Top 10 gadgeturi de călătorie pe care trebuie să le ai cu tine

Gadgeturile de călătorie pot să îți facă viața un pic mai ușoară, indiferent de unde mergi și cum te deplasezi până acolo. De unele dintre ele vei avea nevoie neapărat și le vei folosi, altele necesită precauție, dar la nevoie merită toți banii.

Am cercetat prin sute de accesorii de călătorie și ultimele gadgeturi tehnologice de pe piață și am realizat aceată trusă cu unelte pentru călătorii cu 10 cele mai utile gadgeturi. Am trecut peste cele mai mici și evidente, precum dopuri de urechi, precum și peste cele mai mari și impresionante tablete de ultimă oră, sau un laptop ușor, și ne-am concentrat pe cele practice. Toate sunt accesibile ca preț, mici și există câte ceva pentru fiecare, indiferent dacă mergi într-un weekend urban luxos sau într-o excursie cu cortul în natură. Citește și găsește care este obiectul de care ai nevoie în următoarea ta călătorie.

Nu nepărat într-o anumită ordine…

1. Cântarul pentru bagaje

Mulți am trăit un moment de îndoială atunci când am pus bagajul pe cântarul de la check in. Nu părea mai ușor când l-ai făcut? Sigur nu vrei să plătești o sumă exorbitantă pentru kilogramele în plus sau să trebuiască să-ți pui pe tine toate hainele și să călătorești înfofolit cu ele în avion. Soluția este un cântar pentru bagaje. Poate părea un lucru plictisitor, dar este foarte util. Cântărește-ți bagajul și rearanjează-ți lucrurile acasă, în loc să desfaci bagajul și să-ți cauți lucrurile pe pardoseala rece a unui aeroport în timp ce toată lumea te privește dezaprobator.

Citește și: 21 de lucruri pe care să le pregătești pentru plecarea în concediu

2. Perna Trtl

Și tu poți sta la fel de confortabil

Și tu poți sta la fel de confortabil cu ajutorul unei perne Trtl, unul din gadgeturile noastre favorite de pe listă

Există sute de tipuri de perne pentru călătorie. Marea majoritate sunt îngrozitoare și altele sunt fie prea mari sau prea ciudate ca să vrei să le iei cu tine în călătorie. Din fericire, perna Trtl este tocmai bună. Arată bine, este aproape plată când o împăturești și este testată științific și dovedită a fi mult mai bună pentru gât decât pernele în formă de U. Este exact ce ai nevoie!

Citește și: 7 sfaturi pentru a evita oboseala cauzată de diferența de fus orar

3. Trakdot

Ți-au ajuns vreodată bagajele pe un continent și tu pe altul? Poate fi un început foarte neplăcut pentru vacanța ta binemeritată. Câteodată durează doar o zi sau două pentru a le recupera, dar, uneori, poate dura săptămâni…

Deși Trakdot nu te ajută să îți recuperezi bagajele mai repede, el îți va arăta exact unde se află, cu ajutorul “unei tehnologii micro-electronice noi și a tehnologiilor telefoniei mobile de a detecta și raporta poziția sa, chiar și în interiorul containerelor de metal.” Pentru a sta liniștiți am avea și noi nevoie de așa ceva. Este unul din dispozitivele cele mai scumpe de pe lista noastră, și dacă ești norocos, nu o să ai nevoie să-l folosești vreodată. Dar dacă bagajele tale naufragiează, acest gadget va face toți banii.

4. Kingii

Fie că faci surfing, înoți sau te plimbi cu barca – Kingii îți poate salva viața

Fie că faci surfing, înoți sau te plimbi cu barca – Kingii îți poate salva viața

Alt obiect care te poate salva pe tine, pe copiii și părinții tăi – practic pe toată lumea care poate trage de un mâner. Kingii este un dispozitiv care se umflă și care stă fără să te deranjeze prins de încheietura mâinii. Dacă atunci când ești în apă ai probleme, fie că faci surfing, înoți, ești cu barca, etc., doar trebuie să tragi de mâner și un cilindru (care poate fi înlocuit), cu CO2, imediat va umfla o pungă cu destul aer pentru a ajuta un adult să plutească timp de 48 de ore. O altă idee genială – și alta pe care noi sperăm că nu va trebui vreodată să o folosești.

5. Multi-adaptor pentru călătorii

Da, este un lucru evident, dar de câte ori ai luat cu tine adaptorul nepotrivit? Mulți dintre noi au făcut asta, și având în vedere câte tipuri de adaptoare există pe acest pământ minunat, ești scuzat.

