Cum să găsești cele mai ieftine bilete de avion

Ești curios care sunt acele câteva trucuri cu care poți să prinzi cele mai ieftine bilete de avion? Pleacă-ți urechea la ce am aflat noi în urma Studiului Anual de Zboruri momondo

Vrei să afli când să rezervi cele mai ieftine zboruri? Citește studiul nostru și descoperă cum poți găsi cele mai bune oferte

Categorie Sfaturi călătorie

Data 03/11/2016

Tot auzi în stânga și-n dreapta cum cutare și cutare a plecat în vacanță cu banii pe care tu i-ai cheltuit sâmbătă seara în oraș și te întrebi cum e posibil? Ce știu ei și nu știi tu? Te gândești că poate ar trebui să o lași mai ușor cu aruncatul banilor prin baruri și să pui ceva de-o parte ca să vezi lumea. Deloc. Poate puțin. Dar mai simplu este să arunci o privire peste Studiul Anual de Zboruri momondo unde vei da peste 3 trucuri simple care te ajută să prinzi cele mai bune oferte la biletele de avion, indiferent dacă pleci într-o vacanță sau te deplasezi în interes de serviciu. Este prea probabil ca ceilalți să îl fi citit deja.

afs-2016__infographic_roro

Compară prețurile acum ->  Caută acum

Când să rezervi biletele

Știai că dacă rezervi cu fix 56 de zile înainte de data plecării ai cele mai mari șanse de a prinde zborul cu prețul cel mai mic? Acest număr de zile a crescut cu 3 față de anul trecut. Dacă vrei să știi cum să faci să cumperi cel mai scump bilet de avion, fă rezervarea în ziua plecării. Probabil că mai apoi va trebui să te prefaci bolnav și spui „pas” la câteva seri de ieșit cu prietenii.

Nu e nevoie să faci cine știe ce calcule demne de vreo matematică cuantică pentru a afla când pică exact ziua mai tânără cu 56 de zile decât data plecării tale. Folosește calculatorul nostru calendaristic , introdu ziua în care pleci și află când să rezervi biletul. Atât de simplu.

Crearea unei alerte de preț momondo este un alt vicleșug pentru a economisi bani: realizează o căutare și fă click pe butonul portocaliu „Alertă preț” din pagina rezultatelor. Noi ne angajăm să-ți trimitem câte 2 notificări pe zi atunci când apar schimbări notabile la prețul avionului și un rezumat săptămânal al fiecărei schimbări de preț. Și să nu cumva să mai spui că doar alții sunt luați sub oblăduirea lor de către zeii ofertelor.

Află mai multe: citește lista noastră cu 21 de sfaturi de călătorie pentru că, dacă ne pricepem la ceva, atunci astea sunt călătoriile. Și sfaturile.

Care este cea mai bună zi pentru zbor?

Dacă ai de ales, îți recomandăm să zbori în zilele de marți. Acestea sunt zilele celor mai ieftine bilete de avion. Și fă tot posibilul să eviți zilele de sâmbătă. Din acest punctul de vedere, lucrurile nu s-au schimbat prea mult față de anul trecut. Zborul spre casă într-o zi de marți este ca un pahar plin pe jumătate; întorcându-te la serviciu într-o marți (sau miercuri), săptămâna de muncă de după vacanță va trece imediat.

Dar dacă ție îți cam trebuie o zi – două pentru a te dezmetici, a despacheta și a te întoarce la realitatea cea de toate zilele, poate că ar fi bine să mai amâni puțin întoarcerea la serviciu.

Află mai multe: lasă-te inspirat de către echipa Aventurescu într-un interviu despre călătorii în cuplu și descoperirea lumii chiar dacă nu ai câștigat la loto

Care este cea mai bună perioadă din zi pentru zbor?

Ai toate șansele să plătești mai puțin dacă alegi să zbori la orele după-amiezii (între 6pm și miezul nopții) decât în cele ale dimineții (de la miezul nopții la 10am). Și anul trecut, Cele mai ieftine zboruri au fost tot după-amiază, dar atunci, cea mai scumpă perioadă din zi s-a încadrat între 10 am și 3 pm.

Bineînțeles, ora la care vei ajunge depinde de destinație, dar, deși nu putem știi dacă pentru tine asta înseamnă că vei câștiga sau vei pierde o parte din zi, te putem asigura că, zburând seara vei economisi bani.

Află mai multe : iată top 10 sfaturi pentru a rezista zborurilor lungi

Acum că nu mai ești străin de niciunul din ultimele secrete în ale turismului, află când ar trebui să cauți și să rezervi următorul zbor, folosind calculatorul nostru calendaristic . Nu uita să-ți scoți prietenii în oraș după ce te întorci pentru a le povesti ce grozăvii ai făcut tu prin vacanță.

Gata? Ai rezervat deja și mai aștepți doar să treacă cele 56? Între timp, află cum să alegi cea mai bună asigurare de călătorie și însușește-ți câteva metode extrem de eficiente pentru a cunoaște localnici în următoarea vacanță.

Publicat

03/11/2016