Top 12 locuri secrete din Paris

Parisul este unul dintre cele mai vizitate orașe din lume, cu multe atracții turistice. Pentru a vizita locuri inedite, nu o lua pe traseele turistice obișnuite, ci explorează aceste 12 locuri frumoase, mai puțin promovate turistic.

Carreau-du-Temple-expozitii-paris-Paris-ghid-turistic-Paris-ghid-lucruri-de-vazut-in-Paris

Centrul cultural Carreau du Temple din Paris

Categorie Ghiduri turistice

Data 04/02/2016

Sunt atât de multe lucruri de văzut în Paris: Turnul Eiffel, Muzeul Luvru, catedrala Notre Dame și lista continuă.

Dar, există destule locuri unde poți scăpa de hoardele de turiști. Iată 12 locuri mai puțin promovate, selectate din ghidul nostru turistic al orașului Paris, momondo places.
Descarcă-l acum gratuit!

Gaîté Lyrique

1-Muzeul-Gaite-Lyrique-din-Paris-lucruri-de-vazut-in-Paris
Vizitează Muzeul Gaîté Lyrique din Paris

Concentrându-se pe artă și creativitate într-o eră digitală, La Gaîté Lyrique este un muzeu atât pentru adulți cât și pentru copii. Găzduit într-o sală de spectacole din secolul al-19-lea, arhitectura sa clasică și barocă contrastează frumos cu exponatele ultra-moderne.

Aici au loc multe evenimente: de la concerte interactive la workshop-uri, ateliere de povești, desenat, dans și multe altele. Există de asemenea o varietate de activități pentru copii, așa că nu te sfii să-i aduci pe cei mici.

Biblioteca modernă de la primul etaj este cu intrare liberă și merită vizitată: pe lângă o colecție mare de cărți și reviste culturale, câteva console de jocuri sunt disponibile pentru gamerii înrăiți.

Unde:3bisRue Papin, 3rd arr.
Telefon:+33 1 53 01 52 00
Stația cea mai apropiată:Réaumur Sébastopol

La Pagode

2-La-Pagode-cinema-in-Paris-lucruri-de-facut-in-Paris
La Pagode, probabil cel mai frumos cinema din Paris

Parisul iubește filmele! Acestea fiind zise, există doar un singur cinematograf în arondismentul 7, dar este cel mai frumos din tot orașul.

La Pagode este o pagodă japoneză adevărată (un turn piramidal), unde pereții din cea mai mare sală de proiecții sunt tapetați cu mătase, candelabrele sunt ținute de dragoni aurii și elefanți și războinicii pictați pe tavan se pregătesc de bătălie.

De asemenea, are o grădină asiatică superbă, căreia i s-a oferit statutul de monument protejat datorită frumuseții sale, unde te poți bucura de un ceai de ginseng și de tarte delicioase după ce te uiți la film.

Găsești programul pe site-ul cinemaului sau în ghidul săptămânal Pariscope.

Unde:57 bis Rue de Babylone, 7th arr.
Telefon:+33 1 45 55 48 48
Stația cea mai apropiată:Saint-François-Xavier

Le Marché de Belleville

Găsește un chilipir la piața Le Marche de Belleville din Paris
Găsește un chilipir la piața Le Marche de Belleville din Paris

Ești întâmpinat de arome: mirodenii, pește, uleiuri, rădăcini ciudate și comestibile, tarabe cu cartofi și pui la rotisor.

Piața din Belleville este una dintre cele mai populare, cu cea mai mare diversitate etnică din Paris și te poate purta într-o călătorie în jurul lumii într-o singură dimineață, când chinezii, evreii ortodocși, oameni din orientul mijlociu și femei africane, care își poartă părul înfășurat în eșarfe frumoase fac cumpărăturile săpămânale și iau și câte o mică surpiză pentru cei de acasă.

Clienții din Belleville nu sunt bogați, de fapt este cel mai sărac cartier din oraș, drept urmare, prețurile sunt mici. Dacă reușești să te strecori prin mulțime, poți găsi câteva oferte bune.

Unde:Boulevard de Belleville, 11th arr.
Telefon:n/a
Stația cea mai apropiată:Belleville

Le Ballon de Paris

4-Le-Ballon-de-Paris-atractii-din-Paris-lucruri-de-vazut-in-Paris
Bucură-te de o priveliște superbă din Enjoy, balonul din Paris

Pentru copii și aeronauți, Le Ballon de Paris este o alternativă bună la Turnul Eiffel. De ce să aștepți la o coadă aglomerată, unde ești atenționat și împins, când ai putea zbura în aer și admira priveliștea orașului?

Balonul este înalt cât un bloc cu 12 etaje și-ți oferă o senzație tare ciudată când aeronautul desface cablurile care-l țineau ancorat la sol și te ridici în aer. Deodată, ești acolo, la o înățime de 150 de metri, clătinându-te în vânt.

