Top 10 locuri din lume preferate de Instagram

Crezi că ai deja o vagă idee despre locul care deține supremația pe Instagram? Confruntă-ți părerile cu topul nostru și vezi câte locuri ai bifat dintre cele ce urmează

Pe care dintre cele mai instagrammabile colțuri de lume le-ai văzut cu ochii tăi, în carne și oase?

Pe care dintre cele mai instagrammabile colțuri de lume le-ai văzut cu ochii tăi, în carne și oase?

Categorie Sfaturi călătorie

Data 08/12/2017

E drept, zilele-astea poți prea lesne să ai despre tine părerea că ai călătorit de 5 ori în jurul lumii fără ca măcar să traversezi granițele orașului, iar această impresie se datorează numai și numai telefoanelor și rețelelor sociale. Și de când cu toată nebunia digitală, talente nebănuite apar la tot pasul și oricine e capabil să imortalizeze într-un mod inedit locurile pe care le vizitează.

Se uploadează zilnic circa mii de fotografii superbe din locuri încă și mai și, iar hashtag-urile apar de parcă cineva le trage cu tunul.

Totuși, deși întreg pământul e frumos și poți să-i găsește splendoare în fiece colț, am stat noi și ne-am întrebat: care sunt, de fapt, locurile răsfățate ale Instagramului? Și bineînțeles că nici n-a răsărit bine soarele celei de-a doua dimineți și deja ne-am pus pe treabă. Am luat la frunzărit grădina internetului și am întocmit un top 10 al destinațiilor cu cel mai mare număr de hashtag-uri. Acum mai rămâne să ne spui tu: pe câte le-ai fotografiat cu propriile mâini?

10. Notre Dame – Paris, Franța

Număr fotografii: 1.5 millioane

Lăsând la o parte faptul că Notre Dame este de departe cel mai bun exemplu de arhitectură gotică, această catedrală este inima și sufletul Parisului. Sarea și piperul, cireașa de pe tort sau stratul de Nutella dintre pereții unei gogoși.

Dacă arhitectul care-a gândit-o ar fi știut câte milioane de fețe va vedea catedrala în toată existența ei, ar fi cerut o triplă compensație. Să nu te mire dacă vezi aici coadă kilometrică, înțesată de curioși dorinci să arunce o privire de dinăuntru, dee după geamurile-i de sticlă, de a vizita ruinele istorice din cripta bisericii sau măcar de a admira priveliștea pitorească din Piața Jean XXII.

Găsește zbor ieftin către Paris

9. Mardi Gras – New Orleans, Florida, SUA

Număr fotografii: 1.7 millioane

Dacă vrei să iei parte la cea mai mare petrecere din Orleans, nu-i altă perioadă de venit aici decât cea din preajma Paștelui. Cartierul Francez, și-așa haotic prin natură, se vede presărat în explozii de mov, verde și auriu și o mare de confetti se așterne asupra lui. Străinii dansează din spatele măștilor și deșertă pahare în mijloc de stradă, în vreme ce marșul îi dă înainte, în decoruri de fantezie. Da, nu-i o petrecere căreia să-i dai cu piciorul cu una, cu două.

Găsește zbor către New Orleans

8. Empire State Building – New York City, New York, SUA

Număr fotografii: 1.8 millioane

N-ar trebui să ai niciun nas să împrăștii în stânga si-n dreapta vestea că ai fost în New York, dacă nu ești capabil să livrezi niște poze de la Empire State Building. Acest zgârie-nori gândit în stil art deco se află pe Fitfh Avenue din Midtown Manhattan și oferă ochiului cele mai frumoase imagini asupra orizontului new yorkez.

Pe lângă priveliști ce ung sufletul cu mir, există chiar și o Expoziție a Sustenabilității la etajul al doilea, pe drumul spre lift și încă una – Dare to Dream – la etajul cu numărul 8. În aceasta din urmă, afli tot ce trebuie să știi despre procesul de construcție al clădirii.

Găsește zbor către New York

7. Cascada Niagara – SUA și Canada

When in 🇨🇦 My kind of moment💦 #เปียกปอน 😂 #niagarafalls #ontario #canada

A post shared by iTara (@itara_tb) on

Număr fotografii: 1.9 millioane

Obligația de a da un verdict și de a spune care dintre cele două părți triumfă la concursul de frumusețe este la fel de ușor ca a alege dintre ciocolată belgiană și înghețată italiană. Între greu și imposibl. O colecție de trei cascade superbe ocupă granița dintre statul New York și provinica Ontario. Bineînțeles, principalul motiv care te va mâna aici va fi să vezi acea uriașă cădere de apă (de care te poți lesne apropia dintr-un tur cu barca), dar nici resturantele sau atracțiile din apropiere nu sunt de lepădat.

