10 săruturi celebre în locuri romantice

Visezi la un sărut spectaculos, ca în filme? Atunci distrează-te împreună cu persoana iubită în aceste destinații romantice și recrează săruturile faimoase.

Reinterpretarea lui Eduardo Kobra a celebrei fotografii “Sărutul din ziua înfrângerii Japoniei”

Reinterpretarea lui Eduardo Kobra a celebrei fotografii ”Sărutul din ziua înfrângerii Japoniei” (Manhattan, 25th St, 10th Ave) © -Jérôme-

Categorie Romantic

Data 29/06/2016

Nu este nevoie să fii un star de cinema sau o legendă pentru a fi personajul principal în povestea ta internațională de dragoste. Imaginează-ți ce frumos ar fi să petreci un timp în aceste destinații romantice – împreună cu persoana iubită, imitând săruturi celebre. Recreați scenele romantice și bifați toate aceste săruturi de pe lista voastră.

Bridget Jones, sărutul în ninsoare – Londra, Marea Britanie

The Royal Exchange din Londra, unde Bridget și Darcy se sărută prima oară în filmul ”Jurnalul lui Bridget Jones”.
The Royal Exchange din Londra, unde Bridget și Darcy se sărută prima oară în filmul “Jurnalul lui Bridget Jones”.

Dacă atunci când te gândești la romantism îți vin în minte gesturi emoționante precum să alergi prin zăpadă îmbrăcat sumar, rezervă-ți următoarea vacanță la Londra și pune în scenă acest sărut romantic împreună cu perechea ta. În filmul “Jurnalul lui Bridget Jones”, protagonista Bridget Jones (Renée Zellweger) aleargă din apartamentul său, cu doar câteva haine pe ea, pentru a-l prinde din urmă și săruta pe bărbatul de care este îndrăgostită, Mark Darcy (Colin Firth), în timp ce în jurul lor ninge.

Scena se desfășoară în fața Royal Exchange-ului (Bursa din Londra), așa că, dacă plănuiți să alergați până acolo de la apartamentul lui Bridget Jones de pe strada Bedale dincolo de Tamisa, ia cu tine o pereche de pantaloni (și ghidul GRATUIT al Londrei pentru iPhone, ca să știi pe unde să o iei).

Găsește un zbor spre Londra

Povestea tragică din Callejón del beso – Guanajuato, Mexic

Dragostea este eternă sub balcoanele din Callejón del beso
Dragostea este eternă sub balcoanele din Callejón del beso

Povestea din Callejón del beso (Aleea Sărutului) din Guanajuato este una tragică, de dragoste, comparabilă cu cea dintre Romeo și Julieta. Doña Carmen, fiica unui om lacom și violent, era foarte îndrăgostită, spre disperarea tatălui ei, de Don Luis, un miner sărac. Deși tatăl a închis-o pe Dona Carmen pentru a împiedica întâlnirea îndrăgostiților, Don Luis a cumpărat casa de vizavi de pe aleea îngustă și au reușit să-și ofere un sărut aplecându-se peste balcoane. Așa cum se sfârșesc cele mai multe povești romantice tragice, tatăl furios al lui Dona Carmen a intrat în cameră și a ucis-o în timp ce Don Luis încă o ținea de mână.

Legenda spune că dacă te săruți cu persoana iubită pe a treia treaptă de pe alee vei avea noroc în dragoste, dar dacă mai faci un pas și vă sărutați pe oricare din următoarele trepte ale aleii o să ai ghinion în cuplu. Așa că, atenție când treci pe acolo!

Găsește un zbor spre Guanajuato

Deborah Kerr și Burt Lancaster în filmul “De aici în eternitate” — Halona Cove, Oahu, Hawaii

Sărutul celebru din filmul ”De aici în eternitate”.
Sărutul celebru din filmul ”De aici în eternitate”.

În filmul ”De aici în eternitate”, sergentul major Milton Warden (Burt Lancaster) și Karen Holmes (Deborah Kerr) se sărută pe plajă în timp ce valuri înspumate le înconjoară trupurile — mai senzual de atât nici că se poate. Așa că, aplică-ți niște loțiune de protecție solară, tastează Halona Cove în GPS și bucură-te de sărutul faimos. Când valurile se lovesc destul de tare de stâncile din zona Halona Blowhole, sar în aer vapori și apă sărată, astfel încât sărutul vostru va fi unul exploziv.

