Pe bicicletă: cele mai frumoase trasee din lume de mers cu bicicleta

Vrei să mergi în vacanță cu bicicleta pe trasee superbe? Vezi propunerile noastre.

Echipează-te, urcă pe șa și pedalează pe unul dintre aceste trasee pentru biciclete din jurul lumii.

Insulele Lofoten, Nordland, Norvegia

7-Insulele-Lofoten-trasee-cu-bicicleta-europa-cicloturism

Doar tu, bicicleta ta și liniștitele insule Lofoten

Sate pescărești liniștite, tipic norvegiene cu hangare pe piloni, pentru bărci, deasupra apelor reci, într-un peisaj montan extraordinar – traseul Vestfjord – din insulele Lofoten este locul perfect pentru poze și pentru o gură de aer proaspăt (sărat).

Bucură-te de liniștea celor două roți și de singurătate atunci când pedalezi de-a lungul coastei sălbatice, presărată cu sate tipic pescărești și structuri ciudate din bețe lungi din lemn de care atârnă pești puși la uscat. Pentru o experiență scandinavă perfectă, plănuiește-ți călătoria vara, astfel încât să te bucuri de soarele de la miezul nopții.

Cele mai bune luni: Mai – Iulie
Dificultate: Ușor

Caută un zbor spre Oslo, apoi ia un zbor până în Bodo

 

Drumul Morții, Yungas, Bolivia

5-Drumul-Mortii-cele-mai-bune-vacante-cu-bicileta-trasee-bicicleta-drumul-mortii-tur-cu-bicicleta

Simte că ești plin de viață pe Drumul Morții din Bolivia

Privește moartea în față când traversezi “Camino de la Muerte” (Drumul Morții), un nume care i se potrivește foarte bine, fiind considerat a fi unul dintre cele mai periculoase trasee pentru bicilete din lume. Ghizii de la Gravity Bolivia au creat un tur cu bicicleta pe Drumului Morții și ei te vor ajuta să parcurgi traseul în siguranță.

Pedalează printre nori groși de ceață și praf, din treacătoarea La Cumbre prin Pădurea Amazoniană, în spatele cascadelor și la doar câțiva metri de prăpăstii înfricoșătoare. Foarte probabil o să întâlnești lame, camioane care te vor forța să ajungi periculos de aproape de marginea drumului și bicicliști neînfricați care își fac selfie-uri – dar fii atent la drum!

Cele mai bune luni: Aprile – Noiembrie
Dificultate: Moderat, dacă nu îți este frică!

Găsește un zbor spre La Paz

Traseul pentru biciclete Van Gogh – Roosegaarde, Eindhoven, Olanda

14-traseul-van-gogh-cu-bicicleta-in-olanda-ciclism-europa-trasee-cu-bicicleta

Pe traseul Van Gogh te vei simți ca și cum zbori prin văzduhul înstelat

Fie că ai mai străbătut traseul de biciclete Van Gogh sau dacă ești în cautare de lucruri interesante atunci când vizitezi Eindhoven, traseul Van Gogh – Roosegaarde este o plimbare plăcută pentru oricare visător.

Traseul scurt de 600 metri, dintre Moara de apă Opwettense din Nuenen și Moara de apă Collse din Eindhoven, ambele pictate de Vincent Van Gogh, este un muzeu în aer liber către locuri care l-au inspirat și în care a locuit artistul. În timpul nopții, drumul de sub roțile tale se umple de luminițe și devine o capodoperă – pietricelele fosforescente, care au fost alimentate de lumina soarelui, încep să lumineze și creează un efect spectaculos, tehno, care imită “Noaptea înstelată” a lui Van Gogh.

