Top 5 hoteluri de gheață din lume

Cea mai bună metodă de a trece cu bine peste lunile de iarnă este să întâmpini cu bucurie acest anotimp, cu toată splendoarea sa friguroasă și plină de ghețată. Și în ce fel mai bun poți să îl întâlnești pe Moș Gerilă, decât petrecând o noapte într-un palat ca de cristal, construit din zăpadă și gheață?

Iată selecția noastră a celor mai bune 5 hoteluri de gheață, care într-adevăr merită să fie numite “Minunății ale iernii.”

1. Hotelul de gheață Kirkenes din Sor-Varanger, Norvegia

 Aurora boreală strălucește peste hotelul de gheață Kirkenes din Sor-Varanger, Norvegia.

Aurora boreală strălucește peste hotelul de gheață Kirkenes din Sor-Varanger, Norvegia.

Cel mai nordic hotel de gheață dintre toate, situat în Kirkenes, Norvegia, în apropierea graniței cu Rusia, atrage în fiecare an sculptori incredibil de talentați, veniți de la renumitul festival de sculptură în gheață din Harbin, China, pentru a construi hotelul de gheață.

Cheamă un taxi tras de câini huski direct de la aeroport și mergi să te cazeazi într-o cameră de zăpadă, decorată cu teme din cultura și natura arctică, înainte să pleci într-un tur de pescuit de crabi regali, sau ia cina, preparată din ingrediente locale, într-unul din excelentele restaurante ale hotelului.

Restaurantul Gabba, în curtea căruia sunt reni bucuroși, care abia așteptă să îți ureze bun venit, se află într-un Lavvu în stil tradițional Sami (o clădire conică de lemn, gen cort tipi) și Høyloftet oferă o priveliște uluitoare peste fiorduri. După cină, urcă-te în Aurora Express și fă un tur ghidat de un expert, pentru a surprinde imagini spectaculoase cu aurora boreală, sau mergi la bar pentru a bea ceaiul sau cafeaua de la miezul nopții.
Vrei să vezi hotelul de gheață din Kirkenes de aproape? Caută pe momondo o cameră la hotelul de gheață și fă-ți o rezervare.

2. Satul de zăpadă din Kittilä, Finlanda

O cameră luminată cu neon din Satul de Zăpadă , Kittilä, Finlanda.

O cameră luminată cu neon din Satul de Zăpadă , Kittilä, Finlanda.

La 120 de mile la nord de cercul polar, în inima Laponiei finlandeze Satul de Zăpadă din Kittillä adună în fiecare an 20 milioane de kilograme de zăpadă și 350000 de gheață pentru a-și reconstrui capodopera de iarnă de 20,000 m2.

Rezultatul final este o rețea impresionantă de tuneluri, luminate în diferite culori, care duc la un restaurant de gheață, un bar de gheață dintr-un iglu, având propria sa discotecă, și peste 30 de camere decorate de la podea până la tavan cu sculpturi de gheață, fiecare mai frumoasă decât cealaltă.

De la păduri de înzăpezite, la spiriduși prietenoși și cristalele luminoase de gheață, care arată de parcă au fost aduse de pe planeta Kryton, temele se schimbă în fiecare an, dar un lucru rămâne același: totul este făcut din gheață și zăpadă. Da, chiar și paturile.

-2 și -5 °C nu pare a fi temperatura ideală de dormit, dar îți sunt puși la dispoziție saci de dormit, izolați termic, și cu suc fierbinte din fructe de pădure la trezire, vei fi surprins de cât de confortabilă este întreaga experiență.
Nu îți face griji, dacă nu mai poți suporta, pentru cei care stau peste noapte este disponibilă o saună subterană și mai au pregătită o cameră încălzită, în caz că vrei să îți schimbi opțiunea în toiul nopții.
Ești pregătit să îți petreci noaptea aici?Fă o căutare pe momondo și rezervă-ți o cameră la hotelul de gheață din în Satul de Zăpadă.

3. ICEHOTEL din Jukkasjarvi, Suedia

 Învelește-te bine în dormitorul la comun din hotelul de gheață.

Învelește-te bine în dormitorul la comun din hotelul de gheață ICEHOTEL.