Pentru a recrea această scenă îți trebuie încălțămintea potrivită pentru a te cățăra pe pietre ascuțite, abrupte și alunecoase și, bineînțeles, să te pricepi la cățărat. Curajoșii care ajung pe plaja privată sunt recompensați de valurile de un albastru pur, spărgându-se de țărmul relativ izolat de restul lumii (alături de ceilalți fani curajoși care s-au cățărat până aici).

Găsește un zbor spre Honolulu

Sărutul din față la Hotel de Ville de Robert Doisneau — Paris, Franța

Paris – orașul iubirii și al sărutului faimos, fotografiat de Robert Doisneau.
Paris – orașul iubirii și al sărutului faimos, fotografiat de Robert Doisneau.

Parizieni care se grăbeau spre serviciu, traficul zgomotos, cei ce stăteau pe terasa cafenelei – nimic nu părea să mai conteze pentru Francoise Bornet și Jacques Carteaud, prinși într-un sărut senzual în fața Hôtel de Ville (primăriei).

Robert Doisneau, martor la această scenă de dragoste, a simțit nevoia să o imortalizeze pe hârtie lucioasă, chiar dacă a fost nevoie să roage cuplul să refacă îmbrățișarea lor. Când au fost întrebați despre fotografie, cuplul a afirmat că sărutul lor a fost la fel de sincer și când au pozat a doua oară, transformând această poză din 1950 într-o descriere candidă a Orașului Iubirii.

Săruturile sunt gratuite, la fel este și ghidul GRATUIT al orașului Paris, momondo places. Descărcă-l pe iPhone de pe App Store.

Găsește un zbor către Paris

O pereche neobișnuită în “Planeta Maimuțelor” – Malibu, California, SUA

Este greu să ne imaginăm o planetă a maimuțelor pe plajele din Malibu.
Este greu să ne imaginăm o planetă a maimuțelor pe plajele din Malibu.

Pe plajele însorite din Malibu, mai degrabă vezi fete blonde în bikini și surferi musculoși decât o maimuță vorbitoare. Totuși, în 1968, spectatorii i-au văzut pe astronautul George Taylor (Charlton Heston) și pe cimpanzeul Zira (Kim Hunter) sărutându-se într-o scenă din “Planeta maimuțelor”. Sărutul dintre astronaut și maimuță a fost filmat pe o plajă dintre Zuma Beach și Point Dume din Malibu, California – și voi puteți retrăi această scenă faimoasă (cu orice creatură umană care vă place) la numai o oră distanță cu mașina de Hollywood,

Găsește un zbor spre Los Angeles

Faimosul Don Juan – Andaluzia, Spania

Inspirați de Don Juan? Un cuplu se plimbă pe cal la un festival din Sevilia.
Inspirați de Don Juan? Un cuplu se plimbă pe cal la un festival din Sevilia.

Don Juan – omul și legenda. O listă a săruturilor ar fi incompletă dacă nu l-am menționa pe acest cuceritor șarmant, pupătorul în serie, Don Juan. Interpretarea personajului a evoluat de când a apărut prima dată în piesa lui Tirso de Molina din secolul al 17-lea, El Burlador de Sevilla (Seducătorul din Sevilia), unde Don Juan este încarnarea păcatului, a dorinței și a diavolului însuși.

Traversând Andaluzia, tot drumul până la Cadiz (conform poemului Lordului Byron), și chiar ajungând până la Pisa, Italia (conform filmului cu același nume din 1926), Don Juan face ca seducția să pară o joacă de copii. Mai multe surse menționează că în această versiune, Don Juan deține recordul celor mai multe sărutări într-un film, media fiind de un sărut pe minut.

Ca să îți mărești puterea seducției, încearcă flamenco – dansul fierbinte, dar ai grijă să nu fii ciupit de o castanietă atunci când încerci să furi un sărut!

Găsește un zbor spre Sevilia

Sărut din ziua înfrângerii Japoniei — Times Square, New York, SUA

Cupluri costumate se întâlnesc în Times Square pentru a pune în scenă “Sărutului din ziua înfrângerii Japoniei” în fața unei replici a celebrei fotografii a lui Eisenstaedt.
Cupluri costumate se întâlnesc în Times Square pentru a pune în scenă “Sărutului din ziua înfrângerii Japoniei” în fața unei replici a celebrei fotografii a lui Eisenstaedt.

Sărutul din mijlocul agitației zilei de după război din Times Square este un clișeu care a făcut înconjurul lumii. Adevărata poveste din spatele celor doi care se sărută – ajutorul de timonier George Mendosa și asistenta stomatologică Greta Zimmer – nu este chiar romantică, ci mai degrabă un impuls al celebrării. Sărutul dintre cei doi surprins de aparatul de fotografiat a devenit simbolul iubirii americane, reprezentând un contrast extrem față de violențele războiului.