Balonul este ancorat permanent în Parc André Citroën, care merită în sine vizitat. De la primele zile însorite de primăvară, parcurile se umplu de parizieni ieșiți la picnic, care citesc sau fac plajă. O atracție specială este o fântână care are multe jeturi de apă prin care copiilor le place să alerge.

Unde:Parc André Citroën, 15th arr.
Telefon:+33 1 44 26 20 00
Stația cea mai apropiată:Javel

Le Carreau du Temple

5-Le-Carreau-du-Temple-expoziții-paris-lucruri-de-vazut-in-Paris
Vizitează centrul cultural Le Carreau du Temple

După cum sugerează și numele, acesta este un loc important pentru istoria Franței, de pe vremea Templierilor și Cruciadelor.

În zilele noastre, sala mare a pieței este un centru cultural cu intrare liberă. Deși vara este închis timp de o lună, Le Carreau du Temple își ia revanșa în restul anului: un program contemporan de teatru, concerte, expoziții, festivaluri și târguri, cu teme diverse precum pantofi, mâncare stradală, dans, cultură, identitate culturală, sport și muzică de jazz, face ca acesta să fie un loc dinamic, care te inspiră.

Mediul său orientat spre comunitate oferă un contrast față de micile galerii de artă și magazinele de modă din apropierea cartierului Marais.

Unde: 4 Rue Eugène Spuller, 3rd arr.
Telefon: +33 1 83 81 93 30
Stația cea mai apropiată: Temple

Muzeul Rodin

6-Muzeul-Rodin-muzeul-rodin-gradini-in-paris-lucruri-de-vazut-in-Paris
Gânditorul din afara Muzeului Rodin în Paris

The Muzeul Rodin este cel mai frumos muzeu din Paris dedicat unui singur artist. Este plin de sculpturi senzuale și impresionate precum: Gânditorul, Sărutul, Porțile Iadului și Burghezii din Calais.

Auguste Rodin a început să deseneze când avea zece ani, iar talentul său era atât de evident încât a fost admis la o școală de artă de la vârsta fragedă de 14 ani. A devenit și celebru și controversat încă din primii ani ai carierei sale și a fost privit ca fiind prea avansat pentru vremea sa.

Ar trebui să mergi acolo într-o zi însorită, grădina fiind o parte importantă din experiență. În afara muzeului vei găsi o serie de capodopere ale lui Rodin printre peluze, alei umbrite și 2,000 de tufe de trandafiri.

Unde: 79 Rue de Varenne, 7th arr.
Telefon: +33 1 44 18 61 10
Stația cea mai apropiată: Varenne

Palais de Tokyo

7-Palais-de-tokoyo-expozitii-paris-lucruri-de-vazut-in-Paris
Operă murală de Jean-Michel Basquia în Palais de Tokyo din Paris

Palais de Tokyo este unul dintre cele mai importante centre de artă contemporană și modernă din Europa.

Nu este un muzeu obișnuit, el se autointitulează un anti-muzeu. La expoziții se pune întrebarea, “Ce este arta?”, și te provoacă să iei parte la dezbatere. Este o experiență unică, pentru că poți explora unele dintre cele impresionante lucrări de artă din zilele noastre. De asemenea, este îndrăgit și de copii.

Restaurantul muzeului, Tokyo Eat, te va atrage cu preparatele sale inventive și designul interior.

Unde: 13 Avenue du Président Wilson, 16th arr.
Telefon: +33 1 81 97 35 88
Stația cea mai apropiată: Alma Marceau

Pasajul Brady

8-pasajul-brady-pasajul-acoperit-din-paris-lucruri-de-vazut-in-Paris
Simte mirosul de mirodenii în Pasajul Brady din Paris

Plimbându-te printr-un cartier la fel de modern și multicultural precum marile bulevarde, dacă ești curios și intri prin micul pasaj Brady, vei întâlni comunitățile pakistaneze și indiene din Paris.

Pasajul datează din 1854 și nu este la fel de frumos precum multe alte pasaje din Paris, din cauză că n-a fost îngrijit și a găurilor din tavan prin care plouă. Totuși, atmosfera este 100% autentică și poți cumpăra sari-uri colorate, gusta cel mai bun pui vindaloo din oraș sau vizita un bărbier tradițonal din New Delhi.

Pasajul de Pondichéry la nr. 84 este, de asemenea, un loc bun unde să mănânci, dar ai grijă să o iei pe partea bună, atunci când cauți Pasajul Brady (el este împărțit de Bulevardul Strasbourg), pentru că partea neacoperită găzduiește magazine care închiriază costume de petrecere, și nu este la fel de interesantă.

Unde: 33 Boulevard de Strasbourg, 10th arr.
Telefon: n/a
Stația cea mai apropiată: Strasbourg – Saint-Denis
Citește mai mult: Ce să faci în Paris gratuit!