Găsește zbor către Niagara Falls

6. Burj Khalifa – Dubai, Emiratele Arabe Unite

Număr fotografii: 1.9 millioane

Cea mai înaltă clădire din Universul cunoscut a fost inaugurată în 2010, iar ceea ce o aruncă în topul de față este punctul de observație situat fix în vârf – o terasă cu deschidere de 360 de grade și toate priveliștile cu potențial de „fotografialitate” de acolo. Poți alege să rezervi un bilet către vederile de pe platforma de la sol ale zgârie-norului și ale sale fântâni superbe, ce-i drept, unele dintre cele mai mari văzute vreodată de om.

Dar, știi cum e… întreabă primul pui de tigru care îți iese în cale și-o să-ți spună că, după ce prinzi gustul sângelui, nu mai ai cum să te oprești. Așa că mira-ne-am să te abții și să nu-ți iei picioarele la spinare ca să vezi degrabă ce se află la ultimul etaj.

Găsește zbor ieftin către Dubai

5. Big Ben – Londra, UK

Număr fotografii: 2.7 millioane

Fiecare tricou, suvenir, breloc sau cană pe care o vei cumpăra din Londra va avea imprimată imaginea Big Ben-ului, cel mai reprezentativ obiectiv al Regatului Unit. Uriașul turn se află la capătul nordic al Palatului Westminster și nu ar avea multă concurență la întrecerea celor mai faimoase ceasuri din lume. Oricum, numele se referă la clopotul dinăuntrul ceasului, cel care își face responsabil datoria în fiecare oră.

Găsește zbor ieftin către Londra

4. Las Vegas Strip – Las Vegas, Nevada, SUA

It's the freakin weekend

A post shared by marziliuliu (@marziliuliu) on

Număr fotografii: 3.8 millioane

Orașul luxului și al păcatelor, luminile urbane și atitudinea de totul sau nimic, atmosfera care urlă în timpane cum că ceva necuviincios e pe care să se întâmple… toate acestea atrag oamenii în cârduri și plasează Las Vegas în topul orașelor cu o viață de noapte halucinantă.

Oricare ți-ar fi pretențiile când vii aici, prea puțin probabil să nu le vezi satisfăcute: spectacole tematice, concerte, cazinouri gălăgioase, cluburi de lux, fără să mai menționăm abundența de structuri de cazare, de la opulentul Mandalay Bay sau Venetian, la cele destinate familiilor (New York – New York sau Excalibur).

Găsește zbor ieftin către Las Vegas

3. Turnul Eiffel – Paris, Franța

Număr fotografii: 4 millioane

Niciun om cu scaun la cap nu s-ar apuca să parieze dacă Turnul Eiffel este sau nu unul dintre cele mai renumite structuri din lume.

Dacă ajungi pe tărâmuri pariziene și îți simți mansarda luată pe sus de curaj și răbdare, așază-te la coada kilometrică și procură-ți un bilet către mai înalturile turnului sau, de ești mai modest din fire, ajungi măcar până la etajul doi, unde își fac veacul un restaurant și un magazin de suveniruri. Pe timp de noapte, turnul devine unul luminat care împrăștie cu sclipiri romantice pe o rază de kilometri buni.

Găsește zbor ieftin către Paris

2. Central Park – New York City, NY, SUA

Număr fotografii: 5.2 millioane

Ceea ce face din Central Park un loc taman bun pentru o plimbare de voie, ceva sport sau, și mai fierbinte, un urmărit de celebrități, este în primul rând verdele care se întinde cât vezi cu ochii și copacii care îi străjuiesc aleile. Zona Sheep Meadow, Castelul Belvedere, numeroasele lacuri, poduri și monumentele sunt toate locuri excelente pentru fotografii panoramice și este foarte probabil să te pască senzația că o mână invizibilă îți scoate telefonul din buzunar și începe să facă singură poze într-o veselie.

Găsește zbor ieftin către New York

1. South Beach – Miami, Florida, SUA

Număr fotografii: 5.4 millioane

Glorios loc întâi îl ocupă cartierul South Beach din Miami. Păi cine nu ar împroșca Instgramul cu poze dacă pașii l-ar conduce spre Miami? Frecventat cu prisosință de tineri, de bogați și de celebri, capitala petrecerilor din Miami a încetat să mai fie doar un loc pentru împătimiții plajelor și ai cluburilor.

Turiști obișnuiți și localnici se adună aici deopotrivă, atrași de bunătățile culinare, de istoricul art deco ce îmbracă clădirile și de temperaturile gingașe din orice perioadă a anului. Acum, bineînțeles că nu sunt mulți care dau înapoi de la exuberanta viață de noapte pentru a se zgâi la pereții camerei de hotel de cum apune soarele.

Găsește zbor către Miami

Citește mai multe, află mai multe:

Publicat

08/12/2017