Cele mai bune luni: Tot anul
Dificultate: Ușor

Găsește un zbor spre Amsterdam

Whistler, Columbia Britanică, Canada

1-Whistler-trasee-montane-cu-bicicleta-vacante-cicloturistice

Scufundă-te în pădurea deasă a Muntelui Whistler

Urcă la înălțime pe Whistler la aproximativ 2000 de metri, unde doi munți oferă sute de trasee pentru biciclete și un parc pentru bicicliști pe o panta. În timp ce pedalezi cu viteză muntele, fă o pauză și admiră superbul Lac Pierdut și Valea Whistler.

Lacul Pierdut este un punct de pornire grozav pentru multe alte trasee ușoare și bine îngrijite, care nu sunt prea departe de Village, un loc de întâlnire pentru aventurierii care trec prin orașul Whistler. Pedalează în siguranță și fii atent la urși!

Lunile cele mai bune: Mai – Octombrie
Dificultate: Ușor – Dificil

Găsește un zbor spre Vancouver

Traseul Rim, Marele Canion, Arizona, SUA

3-South-Rim-traseu-bicicleta-cu-bicicleta-prin-marele-canion-trasee-biciclete

Poți să auzi ecoul inimii tale care bate peste Marele Canion?

Marele Canion nu mai are nevoie de prezentare, explorează zona altfel, mergând cu bicicleta la apus și o să vezi cum canionul își schimbă culoarea din roz în galben, în portocaliu. Traseul Rim este un drum simplu de 20 de km, accesibil pe jos sau cu bicicleta, care oferă peisaje extraordinare. Atunci când îți plănuiești călătoria cu bicileta, fii atent la furtunile cu fulgere din timpul verii și la gheața alunecoasă din timpul iernii.

La Hopi Point, cea mai nordică porțiune din traseu, peisaje superbe fără de sfârșit vor forma cadrul unui apus de soare fantastic.

Cele mai bune luni: Tot anul
Dificultate: Ușor

Găsește un zbor spre Pheonix

Carretera Austral, Ruta 7, Chile

4-Carretera-Austral-trasee-biciclete

Urmează drumul spre Lacul General Carrera

Mergând cu bicicleta prin nordul Patagoniei chiliene, Carretera Austral, care pleacă din Puerto Montt, oferă un drum plin de peisaje spectaculoase, dar te avertizăm că drumul nu este prea grozav – este presărat cu dâmburi și gropi. Ia o pauză la Rezervația Naturală a Lacului General Carrera, acolo unde Anzii par a se prăbuși în lacul azuriu care se întinde peste granița cu Argentina.

Drumul se termină la Villa O’Higgins, dar ia barca peste apele de un albastru intens – Ghețarul O’Higgins te va face să te simți mic atunci când vei vedea forțele naturii în acțiune.

Lunile cele mai bune: Ianuarie – Martie
Dificultate: Moderat – Dificil

Găsește un zbor spre Puerto Montt

Autostrada Shimanami Kaido, Insula Honshu spre Insula Shikoku, Japonia

6-Shimanami-Kaido-ciclism-in-Japonia-trasee-biciclete

Să mergi cu bicileta în Japonia, pe Shimanami Kaido, este o joacă de copil

Mergi cu bicicleta deasupra Mării Interioare Seto, traversând 6 insule, pe lângă sate de pescari și arbori de citrice bogați Hassaku, conectate de poduri suspendate extraordinare de-a lungul autostrăzii cu taxă Shimanami Kaido.

Pentru o simplă cursă cu bicicleta de o zi, chiar dacă nu știi să citești japoneză, semnele de circulație sunt foarte ușor de urmat de la Imbari la Onomichi. Pentru cei cu un spirit aventuros, traseele pentru biciclete off-road te vor purta ca să descoperi una dintre insulele mai mici, să mănânci fructe de mare proaspete sau să petreci o noapte într-un ryokan (han traditional japonez).