Fundația Cartier pour l’art contemporain

9-fundatia-cartier-arta-contemporana-lucruri-de-vazut-in-Paris
Vezi un spectacol memorabil la centrul de artă contemporană Fundația Cartier pour l’art contemporain

Specializată în arta contemporană din diferite regiuni ale lumii, Fundația Cartier găzduiește evenimente deosebite, care vin în completarea expozițiilor sale diverse. De la concerte și emisiuni radio, la recitări de poezii și spectacole de dans, aici găsești de toate pentru toți.

Muzeul este o structură impresionantă de sticlă, de forma unui cub, și este înconjurat de o grădină fermecătoare, la care publicul are acces între lunile iulie și septembrie.

Nu ești sigur dacă copiii tăi vor aprecia arta contemporană? Fundația Cartier mai oferă și tururi și ateliere create special, în care spațiile și expozițiile sunt descrise într-un mod ușor de înțeles pentru copii.

Unde: 261 Boulevard Raspail, 14th arr.
Telefon: +33 1 42 18 56 50
Stația cea mai apropiată: Raspail, Denfert-Rochereau

Restaurantele de la târgul de vechituri

10-chez-louisette-lucuri-de-vazut-in-Paris
Chez Louisette din apropierea târgului de vechituri din Saint-Ouen

Ai obosit după ce ai explorat târgul de vechituri? Fă o pauză și ia masa de prânz ca să-ți reîncarci bateriile. Există mai multe restaurante excelente ascunse la marginile Parisului în Saint-Ouen, unde de asemenea se află un târg de vechituri extraordinar, care se ține de sâmbătă până luni, inclusiv.

La Le Biron pe Rue des Rosiers la numărul 85, din Saint Ouen poți fi destul de norocos încât să-i întâlnești pe superstarul american Lenny Kravitz sau pe actrița franceză Mireille Darc, mâncând anghinare sau friptură de vițel.

Pe Avenue Michelet la numărul 136, vei găsi un restaurant kitch la piața Chez Louisette cu lămpi colorate și Yé-Yé francez (un stil pop) care răsună din boxe. În acest loc, mâncarea este servită în porții mici și gustoase, în timp ce Le Paul Bert este locul unde trebuie să mergi dacă vrei să mănânci alături de vânzătorii de antichități.

Unde: Marché aux Puces de Paris, 93400 Saint-Ouen
Telefon: +33 (0)1 40 11 77 36
Stația cea mai apropiată: Porte de Clignancourt

Sainte-Chapelle

11-Sainte-Chapelle-paris-lucruri-de-vazut-in-paris
Vitraliile unice din Sainte-Chapelle prezintă mai mult de o mie de scene din Biblie

Nu este foarte cunoscută și mulți parizieni nici măcar n-au vizitat-o, dar Sainte-Chapelle este cea mai frumoasă biserică din Paris.

O poți găsi ascunsă în mijlocul complexului Palatului de Justiție, care găzduiește săli de judecată și grefe. Drept urmare, trebuie să treci de controale de securitate și geanta îți va fi controlată înainte să intri în capelă.

Inițial, Sainte-Chapelle a fost biserica regilor francezi, și deși este mai puțin spectaculoasă decât Notre Dame, atmosfera sa este una magică. Capela superioară, dominată de un mozaic imens este extraordinară. Lumina străbate vitraliile și luminează peste o mie de scene din Biblie, expuse într-o mulțime de culori vii.

Unde: 6 Bd. du Palais, 1st arr.
Telefon: n/a
Stația cea mai apropiată: Cité

Muzeul Eugène Delacroix

12-Muzeul-Eugene-Delacroix-muzeu-in-paris-gradini-in-paris-lucruri-de-vazut-in-Paris
Vizitează Muzeul Eugene Delacroix într-o după-amiază însorită și relaxează-te în acestă grădină frumoasă

Muzeul Eugène Delacroix este un mic muzeu în apartamentul în care pictorul a locuit și muncit, până la moartea sa în 1863. Muzeul este situat pe Place Furstenberg, una dintre cele mai frumoase piețe din Paris cu arbori ornamentali paulovnia și clădiri frumoase.

Deși multe dintre cele mai cunoscute lucrări ale sale sunt expuse la Luvru, ai parte de o experiență specială și intimă, mergând prin camerele roșii sau studiind tablourile senzuale și desenele expuse.

Muzeul dă spre o grădină mică, unde se află atelierul lui Delacroix. În zilele noastre, grădinile au fost reamenajate pentru a semăna cu cele din vremea pictorului.

Unde: 6 Rue de Furstenberg, 6th arr.
Telefon: +33 1 44 41 86 50
Stația cea mai apropiată: St. Germain des Près

Ești pregătit să explorezi comorile ascunse ale Parisului? Găsește bilete de avion spre Paris de pe momondo.

Pentru mai multe ponturi, descarcă ghidul nostru turistic al orașului Paris, momondo places, în care vei găsi peste 200 de recomandări de la localnici.

Publicat

04/02/2016