Unde să ieși în oraș: 12 cele mai bune baruri din Paris

Vrei să pleci la Paris? Pentru o noapte memorabilă în oraș, iată cele mai bune 12 baruri din Paris

De inspirație franco-africană, Le Comptoir Général oferă băuturi la prețuri accesibile și o atmosferă relaxată

Categorie Ghiduri turistice

Data 21/03/2016

După o zi lungă de vizitat atracțiile turistice, te întrebi unde să ieși seara în Paris. Viața de noapte din Paris este intensă, animată, și există câte ceva pe gustul fiecăruia. Aruncă o privire peste lista celor mai bune 12 baruri din Paris, selectate din ghidul turistic gratuit momondo places, aplicație pentru iPhone.

Harry’s Bar

Harry's-Bar-viata-de-noapte-din-paris-cele-mai-bune-baruri-din-paris
Lasă-te transportat înapoi în timp, în anii ‘20 la Harry’s Bar

Completează lista de scriitori, muzicieni, cântăreți și actori faimoși, care s-au bucurat de o băutură la Harry’s Bar.

Acest bar deschis de un emigrant, Harry MacElhone, de Ziua Recunoștinței în 1911, a rămas o afacere de familie până în zilele noastre, timp în care a fost martor la inventarea unora dintre cele mai faimoase cocktailuri, inclusiv White Lady, Bloody Mary și Sidecar.

Intră în interiorul întunecat și clasic al unei ere trecute, unde este ușor să-ți imaginezi scriitori precum Hemingway și muzicieni de jazz celebri care au cântat aici.

Unde: 5 Rue Daunou, arr. 2
Telefon: +33 1 42 61 71 14
Stația cea mai apropiată: Opéra

Le China

Le-China-paris-viata-de-noapte-cele-mai-bune-baruri-din-paris
Bea un pahar de coniac în barul Le China

Restaurantul-bar asiatic Le China este inspirat de un club de gentlemani din Shangai-ul anilor ‘30: are pereți roșii, podele cu modele alb și negru, ca o tablă de șah, canapele în stil englezesc, palmieri și lumină scăzută, ambientală.

Barul oferă cocktailuri stilate precum cocktailul Hemingway – un amestec de rom cubanez, cointreau, lime și grepfrut – și o selecție de vinuri bune. În sala de mese vei putea să te bucuri de bucătăria asiatică fusion, cu gustoasa friptură de porc carmelizată și aromată cu mentă.

Nu ar fi un club de gentelmeni autentic dacă nu ar avea o zonă dedicată pentru băuturile de după cină. Urcă la etaj, la salonul de fumat, și bucură-te de un pahar de coniac în fața șemineului.

Unde: 50 Rue de Charenton, arr. 12
Telefon: +33 1 43 46 08 09
Stația cea mai apropiată: Ledru-Rollin

Le Café

Le-Café-paris-viata-de-noapte-cele-mai-bune-baruri-din-paris
Simplu, dar foarte elegant, alătură-te lumii bune din Paris în barul Le Café

O cameră intimă de pe strada Rue Tiquetonne, plină cu obiecte decorative, Le Café oferă un meniu nepretențios. Terasa este mică și nu au Dj, dar cei din personal mai pun câte un cd cu muzică din când în când.

Deși are un decor destul de simplu, bogații și celebritățile Franței se adună aici, venind atât de des, încât acest loc apare mereu în ghidurile cu ultimele trenduri franțuzești lângă cele mai exclusiviste localuri.

Unde: 62 Rue Tiquetonne, arr.2
Telefon: n/a
Stația cea mai apropiată: Étienne Marcel

Barul Ice Kube

Barul-Ice-Kube-paris-viata-de-nopte-cele-mai-bune-baruri-din-paris-barul-ice-bar
Rece ca gheața: bucură-te de votcă la temperaturi scăzute, în Ice Kube

Pe o alee întunecoasă, aproape de calea ferată, un hotel elegant într-o vilă luxoasă oferă două baruri care merită o vizită.

În barul de la parter, decorul este plăcut, cu nuanțe calde de maro închis și canapelele confortabile, cu perne pufoase. La fel de popular atât duminica pentru brunch, cât și pentru gustările de la miezul nopții, este tot timpul plin de clienți.

