Top 11 cele mai frumoase piscine naturale din lume

Ia cu tine costumul de baie, dorința de aventură, și vino să vezi aceste 11 piscine naturale.

Cenote Ik Kil, Mexic

1-piscine-naturale

Piscina naturală Cenote Ik Kil din Peninsula Yucatan, Mexic © Travis Wise

Situat în sud-estul Mexicului, în Peninsula Yucatan, Cenote Ik Kil este un bazin natural, care a fost folosit de mayași pentru sacrificii dedicate unui zeu al ploii. Dar nu-ți face griji, nu mai au loc sacrificii – aici este doar fericire pură!

Groapa mare de 35 de metri, formată dintr-o peșteră care s-a năruit, este o atracție populară pentru cei care călătoresc spre vechiul oraș mayaș Chichen Itza. Ajungi la apă coborând pe o scară sculptată în calcar.

Piscina poate să fie cam plină de lume, așa că asigură-te că ajungi aici devreme ca să înoți liniștit. După baie, la masa de prânz, poți să te bucuri în restaurantul din apropiere de un bufet cu produse tradiționale mexicane.

Vreau acolo! Caută bilete ieftine de avion spre Merida de pe momondo.

Laguna Albastră, Grindavik, Islanda

2-piscine-naturale

Laguna Albastră din Islanda

Una dintre cele mai frumoase atracții turistice din lume, Laguna Albastră și apele ei fierbinți îți vor oferi o baie plăcută și un peisaj uimitor.

Situată în Grindavik, la doar 50 de minute de mers cu mașina din Reykjavik, laguna a fost creată la sfârșitul anilor 1970 și are 5,6 milioane litri de apă geotermală, care provine din adâncul pământului. Cu o temperatură de 38° de grade, îți garantează o baie relaxantă și foarte caldă, în oricare zi din an.

Se crede că apele sale au “calități terapeutice” și că sunt pline de minerale precum sulf și siliciu. Aici găsești tot felul de oferte care te vor face să te simți ca într-o stațiune de lux: pune-ți niște nămol plin de siliciu pe față pentru o piele mai fină, fă o vizită la o cascada care vindecă durerile de spate sau primește un masaj în apă. Relaxarea este activitatea principală la Laguna Albastră!

Ești gata de plecare? Găsește bilete de avion ieftine spre Reykjavik de pe momondo.

Piscina Hamilton, Dripping Springs, Texas, SUA

3-piscine naturale

Apele liniștite ale Piscinei Hamilton, Texas, SUA © SandraHintzman

Dacă crezi că Texasul este doar plin de pălării și cizme de cowboy, te înșeli amarnic. De asemenea, el este casă pentru una dintre cele mai frumoase piscine naturale din SUA, Piscina Hamilton.

Situată la aproximativ 37 de km de Austin, în Texas, această impresionantă piscină naturală, de culoarea jadului verde, are o cascadă de 15 metri și este înconjurată de lespezi de calcar.

Ai nevoie de înregistrare pe site-ul oficial pentru a merge acolo, deoarece picina este o destinație foarte populară în timpul verii fierbinți texane și poți aștepta la coadă chiar și o oră. Ca să ajungi la piscină vei merge pe un traseu abrupt de 800 de metri. Dar, odată ce ai ajuns la ea, te vei putea bucura de unul dintre cele mai splendite locuri de scăldat din Texas. Dacă nu iei cu tine un coșuleț cu mâncare pentru un picnic grozav, poți oricând să mănânci la restaurantul din apropiere It’s All Good BBQ.

Ești gata de plecare? Caută bilete de avion ieftine spre Austin de pe momondo.

Great Blue Hole, Ocho Rios, Jamaica

4-piscine-naturale

Gaura Albastră din Ocho Rios, Jamaica

Poate fi greu să lași în urmă plajele din Jamaica ca să mergi cu mașina în interiorul insulei, dar după ce plonjezi în această piscină naturală nu vei mai dori să pleci. Drumul până acolo este destul de dificil, așa că asigură-te că ai o mașină rezistentă. Poți să combini înotul în piscina de aici cu o vizită la Cascadele Dunn River.

Pentru cei aventuroși: poți sări de pe frânghia lui Tarzan în piscina naturală de 9 metri. Pentru cei mai cumpătați: este în regulă să intri în apă încetișor.

Plănuiește-ți călătoria chiar acum! Găsește bilete de avion ieftine spre Kingston de pe momondo.

Canionul Little River, Alabama, SUA

5-piscine-naturale-naturale

Piscina naturală Canionul Little River din Albama, SUA

Numele său te poate păcăli, Canionul Micului Râu nu este deloc mic. Acest bazin uluitor are 19 km lungime, este înconjurat de stânci și are formațiuni de gresie care răsar din apă, de pe care poți plonja în minunata piscină.

Considerat unul dintre cele mai curate și sălbatice cursuri de apă din Sud, râul curge de-a lungul vârfului Muntelui Lookout, din partea de nord-vest a Georgiei către Fort Payne, Alabama. Sari în apele curate de pe una dintre cele trei frânghii care se leagănă deasupra apei și bucură-te de senzația de prospețime pe care o pot da doar apele naturale.