Casă pentru originalul Bar de Gheață și la al-26-lea an în care a uimit lumea cu creațiile sale extraordinare din Jukkasjarvi, celebrul ICEHOTEL adună artiști din toată lumea pentru a transforma 10000 tone de apă înghețată, din râul local Torne în orice ți-ai putea imagina: de la jungle tropicale și labirinturi la arcade gotice și chiar interiorul unui ardei gras gigantic.

Cu un design diferit în fiecare cameră și cu tehnici complexe de sculptat în gheață, hotelul arată din ce în ce mai bine de la an la an și peste 50,000 de oameni din 80 de țări de pe glob vin aici ca să vadă acest show de artă efemer, înainte să meargă la Barul de Gheață cu cocktailuri surpinzătoare, inspirate din creațiile de gheață din fiecare an.

Dacă rămâi peste noapte, îți este garantat un tur cu ghid al hotelului, și ai șansa să sculptezi în gheață, să participi la un curs de supraviețuire în sălbătăcie, pe timpul iernii, sau să mergi la o cină cu trei feluri de mâncare, luminată de stelele cerului polar.

Vrei să mergi la hotelul de gheță din Suedia? Caută pe momondo o cameră la hotelul de gheață și fă-ți o rezervare.

4. Hotelul Iglu Sorrisniva din Alta, Norvegia

 

Cu snowmobilul pe platoul Finmark.

Cu snowmobilul pe platoul Finmark.

Dacă dorești o experiență mult mai personală, vizitează Altași cazează-te la hotelul iglu Sorrisniva. Este ceea ce cauți.

Strămoșii familei care încă administrează hotelul și în zilele noastre, s-au stabilit prima oară în Sorrisniva în anul 1885 și, după ce au început împreună o afacere de călătorit cu barca în anii ‘70, au organizat primul safari cu snowmobilul din Norvegia, apoi, în 2001, au inaugurat hotelul iglu, de lângă malul râului Alta.

Dacă încă ești îngrijorat în privința frigului, să știi că sauna este încălzită în fiecare dimineață de la ora 7, pentru a-ți fi bine și cald înainte de micul dejun și hotelul se laudă că are posibilitea de a îmbrăca 450 de oameni în haine calde de iarnă.

Petrece ziua mergând pe snowmobil prin peisajul vast și alb al platoului Finnmark sau plimbă-te cu sania trasă de reni pe sub aurora boreală. Restaurantul plăcut decorat, cu gresie locală, pietre din râu și lemn, oferă mâncăruri gustoase din ingrediente proaspete, de sezon.

Vreau acolo! Fă o căutare pe momondo și rezervă o cameră la hotelul igloo Sorrisniva.

5. Hôtel de Glace din orașul Quebec, Canada

 Strălucire și eleganță în Hôtel de Glace din orașul Quebec, Canada.

Strălucire și eleganță în Hôtel de Glace din orașul Quebec, Canada.

Unicul hotel de gheață din Canada se află lângă orașul Québec, la numai numai zece minute de mers cu mașina, și este o alegere perfectă, dacă vrei să experimentezi cultura orașului în timpul unei vacanțe de iarnă.
Hotelul cu bolte înalte de zăpadă oferă jacuzzi cu apă fierbinte sub stele și un topogan făcut din gheață, palpitant, iar spectacolul de artificii din noaptea de deschidere este un show de neuitat.

Fiind o adevărată celebritate , echipe de filmat vin aici să filmeze show-uri tv, reclame, documentare (acești fiind clienți fideli). Hotelul a fost chiar gazdă pentru evenimentul de promovare a filmului de animație Frozen de la Disney.

Alătură-te turului cu ghid ca să afli mai multe culisele filmului Frozen și răspunsurile la toate întrebările tale despre cum se construiește un astfel de hotel și, între timp, învață să faci și un pahar de gheață!

Nu îți place frigul, dar îți dorești să găsești ceva orginal? Află despre 9 hoteluri inedite din lume și rezervă o cameră la hotelul dorit, făcând o căutare pe momondo.
În legătură
Cele mai bune hoteluri cu Spa din România
— 10 mins lectură

Cele mai bune hoteluri cu Spa din România

24 hoteluri și pensiuni superbe din România
— 20 mins lectură

24 hoteluri și pensiuni superbe din România

Top 10 hoteluri din stațiunea Sunny Beach în 2019
— 7 mins lectură

Top 10 hoteluri din stațiunea Sunny Beach în 2019