Cele mai bune luni: Iulie – Septembrie
Dificultate: Ușor – Moderat

Găsește un zbor spre Hiroshima

Route des Grandes Alpes, Alpii Francezi, Franța

8-Route-des-Grandes-Alpes-trasee-cu-bicicleta

Vacile din Alpi au prioritate

De la malurile Lacului Léman la plajele Coastei de Azur, poți admira peisaje superbe cu vârfuri înzăpezite, văi alpine și farmecul mării de-a lungul celor 684 de km ai Route des Grandes Alpes.

Bicicliștii care doresc să deguste deliciile locale, se pot bucura de diferitele tipuri de brânză Savoie, Reblochon sau Beaufort, produse la înălțime și își pot potoli setea cu vinuri produse aici, în timp ce alții poate preferă să își păstreze energia ca să cucerească abruptul Col de l’Izoard. Cu burta plină sau nu, vântul își face simțită prezența pe tot traseul!

Cele mai bune luni: Iunie – Octombrie
Dificultate: Dificil

Găsește un zbor spre Geneva

De la Putney la Weybridge, Greater London (Londra Mare), Marea Britanie

9-Putney-spre-Weybridge-trasee-cu-bicicleta-londra-trasee-biciclete

Uită de oraș și bucură-te de traseul rural pentru bicilete aflat de-a lungul râului Tamisa

Dacă se întâmplă să stai în Londra Mare, scapă de poluare și fă o plimbare superbă cu bicicleta spre vest, de-a lungul Tamisei și râului Wey. Autobuzul cu etaj din centrul orașului este înlocuit de feribotul de la Hampton, clădirile sunt înlocuite de poienițe verzi și rețeaua de bulevarde pline de viață cu labirintul Palatului Hampton Court.

Lasă traseul, leagă bicicleta lângă drum, fă un popas și bucură-te de stridii proaspete în timp ce te relaxezi într-un șezlong cu vedere spre Tamisa la pubul The Anglers din Walton-on-Thames, Surrey.

Cele mai bune luni: Mai – August
Dificultate: Moderat

Găsește un zbor spre Londra

Autostrada Pamir, Munții Pamir,Tadjikistan/Kârgâzstan/Afganistan/China

10-Drumul-Pamir-ciclism-trasee-bicicleta

Printre Munții Pamir de-a lungul autostrăzii Pamir

La umbra “acoperișului lumii” – cum numesc localnicii Munții Pamir, la granița cu Tadjikistan, Kârgâzstan, Afganistan și China – simte că ești un biciclist invincibil, mergând pe urmele negustorilor din antichitate pe dificila autostradă Pamir, cunoscută și sub numele de M-41.

Când începi călătoria, vei lăsa în urmă confortul modern din capitala Tadjikistanului, Dushanbe, vei urma cursul râului Panj, care ajunge la granița cu Afganistanul, și poate vei zări vreo oaie Marco Polo în vastul Coridor Wakhan, înainte să ajungi în orașul Kârgâz Osh. Drumul care pare nesfârșit continuă, scoțând la iveală dealuri verzi presărate cu iurte albe, care contrastează cu malurile portocalii ale Lacului Issyk Kul.

Cele mai bune luni: Mai – Octombrie
Dificultate: Dificil

Găsește zboruri spre Osh

Camino de Santiago, Galicia, Spania

11-cu-bicicleta-pe-Camino-de- Santiago

Pentru pelerinaj sau de plăcere, alege traseul Camino de Santiago

Pornește în pelerinajul tău ca un “bicigrino” (pelerin pe bicicletă) de-a lungul Camino Francés, unul dintre traseele cicloturistice populare ale rutei Camino de Santiago. Leagă-ți o ploscă locală (calabaza de peregrino) de rucsac, fă rost de o scoică, simboluri ale pelerinajului și pornește din orașul Pamplona, cunoscut pentru că în fiecare an organizează cursele cu tauri spre orașul Santiago de Compostela.

