7 sfaturi utile pentru a supraviețui primei vacanțe în cuplu

Dragostea plutește în aer! Acum asigură-te că nu intră în contradicție cu primele 7 sfaturi din topul nostru pentru prima vacanță în cuplu și că vă întoarceți cu o relație sănătoasă.

Relația voastră nu se va încheia dacă urmezi sfaturile noastre pentru a călători împreună.

Relația voastră nu se va încheia dacă urmezi sfaturile noastre pentru a călători împreună. © j0sh (www.pixael.com)

Categorie Sfaturi călătorie

Data 16/10/2015

Experiența de a călători prin lume, împreună cu partenerul tău, poate fi una extraordinară și poate duce o relație sănătoasă la un nou nivel. O călătorie poate testa limitele și relația a doi oameni care se confruntă cu noi orașe, culturi și provocări. Din fericire, noi îți oferim o listă de soluții pentru a preveni problemele cele mai des întâlnite la cuplurile care călătoresc prima dată împreună.

Iată topul nostru cu cele mai bune sfaturi pentru o călătorie fără probeme în cuplu.

1. Cunoaște-ți partenerul

Se zică că o vacanță poate uni sau despărți un cuplu. Adesea este adevărat. În timp ce nu există nimic mai plăcut decât să îți creezi amintiri care să dureze o viață întreagă, împreună cu un prieten sau un partener, a călători câteva săptămâni în jurul lumii cu cineva pe care nu-l poți suporta este o tortură.

Ca să găsești partenerul de călătorie perfect trebuie să iei în considerare mai multe lucruri, pentru că orice te enervează acasă probabil că te va enerva dublu, astfel că cei care trăiesc ca două boabe într-o păstaie 24/7 (24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână) trebuie să facă față provocărilor călătoriei.

2. Stabilește un buget realist

Banii nu ar trebui să fie un subiect tabu când călătoreși împreună cu iubitul sau iubita.
Banii nu ar trebui să fie un subiect tabu când călătoreși împreună cu iubitul sau iubita. © epSos.de

Când Pink Floyd a scris „Se spune că de la bani se ceartă lumea în zilele noastre”, avea dreptate. Nimic nu alungă mai repede plăcerea decât supărarea de la împărțirea banilor, așa că este mai bine să faceți bugetul de acasă. Binențeles, va trebui să se potrivească cu stilul de viață dorit.

Bugetul disponibil poate face diferența între chinul unui hotel zgomots din Barcelona și răsfățul unei camere de hotel luxoase cu vedere la ocean din Bali.

Chiar și atunci când bugetele voastre se potrivesc, este bine să vă stabilți cheltuielile prioritare. În acest fel nu vor exista surprize sau probleme când o plimbare de vis cu elicopterul peste Marele Canion rade dintr-un foc un sfert din buget.

3. Hotărâți cum împărțiți cheltuielile

Relațiile sănătoase se bazează pe o bună înțelegere. Învățăți cum să împărțiți costurile pentru o experiență de vacanță reușită.
Relațiile sănătoase se bazează pe o bună înțelegere. Învățăți cum să împărțiți costurile pentru o experiență de vacanță reușită. © garryknight

Dacă sunteți un cuplu ce călătorește și care nu a ajuns încă la etapa de „ce e al meu e și al tău”, ar fi mai înțelept să stabiliți dinainte cum veți împărțiți nota de plată.

Decât să vă certați când apare o situație în care unul dintre voi simte că plătește mai mult decât ar trebui pentru celălalt, este o idee bună să aveți un fond comun cu câțiva bani puși deoparte pentru lucruri precum cine romantice și să aveți de asemenea portofele separate.

4. Faceți-vă noi prieteni

 Ponturi pentru a călători împreună? Dansați cu noi prieteni.
Ponturi pentru a călători împreună? Dansați cu noi prieteni.© bernhard.frank

Oricât de intimă ar fi relația voastră, acasă nu petreceți atât de mult timp împreună cum v-ați dori. Dacă vă faceți noi prieteni în vacanță atunci nu veți mai simți că trebuie să fiți perfecți și este o modalitate bună de a cunoaște noi tipuri de oameni și de a avea mai multe experințe.

Adesea, cuplurile care călătoresc împreună trebuie să facă un mic efort pentru a intra în conversație cu alți oameni. Să îți faci noi prieteni, să primești ponturi de la alți turiști și să vorbești cu oameni din culturi diferite, acestea sunt de obicei lucrurile pe care ți le amintești cu bucurie când te întorci acasă. Și uneori, acele prietenii de vacanță pot continua dincolo de timp și geografie.

5. Petrece câteva ore singur

Sfaturi pentru vacanțe romantice? Petreceți timp și singuri. © Instant Vintage
Sfaturi pentru vacanțe romantice? Petreceți timp și singuri. © Instant Vintage

După ce se termină distracția cu noii prieteni, poate că este o idee bună ca tu și partenerul tău să petreceți căteva ore separat. Plus, ține minte: doar pentru că sunteți în vacanță, nu trebuie să stați tot timpul împreună.

Dacă tu și partenerul tău aveți interese diferite, fă o pauză și vizitează locurile care te interesează pe tine. Acest lucru vă dă ocazia să vă fie dor unul de altul până vă reîntâlniți.

6. Numără până la 20

Hotelul v-a pierdut rezervarea? Chelnerul de la restaurant a fost nepoliticos? Taximetristul te-a suprataxat?

Aceste lucruri se mai întâmplă. Nu te răzbuna pe partenerul tău. În loc de asta, numără până la 20 (minim) înainte să faci vreo remarcă nepoliticoasă, care probabil nu va îmbunătăți situația.

Dacă eșuezi la acest pas și dacă îți critici partenerul, ia o pauză ca să te răcorești și nu uita să-ți ceri scuze.

7. Folosiți-vă talentele

 Partenerul tău este un fotograf priceput? Atunci fă un compromis și lasă-l pe el să facă pozele de vacanță.
Partenerul tău este un fotograf priceput? Atunci fă un compromis și lasă-l pe el să facă pozele de vacanță. © Instant Vintage

Mai ții minte ce v-ați spus prima oară când v-ați întâlnit „Noi doi ne potrivim perfect”.

Sau poate că nu, dar totuși – este o idee bună să iei în considerare faptul că probabil aveți talente diferite și împreună faceți o echipă foarte bună. Poate că tu știi să te tocmești mai bine, iar jumătatea ta reușește întodeauna să facă rost de ultima masă la restaurantul pe care îți dorești cu disperare să-l încerci.

Folosiți din plin abilitățile fiecăruia. Lucrurile din vacanță vor mearge bine și veți avea amintiri de neuitat.

Publicat

16/10/2015