Viața de noapte din Moscova: 9 baruri unice din capitala Rusiei

Viața de noapte din Moscova este grandioasă și îndrăzneață. Iată 9 baruri unice, de top, selectate din ghidul turistic al orașului Moscova. Descarcă-l acum!

Berea n-a avut nicicând un gust mai bun! Încearcă o bere artizanală, locală, la barul ”Toți prietenii tăi” din Moscova

Categorie Ghiduri turistice

Data 15/03/2016

Viața de noapte din Moscova este în plin avânt! Află despre aceste baruri unice, pentru toate gusturile.

A Doua Respirație (Второе дыхание)

3-A-Doua-Respiratie-lucruri-de-facut-in-moscova-viata-de-noapte
Intră în atmosfera din era comunistă a barului “A Doua Respirație”

În perioada comunistă nu existau baruri în Moscova, cel puțin nu așa cum le știm în zilele noastre. Existau doar “rumochnayas” – baruri mici, fără scaune și chelneri, cu doar o tejghea și câteva feluri de băuturi, în principal votcă și bere. După căderea Uniunii Sovietice, majoritatea “rumochnayas” au dispărut, dar “A doua respirație” a rezistat.

În zilele noastre, “A doua respirație” este în continuare locul unde se adună pensionari locali, muncitori și studenți veseli, care beau cu toții cot la cot și se bucură de votcă la prețuri incredibil de mici.

Clienții sunt foarte prietenoși, iar câteodată primesc băuturi gratis de la patronii mai veseli.

Unde: Pyatnitsky Pereulok, 8/10 (Пятницкий пер., 8/10)
Telefon: +7 495 953 2217
Stația cea mai apropiată: Novokuznetskaya (Новокузнецкая)

Barul Luch (Бар «Луч»)

1-Barul-Luch-bar-moscova-viata-de-noapte-din-moscova
Relaxează-te și bucură-te de o băutură la cea mai lungă tejghea dintr-un bar din Moscova

Situat la primul etaj dintr-o fostă fabrică de becuri, Barul Luch oferă o sală cu un tavan foarte înalt, o tejghea de 30 metri lungime, artă contemporană și gastronomie asiatică.

Prin ferestrele imense intră din plin lumina strălucitoare a zilei. Totuși, este mult mai distractiv să vii aici noaptea, să comanzi câteva cocktailuri Singapore Sling și să privești clientela diversă care petrece după terminarea serviciului.

Decorat de artistul Yevgeny Mitta, amenajarea interiorului s-a bucurat de o atenție specială: pereții vechi de cărămidă, pictați în alb, și mobila închisă la culoare sunt decorul perfect pentru picturi, fotografii, sculpturi și creații ale artiștilor moderni.

Unde: Bolshaya Pirogovskaya, 27/1 (Большая Пироговская, 27/1)
Telefon: +7 495 287 0022
Stația cea mai apropiată: Frunzenskaya (Фрунзенская)

Veranda 32.05 (Веранда 32.05)

2-Veranda-32-rusia-viata-de-noapte-din-moscova
Petrece câteva ore în atmosfera plăcută de la Veranda 32.05

Situat în Grădina Ermitaj, Veranda 32.05 are un interior spațios cu ferestre mari și mobilă în culori pastelate. Meniul este un amestec de bucătărie europeană și rusă: poți alege între supe sățioase, salate simple și sandvișuri, pachețele de primăvară și doradă la grătar.

În timpul verii poți sta pe terasă și sorbi dintr-un cocktail, o limonadă făcută în casă sau dintr-un pahar de vin alb. Noaptea, aici se țin petreceri pline de viață cu Dj, unde toată lumea se mișcă energic pe ringul de dans.

Unde: Karetnyy Ryad, 3, bld. 6 (Каретный Ряд, 3, стр.6)
Telefon: +7 905 703 3205
Stația cea mai apropiată: Pushkinskaya (Пушкинская)

Mercedes Bar

4-Mercedes-Bar-moscova-ghid-viata-de-noapte-din-moscova
Experimentează viața de noapte intensă din Moscova mergând în barul Mercedes

Situat la etajul 31 din fostul hotel Ucraina – acum numit Hotelul Radisson Royalbarul Mercedes oferă o priveliște extraordinară spre centrul orașului Moscova.
Barul este un proiect în colaborare cu Mercedes Benz: postere cu modele clasice de mașini Mercedes decorează pereții interiorului în stil Art Deco și ferestrele sunt mari, de la podea până la tavan.

Aici găsești expusă chiar și o mașină Mercedez Benz. Toate cocktailurile sunt numite după mașini Mercedes Benz, și la fel ca mașinile, sunt destul de scumpe.
Bucătăria este un amestec de preparate japoneze și deserturi tradiționale italienești.

Unde: Kutuzovskiy Prospekt, 2/1, bldg. 1 (Кутузовский проспект, 2/1, стр. 1)
Telefon: +7 495 229 8309
Stația cea mai apropiată: Kievskaya (Киевская)

Kvartira 44 (Квартира 44)

6-barul-Kvartira-44-rusia-viata-de-noapte-din-moscova
Cu o atmosferă plăcută și primitoare, la Kvartira 44 te simți ca și cum ai fi în vizită la un prieten

Kvartira 44 este un bar-restaurant, care se întinde pe două etaje, unde vei găsi: o minunată terasă în aer liber, o atmosferă relaxată și clienți veseli. Traducerea numelui său înseamnă – “Apartament 44” și cu mobilierul său diferit și suvenirurile personale, barul te face să te simți ca și cum a fi în vizită la un prieten. Aici predomină bucătăria europeană și cocktailurile clasice la prețuri rezonabile.