Din fericire poți cumpăra un multi-adaptor, care îți va fi de folos în 150 de țări. Acesta vine însoțit de un încărcător USB dublu, pentru încărcarea telefonului, tabletei și camerei tale foto-video.

Citește și: Cum să faci fotografii de vacanță bune de înrămat

6. LifeStraw

Apă, apă peste tot – și toată este bună de băut cu ajutorul acestui dispozitiv perfect pentru călătorii

Apă, apă peste tot – și toată este bună de băut cu ajutorul acestui dispozitiv perfect pentru călătorii

Probabil că nu este printre primele obiecte la care te-ai fi gândit dacă mergi la un hotel sau într-o stațiune, dar dacă mergi un pic mai departe, în natură , atunci LifeStraw îți poate salva viața. El îndepărtează 99.9999% din bacteriile din apă, inclusil E. Coli, și 99.9% din protozorele din apă, inclusiv Giardia și Cryptosporidium, instant transformând orice tip de apă pe care o poți găsi în apă potabilă, sigură. Un singur pai ajunge pentru 1000 de litri, așa că doar dacă nu pleci într-o călătorie foarte lungă, un singur pai îți va fi de ajuns.

7. Încărcătorul portabil

“Dar dacă nu e nicio priză?!” Te auzim cum te plângi. Nu îți face griji, aici intervine acest minunat încărcător portabil. Este mic, dar destul de puternic ca să îți încarce IPhone-ul de două ori, indiferent dacă mergi cu cortul sau într-o călătorie unde sursele de electricitate nu prea sunt la îndemână.

8. The Airhook

Nu vei ști dacă atunci când călătorești cu avionul pe distanțe mari, dacă vei avea la dispoziție propriul tău monitor touchscreen, și având în vedere că zborurile pe distanțe scurte pot câteodată să pară că durează la nesfârșit, poate că vei dori să îți încarci telefonul sau tableta, să îți pui pe ele filmele și programele favorite și să comanzi un Airhook.

Airhook-ul se agață de spatele măsuței extensibile din fața ta și îți va ține telefonul sau tableta, astfel că o să poți să te uiți confortabil la ce filme vrei. De asemenea, are și un suport pentru pahar, așa că nu o să ai nevoie să ții deschisă măsuța extensibilă din spatele scaunului din față, și ai mai mult spațiu pentru picioare atunci când te bucuri de băutura ta. Genial.

9. Sacul de spălat Scrubba

Hainele tale nu au fost spălate vreodată așa de bine

Ce o să faci când vei avea nevoie să speli câteva haine atunci când ești într-un oraș mic, care nu are nicio spălătorie? Dar dacă nu găsești nicio chiuvetă? Dar dacă ești la jumătatea traseului, în mijlocul munților și la kilometri distanță de următoarea ta oprire? Aici Scrubba se dovedește a fi foarte util. Aruncă în interior hainele, niște detergent bio și apă, și freacă-le în interiorul mașinii de spălat din interiorul sacului. Sunt gata. Acum tot ce ai nevoie este să găsești un loc unde să atârni și să lași hainele la usucat.

10. Cuțitul de armată elvețian

Mama tuturor cuțitelor utile, cuțitul de armată elvețian a trecut cu bine testul timpului. Ia cu tine unul în bagaj, și vei avea un prieten de nădejdie, care te va ajuta în multe situații, de l-a deschisul sticlelor de bere la tăiat surcele pentru foc. Poate că nu o să ai nevoie de varianta SwissChamp Blue, cu 33 de accesorii, dar un deschizător de bere este foarte bun. Dacă dorești o versiune mai ușoară, încearcă un Wallet Ninja – o mica unealtă cu 18 accesorii, care are dimensiunile unui card de credit.

Te gândești să îl iei cu tine în bagajul de mână? Nu uita că țările au reglementări diferite (de exemplu pe site-ul gov.uk scrie că poți să iei cu tine o lamă mai mică de 15,24 cm în bagajul de mână, în timp ce în SUA Administrația Securității Transporturilor interzice orice tip de cuțite).

Citește și: 20 de sfaturi esențiale pentru călătorul singur

Sperăm că o parte din aceste 10 gadgeturi își vor găsi loc în bagajele tale. Dacă încă te mai întrebi unde să pleci în vacanță, inspiră-te din articolul despre Gunnar Garfors , care până la vârsta de 37 de ani a ajuns să vadă toate țările lumii!