Top 10 cele mai frumoase căsuțe în copac din lume

Te-ai întrebat vreodată cum este să privești apusul din perspectiva unui papagal? Stai în aceste 10 căsuțe în copaci, care au o priveliște superbă și reconectează-te cu Mama Natură.

1. Treehotel – Harads, Suedia

Cauți un loc de cazare în Suedia un pic mai neobișnuit? Treehotel din Harads este locul perfect pentru tine.

Niciun alt loc de cazare din lume nu se integrează în natură la fel de bine precum aceste căsuțe din copaci cu o arhitectură intersantă, situate într-un loc îndepărtat din Laponia suedeză.

De fapt, una dintre căsuțe este atât de bine camuflată, încât nu o vei mai descoperi, dacă ai băut prea multe pahare de vin la pensiunea Britta’s Pensionat din apropiere, care oferă mese zilnice într-un decor cu tapet original din anii ‘50. Căsuța se numește Mirrorcube și cei patru pereți exteriori ai săi sunt făcuți din geamuri reflectorizante, ce oglindesc natura sălbatică care o înconjoară: de la copacii plini de zăpadă din timpul iernii la suprafața strălucitoare a lacului Lule din timpul verii.

La Treehotel, designul prietenos cu mediul, tipic suedez, se potrivește perfect cu serenitatea pădurii înconjurătoare. Nu este prea ieftin să te cazezi aici, însă este o destinație ideală pentru cei care vor să mediteze în liniște, într-un loc fără stres.

Vreau acolo! Caută o cameră la Treehotel din Suedia de pe momondo.

2. Playa Viva – Juluchuca, Mexic

Casuțele în copaci luxoase și Mexicul se potrivesc de minune la Playa Viva.

Indiferent dacă ești un surfer care caută senzații tari, un iubitor de yoga, un copil mic sau o broască țestoasă, căsuța în copac de la Playa Viva din statul mexican Guerrero este un loc pe care trebuie să-l vezi măcar o dată în viața ta.

Încadrată de palmieri, la 1,8 metrii de de sol, această căsuță luxoasă de lângă ocean oferă o priveliște extraordinară asupra mării și a cerului însorit.

Bucură-ți sufletul cu o oră de yoga, un masaj sau cu mâncare făcută din ingrediente proaspete, culese din grădina hotelului. Fă drumeții, scufundări sau pescuiește în largul mării. Fă multe lucruri sau nimic. Playa Viva este locul ideal unde să-ți găsești liniștea interioară și să ajungi la starea de Zen.

Vreau acolo! Caută o cameră la Playa Viva din Mexic de pe momondo.

3. Tree House Lodge – Punta Uva, Costa Rica

Bucură-te de o pauză de relaxare în Tree House Lodge din Costa Rica. © Tree House Lodge

Cu ramuri care se ridică din podea, plante exotice care cresc liber și un pod suspendat de lemn care duce până la ea, Tree House Lodge din Costa Rica seamănă izbitor de mult cu căsuța de poveste din copac, în care visai să locuiești când erai copil.

Prețuind mai mult autenticitatea decât bunurile materiale, Tree House Lodge are un aer cochet și te încurajează să te relaxezi și să te bucuri de lucrurile simple pe care ți le oferă viața: frumoasa plajă Punta Uva aflată chiar în fața colibei și bancurile de pești exotici care se văd prin apa limpede a oceanului albastru.

Vreau acolo! Caută o cameră la Tree House Lodge din Costa Rica de pe momondo .

4. Tsala Treetop Lodge – Plettenberg Bay, Africa de Sud

O casuță în copac cu vedere spre la Tsala, cea mai bună cazare din Plettenberg Bay © Tsala Treetop Lodge.

Dacă Tarzan ar fi avut gusturi mai rafinate sigur s-ar fi cazat împreună cu Jane în eleganta Tsala Treetop Lodge cu o vedere superbă spre Plettenberg Bay.

Situată în inima coastei Garden Route, Tsala nu este doar unul din cele mai spectaculoase locuri de cazare din lume, dar este și destinația ideală pentru un cuplu care dorește să fie răsfățat: aveți ocazia să vă bălăciți toată ziua în piscinele “infinity” (piscine cu margini ascunse, care par să se contopească cu linia orizontului), să primiți masaj în același timp, să vă îmbrățișați în fața unui șeminu în aer liber și să vă sărutați noaptea târziu, sub cerul plin de stele din Africa de Sud.

Vreau acolo! Caută o cameră la Tsala Treetpop Lodge din Africa de Sud de pe momondo.

5. Tongabezi Lodge – Livingstone, Zambia

Tongabezi Lodge, un loc romantic pentru o vacanță într-o căsuță în copac.

“Prea mult” este măsura potrivită la hotelul luxuriant și ospitalier Tongabezi Lodge, a cărui căsuță în copac, permite oaspeților săi să facă parte din natura superbă din Livingstone , fără să facă vreun pas în afara acestei oaze de liniște.

La Tongabezi au grijă de toate nevoile tale și personalul va face aproape orice ca să îți facă pe plac, cu excepția faptului de a te duce să înoți pe lângă zgomotasa Cascadă Victoria, dar asta este pentru siguranța da.

Vreau acolo! Caută o cameră la Tongabezi Lodge din Zambia de pe momondo.