Ocazional, în Kvartira 44 au loc petreceri tematice, cum sunt petrecerile Marelui Gatsby, la care oamenii se îmbracă în stilul anilor 1920, beau șampanie și dansează pe muzică de jazz live.

Unde: Malaya Yakimanka, 24/8 (Малая Якиманка, 24/8)
Telefon: +7 499 238 8234
Stația cea mai apropiată: Polyanka (Полянка)

Time Out Bar

5-Time-Out-Bar-bar-moscova-viata-de-noapte-din-moscova
Destinde-te pentru câteva ore cu un cocktail delicios la Time Out Bar

Situat la etajul al 13-lea al clădirii în stil stalinist a Hotelului Peking, barul Time Out oferă o priveliște grozavă spre centrul orașului și un mediu relaxant, plăcut.

Dacă vii aici dimineața, te poți bucura de un castron cu terci de ovăz și de o ceașcă cu ceai verde, în timp ce privești cum se trezește orașul. Cocktailurile din meniu diferă în funcție de orele la care sunt servite: de la cele care au la bază șampania, care se servesc la micul dejun, la cocktailurile de la ora 5, cu infuzii de ceai verde sau earl grey, și băuturile pe bază de rom de la apusul soarelui, amestecate cu siropuri colorate de fructe.

Unde: Bolshaya Sadovaya, 5/1 (Большая Садовая, 5/1)
Telefon: +7 495 229 0180
Stația cea mai apropiată: Mayakovskaya (Маяковская)

Citește și: 10 locuri de vizitat în capitala Rusiei

Toți Prietenii Tăi (Все Твои Друзья)

7-Toti-Prietenii-Tai-lucruri-de-facut-in-moscova-viata-de-noapte-din-moscova
Comandă o bere de casă la simpaticul bar “Toți Prieteni Tăi”

Berea artizanală este la modă în Moscova, iar barul ”Toți prieteni Tăi” este specializat în beri artizanale rusești și mai oferă în plus câteva beri și vinuri rare europene.

Deschis de un grup de prieteni, care au cântat împreună într-o trupă, acest bar simplu stă ascuns în spatele unui magazin de cadouri. Berea din meniu se schimbă săptămânal, pentru a se adapta noilor tendințe ¬– un motiv foarte bun pentru a veni aici des ca să vezi ce mai este nou.

Așează-te pe unul din butoaiele folosite pe post de scaun, gustă dintr-o bere de casă, rusească, autentică, și bucură-te de atmosfera relaxată. În timpul verii poți să stai afară pe trotuar și să tot pălăvrăgești până dimineața.

Unde: Malyy Gnezdnikovskiy Pereulok, 12/27 (Малый Гнездниковский пер., 12/27)
Telefon: +7 925 562 8990
Stația cea mai apropiată: Pushnikskaya (Пушкинская)

Mayak (Маяк)

8-Mayak-ghid-turistic-moscova-viata-de-noapte-din-moscova
Socializează cu intelectualii din Moscova la Mayak

Mayak este locul unde actorii, artiștii, jurnaliștii și scriitorii își fac veacul. Toată lumea este binevenită la Mayak, dar o să îți dai seama repede că toți se cunosc între ei.

Cu excepția momentelor când muzicienii profesioniști se opresc aici ca să bea ceva și să cânte la pian, în Mayak nu o să auzi nicio muzică de fundal – numai conversațiile vii ale oaspeților veseli. Meniul oferă din plin vinuri și tării, dar poți să comanzi și salate, supe și paste.

Unde: Bolshaya Nikitskaya, 19 (Большая Никитская, 19)
Telefon: +7 495 691 7449
Stația cea mai apropiată: Arbatskaya (Арбатская)

Denis Simachev Shop & Bar

9-Denis-Simachev-viata-de-noapte-din-moscova
Stai cot la cot cu vedetele din Moscova la magazinul și barul Denis Simachev

Denis Simachev este un designer vestimentar care a devenit foarte popular la începutul anilor 2000 datorită tricourilor sale care aveau pe ele zâmbitorul președinte al Rusiei, înconjurat de flori brodate.

Simachev se mai ocupă cu designul vestimentar, dar barul pe care l-a deschis în 2006 se bucură de și mai mult succes. Într-un decor al secolului al 18-lea, barmanii amestecă cocktailuri cu siropuri de fructe și Dj-ii țin aici cele mai tari petreceri pentru bogații Moscovei.

Barul este mic și se umple foarte ușor de clienți, dar asta contribuie la atmosfera plină de viață de aici.

Unde: Stoleshnikov Pereulok, 12/2 (Столешников переулок, 12/2)
Telefon: +7 495 629 8085
Stația cea mai apropiată: Teatralnaya (Театральная)

Găsește un zbor spre Moscova
Pentru și mai multă inspirație de vacanță, vizitează blogul momondo sau descarcă ghidul gratuit al orașului Moscova, momodo places (momentan disponibil doar în limba engleză), cu peste 200 de recomandări grozave de la localnici.

Publicat

15/03/2016