La etaj, temperatura scade la -18°, în singurul bar de gheață din Paris. Pune-ți o jachetă de schi, mănuși și o căciulă de lână, înainte să intri ca să tragi o dușcă arctică în barul înghețat. Trebuie să-ți faci rezervarea din timp și scoți din buzunar €26 pentru trei cocktailuri cu votcă.

Unde: 1-5 Passage Ruelle, arr. 18
Telefon: +33 1 42 05 20 00
Stația cea mai apropiată: La Chapelle

Citește mai mult: O zi în Montmartre

Le Général Beuret

General-Beuret-viata-de-noapte-din-paris-cele-mai-bune-baruri-din-paris
Cu o atmosferă relaxată și prietenoasă, Le Général Beuret este locul potrivit pentru clienții mai puțin pretențioși

Le Général Beuret este un bar nepretențios, situat la colțul unei piețe mici și fermecătoare. Decorul este simplu, dar colorat, și vei remarca repede că sunt înnebuniți după super-eroi aici. Pereții sunt decorați cu un personaj inspirat după Superman, care poartă litera B pe piept.

Barul este de obicei plin de tineri parizieni care citesc ziare, beau bere la halbă și glumesc cu personalul prietenos. Mâncarea din meniu este clasică pentru un bar: hamburgeri, fripturi și cartofi prăjiți.

În timpul verii poți să te bucuri de atmosfera plăcută la una dintre mesele de la terasa mică.

Unde: 9 Place du Général Beuret, arr. 15
Telefon: +33 1 42 50 28 62
Stația cea mai apropiată: Volontaires

Le Fumoir

Le-Fumoir-viata-de-noapte-din-paris-cele-mai-bune-baruri-din-paris
Vrei să citești o carte în timp ce sorbi din băutura ta? Le Fumoir oferă o bibliotecă impresionantă și un bar excelent

Intră pentru a te bucura de o băutură și o carte bună, în decorul cu fotolii tapițate, pereți de un bej închis și jaluzele galbene. Biblioteca de la Le Fumoir are 3000 de volume și ești invitat să iei orice carte dorești, atâta timp cât lași alta la schimb.

Barul lung de mahon a fost salvat dintr-un depozit din Philadelphia și datează din perioada Prohibiției, când se făcea contrabandă cu alcool. În zilele noastre, multe cocktailuri rafinate sunt servite la acest bar, la fel și ceai de calitate și brunch-ul de duminică.

Unde: 6 Rue de l’Amiral Coligny, arr. 1
Telefon: +33 1 42 92 00 24
Stația cea mai apropiată: Louvre-Rivoli

Le Comptoir Général

Le-Comptoir-General-viata-de-noapte-din-paris-cele-mai-bune-baruri-din-paris
Scotocește printre micile obiecte decorative cu un cocktail în mână la barul Le Comptoir Général

Un cufăr de comori, umplut cu obiecte colecționate din fostele colonii franco-africane, Le Comptoir Général este ca o fereastră spre obiecte vintage, ustensile exotice de bucătărie și artă originară, din diferie țări sub-sahariene.

Le Comptoir Général oferă muzică live și Dj, cărți second hand, discuri de vinil și un magazin cu haine vintage la etaj. Barul este plin noaptea, așa că vino mai devreme. Intră în bar și încearcă răcorosul și energizantul cocktail Secousse – votcă amestecată cu suc de fructul pasiunii și servit cu feliuțe de castravete.

Unde: 80 Quai de Jemmapes, arr. 10
Telefon: +33 1 44 88 24 48
Stația cea mai apropiată: République

Andy Wahloo

Andy-Wahloo-viata-de-noapte-paris-cele-mai bune-baruri-din-paris
Petrece niște ore relaxante la barul marocan Andy Wahloo © Andy Wahloo

Un bar marocan decorat cu arta pop a anilor ‘70, scaune făcute din găleți de vopsit și rafturi ticsite cu conserve de pește, Andy Wahloo , este ascuns după o ușă modestă de pe o străduță îngustă.

Curtea mărginită de copaci este deschisă vara, și te poți bucura de o ceașcă cu ceai de mentă, marocan, în timp ce stai întins pe pernele confortabile. Proprietarul Hakim te primește în camera din spate, prietenos, ca și cum ar fi apartamentul lui personal, și te invită să joci biliard, să te uiți la televizor sau să mănânci.

Și cel mai tare, pășește prin dulap, și ajungi într-o cameră de fumat secretă.