Lasă-ți grijile în urmă, la faimoasa sculptură vizitată de pelerini de la Alto del Perdon (Dealul Iertării), și pedalează printre vii și plantații de măslini. Conform tradiției, lasă o piatră la crucea abruptă Cruz de Ferro, care îți va aprinde dorința de a continua să pedalezi prin munții verzi ai Galiciei. După ce ai trecut de terenuri agricole și trasee ce trec prin păduri, fă o pauză și bucură-te de aromele locale, cu o masa galiciană (cartofi și caracatiță) în O Cebreiro. La Monte de Gozo (Muntele Bucuriei) vei vedea vârfurile Catedralei Santiago de Compostela pentru prima oară – ai reușit!

Cele mai bune luni: Mai – Iunie
Dificultate: Moderat

Găsește un zbor spre Pamplona

Traseul Otago Central Rail, Insula de Sud, Noua Zeelandă

12-Otago-central-rail-vacante-cu-bicicleta-trasee-biciclete

Superbul defileu Roxburgh de pe traseul Otago Central Rail

Pe Insula de Sud din Noua Zeelandă, vara pictează peisajul în culori aurii, primăvara în nuanțe de cimbru sălbatic violet, iar toamna și iarna aduc copaci roșiatici și focuri de bușteni, care ard sub cerul albastru, și munți cu vârfuri înzăpezite. O veche arteră importantă a mineritului de aur, Otago, cale ferată și traseu pentru biciclete , este un loc de joacă al bicicliștilor care trec prin tunelele și peste viaductele care dau înspre terenuri vaste și defileuri, precum defileul Roxburgh.

Comandă ceva de băut la taverna Chatto Creek – odihnește-te în hamacele lor sau trimite cărți poștale de la cel mai mic oficiu postal din Noua Zeelandă. Reîncepe călătoria cu burta plină de “West Coast Whitebait patties” (chiftele din pește) și cu inima plină de ospitalitatea sudică.

Cele mai bune luni: Noiembrie – Martie
Dificultate: Ușor

Găsește un zbor spre Christchurch

Rajasthan, India

14-cu-bicileta-in-Rajasthan-trasee-bicicleta-cu-bicicleta-pe-drumuri-neamenajate

Renunță la străzile albastre din Jodhpur și alege drumul liber

Lasa farmecul Indiei de Nord să te seducă pe măsură ce explorezi secretele din Rajasthan pe bicicletă. Fă un traseu cu bicicleta din Jodhpur spre Udaipur, urmând dorința ta de a vedea palate grandioase și sate vechi.

O vizită la mărețul Fort Mehrangarh, care domină de la 120 de metri peste străzile albastre din Jodhpur, este doar un început al frumuseților pe care le vei întâlni de-a lungul călătoriei tale – femeile Rabaris din zona satului Jojawar, detaliile complexe gravate pe Templele Ranakpur și luxosul Taj Lake Palace din Udaipur.

Cele mai bune luni: Octombrie – Martie
Dificultate: Moderat – Dificil

Găsește un zbor spre Jaipur

Traseul Colorado, Colorado, SUA

2-trasee-montane-pentru-bicicleta-colorado-tur-ciclism-trasee-bicicleta

Simte armonia naturii pe traseul Colorado

De la Canionul Waterton la Durango, pregătește-te pentru un traseu care urcă și coboară în altitudine, într-un bogat peisaj rustic. Nu rata lacurile verzi ale castorilor la Elk Creek din fața amețitorului vârf Vestal Peak. Fă-ți plinul în orașul liniștit Leadville sau relaxează-te la izvoarele fiebinți Chalk Creek.

Asigură-te că iei cu tine o hartă a traseului și ia în considerare ocolirile pe care trebuie să le faci, pentru a evita cele 6 Zone Sălbatice, unde bicicletele sunt interzise.

Cele mai bune luni: Iulie – August
Dificultate: Moderat

Găsește un zbor spre Denver

Vrei și mai multă inspirație de vacanță? Citește Top 10 activități pline de adrenalină perfecte pentru iarnă sau prezentarea celor mai frumoase piscine naturale din lume.