6. Tranquil Resort – Sultan Bathery, India

Tranquil Resort din Kerala, un loc neobișnuit și frumos în care să îți petreci vacanța în India

Situate în sudul Indiei pe o propietate privată de 161 de hectare și ascunse în adâncul pădurii tropicale Kerala, sunt două căsuțe în copaci foarte idilice și spațioase, cu nume inspirate: Serenetree și Tranquilitree (Copacul Seren și Copacul Liniștit).

La o înălțime de aproape 14 metri de sol, frumoasele căsuțe realizate din lemn de cafea îți oferă o priveliște spectaculoasă și aici poți vedea de aproape tot felul de păsări și viețuitoare cu blană, care locuiesc în vârfurilor arborilor.

Relaxează-te lângă piscină, încearcă un masaj Ayurvedic tradițional sau fă un tur al plantației de vanilie și cafea de lângă căsuțe. S-ar putea să ai nevoie de niște liniște după o noapte de somn, întreruptă de urletele maimuțelor.

Vreau acolo! Caută o cameră la Tranquil Resort din India de pe momondo.

7. Kadir’s Top Tree Houses – Olympos, Turcia

O cameră tipică din stațiunea Kadir Treehouses în Plympos, Turcia.© Kadir Treehouses

Parcă făcând parte dintr-o poveste a fraților Grimm, căsuțele Kadir’s Top Tree din Olympos insuflă vizitatorilor un fel de entuziasm copilăresc, indiferent de cât de bătrâni sau cinici ar fi.

Oferind multe activități în aer liber, precum pescuit și scufundări (snorkeling sau scuba diving), zona pădurii din Olympos este o destinație ideală pentru călătorii aventuroși. Pe lângă bungalourile cu camere private, oferă camere la comun, construite în jurul unui trunchi de copac, cu pereți decorați cu modele pictate manual și roți sculptate din lemn.

Având destul loc pentru mai mult de o sută de turiști care călătoresc fără prea mulți bani în buzunar, căsuțele Kadir’s Top Tree pot fi cam aglomerate în anumite perioade. Ai noroc că nu au doar un bar, ci două baruri în care te poți retrage.

Vreau acolo! Caută o cameră la căsuțele Kadir’s Top Tree din Turkey de pe momondo .

8. Winvian – Litchfield Hills, Connecticut, SUA

America de Nord are multe căsuțe în copaci luxoase, dar căsuța Winvian din Connecticut este favorita noastră.

Dacă pădurile de mangrove pline cu insecte și cilmatul lor tropical nu te atrag, însă iubești ideea unei vacanțe într-o căsuță în copac, să nu îți fie teamă: America este plină de căsuțe în copaci confortabile, departe de stresul citadin, iar una dintre cele mai faine este această căsuță romantică din Connecticut.

Stai aici și bucură-te de jacuzzi sau mergi și explorează cele 53 de hectare de pădure colorată din New England. La cabana Winvian poți fi cât de activ sau leneș dorești. Nu e niciun străin prin jurul tău care să te judece.

Vreau acolo! Caută o cameră la Winvian de pe momondo .

9. Hotel Costa Verde – Manuel Antonio, Costa Rica

Urcă-te în avionul devenit casă în copac al luxosului Hotel Costa Verde, de pe coasta Pacificului, din Costa Rica. © Hotelul Costa Verde

Pentru o priveliște amețitoare care te va face să simți că zbori, cazează-te la căsuță în copac al Hotelului Costa Verde, suspendată la 15 metrii de sol, realizată din extraordinarul fuselaj al unui boeing 727, transformat într-o reședință elegantă de vacanță din Parcul Național Manuel Antonio, Costa Rica.

De la cabina piloților până la coadă, vechiul avion a fost amenajat cu panouri de lemn lucios, iar aripile sale sunt flancate de două balcoane spațioase din care poți să vezi de aproape animalele care trăiesc în pădurea din jur, plină de arbori Cecropia.

Dacă vrei să mângâi un leneș (un animăluț blând și simpatic din America) sau pur și simplu dorești să te bucuri de priveliștea uimitoare a Oceanului Pacific de pe puntea de observație din cabina piloților, căsuța în copac Costa Verde te va face să te simți grozav.

Vreau acolo! Caută o cameră la Hotelul casuță în copac Costa Verde din Costa Rica de pe momondo.

10. Bangkok Tree House – Phra Pradaeng, Thailanda

Trezește-te în mijlocul naturii într-o căsuță în copac din Bangkok

Dacă nu te deranjează să petreci noaptea printre câteva gângănii, îți va plăcea Bangkok Tree House și arhitectura sa ca o rețea de “cuiburi”, inspirată de frumoasele insecte din ecositemul atât de fascinant din zonă.

Pentru oamenii care doresc să scape de jungla urbană și să se reconecteze cu natura adevărată, nu există un loc mai bun decât colibele ecologice, cu două etaje, din pitorescul Phra Pradaeng.

Vreau acolo! Caută o cameră la Bangkok Tree House de pe momondo.

Un pont în plus:Descoperă locuri extraordinare de vizitat în Bangkok: descarcă ghidul GRATUIT momondo places.

Cauți și mai multe locuri grozave de cazare? Vezi pe blogul momondo articolele noastre favorite: top 5 hoteluri de gheață, cele mai bântuite hoteluri din lume, hoteluri-penitenciare, top 7 hoteluri din filme și multe altele!
Nu uita să arunci o privire pe 5 sfaturi de expert pentru a obține cele mai bune oferte de hoteluri.