Unde: 69 Rue des Gravilliers, arr. 3
Telefon: +33 1 42 71 20 38
Stația cea mai apropiată: Arts-et-Métiers

Le Coeur Fou

Le-Coeur-Fou-viata-de-noapte-paris-cele-mai bune-baruri-din-paris
Ești pregătit să te amesteci printre oameni și să socializezi? Pentru o ieșire în oraș veselă, treci pe la prietenosul Le Coeur Fou

Le Coeur Fou – Inima Nebună – este genul de bar local unde oamenii creativi și grupuri de prieteni artiști vin ca să se distreze. Atmosfera este relaxantă, meniul oferă câteva feluri de tapas și decorul interior este simplu – scaune de bar, o canapea plină cu perne și postere de filme vechi.

Fără îndoială, sub inflența cocktailului brazilian Caipirinha, tare și delicios, al barmanului Richard, nu este surprinzător să vezi cum doi oameni aparent străini încep deodată să discute unul cu altul. Vara, când temperaturile cresc, petrecerea iese pe terasă, pentru a profita de aerul parizian nocturn.

Unde: 55 Rue Montmartre, arr. 2
Telefon: +33 1 42 33 04 98
Stația cea mai apropiată: Sentier

Café La Perle

Cafe-La-Perle-viata-de-noapte-din-paris-cele-mai-bune-baruri-din-paris
Alătură-te mulțimii diverse la Café La Perle pentru o noapte pariziană orginală

Pe vremuri era unul dintre cele mai tari baruri din Marais, dar Café La Perle încă mai atrage o mulțime entuziasmată cu stilul său kitch al anilor ‘70 și cu atitudinea sa relaxată. Mulțimea diversă de fashioniști imigranți cu cariere artistice și un segment însemnat al comunității gay ajung adesea până la colțul străzii, petrecerea revărsându-se pe stradă.

Un Dj mixează muzică în zilele de joi și vineri, iar petrecerea începe seara devreme, așa că ai grijă să mergi cu ceva timp înainte. Personalul este prietenos și în timpul lunilor călduroase servesc și afară.

Unde: 78 Rue Vieille du Temple, arr. 3
Telefon: +33 1 42 72 69 93
Stația cea mai apropiată: Saint-Sébastien – Froissart

Little Red Door

The-Little-Red-Door-viata-de-noapte-paris-cele-mai bune-baruri-paris
Ascuns în spatele unei fațade neutre, Little Red Door servește unele dintre cele mai delicioase cocktailuri din Paris

Acest bar mic se ascunde în spatele unei uși roșii, micuțe; deși este mai mult un element de decor, fiind mai mereu deschisă. Intră pe ușa obișnuită de pe partea stângă.

Înăuntru, lumânările pâlpâitoare, zidăria la vedere și scaunele viu colorate se combină pentru a crea o atmosferă intimă care adaugă un plus de artă stradală micuțului bar parizian de cocktailuri, cochet.

Atmosfera este amplificată datorită barmanilor super talentați, care creează cocktailuri originale, servite în pahare frumoase, vintage. Show-ul spectaculos al barmanilor face ca prețul un pic mai mare al băuturii să merite.

Unde: 60 Rue Charlot, arr. 3
Telefon: +33 1 42 71 19 32
Stația cea mai apropiată: Filles du Calvaire

Chez Jeannette

Chez-Jeannette-viata-de-noapte-paris-cele-mai bune-baruri-din-paris
Pentru clienții nepretențioși, Chez Jeannette este un bar autentic pe care orice turist ar vrea să-l descopere

Indiferent de oră, vino la la Chez Jeannette, atmosfera este caldă și mulțimea nepretențioasă. În timpul zilei, sunt doar câțiva localnici care beau bere, dar după ora 18:00, se umple de parizieni care vin aici după serviciu, atrași de băutura bună.

Deși arată un pic cam învechit, cu candelabrele sale de pe vremuri și tapetul pătat de tutun, acest loc are o atmosferă autentică. Comandă niște bere și o porție de brânză din Auvergne și bucură-te de ambianță.

Unde: 47 Rue du Faubourg Saint-Denis, arr. 10
Telefon: +33 1 47 70 30 89
Stația cea mai apropiată: Strasbourg Saint-Denis

Găsește un zbor spre Paris
Ești pregătit să explorezi? Află ce să faci gratis în capitala Franței sau descarcă ghidul gratuit al orașului Paris , momondo places, direct pe iPhone-ul tău.

Publicat

21/03/2016