici, acest lăcaș de cult are un scop mult mai practic. În interior, turnuri de fructe lucitoase se ridică spre cer, iar localnicii se opresc ca să ia masa de prânz și să stea la taifas sau să se târguiască deasupra buchetelor de flori viu colorate care parfumează aerul. După ce ai termint cu rumoarea de după-amiază, fă o plimbare prin Muzeul de Artă Contemporană (MACA). Arhitectura cu linii curate și calme ale muzeului sunt cadrul perfect pentru excesele sălbatice ale lui Picasso, Dalí și Miró.

Vorbind de excese sălbatice, noaptea de sâmbătă începe devreme în Alicante. Da, ai citit corect. Deși puțini hipsteri spanioli se aventurează afară înainte de miezul nopții, aici la modă este masa de prânz sub formă lichidă. Prietenii se întâlnesc ca să bea „copas”(mixuri de băuturi) pe terasele aflate de-a lungul Calle Castaños, înainte să meargă la micile baruri din El Barrio. În timpul orelor târzii se plimbă pe El Puerto, un chei lung cu o mulțime de baruri și cluburi un pic cam stridente, pentru a bea, fuma și dansa salsa până în zori.

Romanii au fost cei care au numit Alicante „Orașul Luminii”, dar călătorii contemporani vor găsi propriile lor vorbe de laudă: orașul plajelor și vinului, al artei și reveriei. Rezervă-ți un bilet de avion spre Alicante și alege tu cum să-l numești.

Ne pare rău, această informație este valabilă numai în limba engleză.

Feedback
Cookies
momondo.ro foloseste cookies
Citește mai mult