Fotografia originală a fost făcută de Alfred Eisenstaedt pe 14 August, 1945 – ziua în care Japonia a capitulat, încheindu-se astfel cel de-Al Doilea Război Mondial. Sărutul a fost transformat apoi într-o sculptură și a fost expusă temporar în anul 2015 în Times Square, locul de unde a început totul, dar puteți de asemenea să vedeți cuplul gigantic în San Diego pe coasta Californiei și în Sarasota pe litoralul Floridei.

Mergi la New York? Descărcă ghidul GRATUIT al orașului New York, momondo places, pentru iPhone de pe App Store.

Găsește un zbor spre New York

Romantism în Casablanca – Casablanca, Maroc

Retrăiește filmul Casablanca la Rick's Café Americain.
Retrăiește filmul Casablanca la Rick’s Café Americain.

În filmul alb-negru din 1942, Casablanca, doi îndrăgostiți înstrăinați se regăsesc și împărtășesc un secret și o relație riscantă. Pe măsură ce naziștii câștigă tot mai mult teren în Europa, Rick Blaine (Humphrey Bogart) trebuie să facă alegerea dificilă între a fi cu Ilsa Lund (Ingrid Bergman), femeia pe care o iubește, și a o ajuta să obțină o viză pentru America.

Filmul este marcat de numeroase replici memorabile și sărutări melodramatice, pe fundalul sonor “As Time Goes By” de Herman Hupfeld. Rick’s Café, unde se desfășoară scene importante din film, chiar există în realitate printre clădirile din Vechea Medina. Când pianul din 1930 cântă această melodie, este momentul să săruți persoana iubită. Dacă nu vei recrea această scenă: “Vei regreta, poate că nu azi sau mâine, dar cât de curând și pentru toată viața.”

Găsește un zbor spre Casablanca

Primul sărut lesbian din Marină – Virginia Beach, Virginia, SUA

Primul sărut lesbian după debarcarea de pe nava USS Oak Hill.
Primul sărut lesbian după debarcarea de pe nava USS Oak Hill.

Se pare că marinarii sunt primii când vine vorba de săruturi faimoase! În decembrie 2011, vasul USS Oak Hill s-a întors la baza navală din Virginia Beach după 80 de zile petrecute în America centrală. Membrii familiei așteptau nerăbdători pe chei, cu ochii ațintiți asupra navei, cu speranța să îi sărute pe cei dragi. Tradiția veche a “primului sărut” – un marinar norocos, ales prin tombolă să coboare primul – a făcut istorie în acea zi când subofițerul Marissa Gaeta a câștigat șansa de a-și săruta iubita, subofițerul Citalic Snell, în uralele mulțimii.

Poate că nu va exista o mulțime euforică atunci când veți recrea acest sărut, dar veți găsi mulți turiști care explorează zona istorică Chesapeake Bay din apropiere, unde a fost construită prima așezare englezească din America de Nord în anii 1600.

Găsește un zbor spre Norfolk

Fontana di Trevi din filmul “La Dolce Vita” – Roma, Italia

Aruncă o monedă în fântâna Trevi, unde a fost filmată o scenă faimoasă din La Dolce Vita.
Aruncă o monedă în fântâna Trevi, unde a fost filmată o scenă faimoasă din La Dolce Vita.

Chintesența farmecului Italiei constă în a te bucura de “la dolce vita” în timp ce te afli la Roma. În filmul cu același nume, Sylvia (Anita Ekberg), o femeie foarte senzuală, se bucură de o bălăceală în miezul nopții chiar în fântâna Trevi. Admiratorul ei, Marcello Rubini (Marcello Mastroianni), i se alătură în apele fântânii și urmează o scenă în care, deși nu apare niciun sărut, senzualitatea este la cote maxime.

Este interzis să intri în Fontana di Trevi, dar poți folosi această operă de artă, creată de arhitectul Nicola Salvi, ca decorul perfect pentru un moment romantic, alături de persoana iubită. Dacă vrei să participi la tradiția aruncării unei monede în fântână îți trebuie mărunțiș – se spune că dacă arunci o monedă în fântână înseamnă că te vei întoarce cu siguranță la Roma. Pregătește-te de drum și descarcă ghidul GRATUIT al orașului Roma, momondo places, pentru iPhone de pe App Store.

Găsește un zbor spre Roma
Vrei și mai multă inspirație pentru vacanță? Află mai multe despre hotelurile romantice din Barcelona sau despre locurile liniștite din Bangkok perfecte pentru săruturi.

Publicat

29/06/2016