Dacă plănuiești o excursie mai lungă de o zi, poți închiria una din frumoasele cabane rustice din zonă și o să ai parte de un weekend liniștit în natură.

Ești pregătit să sari în apă? Caută bilete de avion ieftine spre Atlanta de pe momondo.

Cascadele Enfield și Lucifer, Ithaca, New York, SUA

6-piscine-natuale

Una dintre multele cascade din Parcul Robert H. Treman, Ithaca, SUA © Tatiana Di

Evită căldura înăbușitoare din oraș și mergi în partea de nord-vest a statului New York, unde poți vizita Parcul Robert H. Treman și să te bucuri de raiul cascadelor.

Începe ziua cu o drumeție de-a lungul cheilor și vei trece pe lângă 12 cascade diferite, inclusiv pe lângă impresionanta cascadă Lucifer (35 de metri). Când ajungi la Cascada Enfield (numită și Cascada de jos), poți să începi să te bălăcești. Plonjează în lacul alimentat de un râu, la poalele Cascadei Enfield și înoată liniștit înconjurat de un peisaj mirific.

Aici ai posibilitatea să faci grătare și să te bucuri de un picnic, așa că ia cu tine un coș cu bunătăți din care să te înfrupți după drumeție și înot.

Te-am convins? Caută bilete ieftine de avion spre New York de pe momondo.

Piscinele Zânelor, Insula Skye, Scoția

7-piscine-naturale

Apele curate de la Piscinele Zânelor din nordul Scoției © Daniel Stockman

Nu știe nimeni dacă se întâmplă ceva magic, sau nu, atunci când intri în lacuri albastre și în cascadele de la Piscinele Zânelor, de pe Insula Skye, dar o vizită la apele cu nuanțe albastre și roz te vor duce cu gândul la povești cu zâne.

Situate la poalele munțiilor Black Cuillins, lângă Glenbrittle, apele mistice de la Piscinele Zânelor sunt perfecte pentru înot. Deși apele par calde, sunt de fapt reci, doar te afli în Scoția!

După o baie învigorantă, ești pregătit pentru o băutură caldă. O vizită la Wee Tea Room, o mică cafenea a unei familii, situată în mijlocul ținutului, lângă Eynort, poate fi exact ce ai nevoie.

Aventura te așteaptă! Găsește bilete de avion ieftine spre Inverness de pe momondo.

Parcul Cummins Falls, Tennessee, SUA

8-piscine-naturale

Ape de culoarea jadului verde și un peisaj seren la Cascada Cummins din Tennessee, SUA

Situată la mijlocul distanței dintre Nashville și Knoxville, această piscină naturală este într-adevăr o comoară ascunsă. Această zonă a fost un teren de vânătoare al populațiilor indigene din America de Nord, și deoarece aici mai demult era plin de bizoni, nu este un lucru neobișnuit să găsești vârfuri de săgeți de-a lungul râului.

Cascada Cummins nu este pentru amatori. Va trebui să urci, să-ți croiești drum prin apă și să te cațeri ca să ajungi la frânghia care te duce jos, la marginea apei. Deși traseul până aici are doar 4 km, nivelul de dificultate îl face să fie căutat de cei aventuroși. Pe lângă costumul de baie și șlapi, ia cu tine și niște încălțăminte pentru urcat pe munte și fii atent la vreme pentru că ploile neașteptate pot cauza viituri.

Răcorește-te sărind în apa verde precum pădurea și fă o baie sub cascada spectaculoasă.

Vrei o drumeție și un loc bun de scăldat? Caută bilete de avion ieftine spre Nashville de pe momondo.

Cascada Erawan Waterfall, Thailanda

9-piscine-naturale

Parcul Național Erawan oferă piscine splendide © honey-bee

Ape curate, razele soarelui pătrunzând printre frunzele copacilor și șapte cascade, una deasupra celeilalte, vor crea o atmosferă perfectă pentru înot.

Pe jos o să-ți ia mai puțin de patru ore ca să vizitezi întregul parc, numit Erawan, care este și numele unui elefant alb cu trei capete dintr-o legendă hindusă. Bucură-te de timpul petrecut în aceste ape pline de pești și exploreză peșterile de aici.

Dacă plănuiești să explorezi Erawan timp de mai multe zile ai unde să stai, în zonă fiind multe hoteluri.

Explorează această locație exotică! Caută bilete de avion ieftine spre Bangkok de pe momondo.

Piscina Diavolului, Cascada Victoria, Zambia

10-piscine-naturale

Piscina Diavolului, Cascada Victoria din Zambia © joepyrek

Piscina Diavolului este situată în vârful faimoasei și extraordinarei Cascade Victoria. Piscina naturală s-a format la marginea cascadei, până jos fiind 110 metri. Este “deschisă” publicului numai în lunile când nu plouă abundent – din mai până în octombrie – și când nivelul apelor Cascadei Victoria sunt destul de scăzute încât să apară piscina.

Din depărtare, turiștii pot să vadă “Fumul care Tună,” nume dat cascadei, care este cea mai mare cascadă din lume. Dar nu-ți face griji, ghizii sunt acolo ca să se asigure că ești în siguranță și dacă aduci cu tine o cameră video (rezistentă la apă!) ca să filmezi săritura va fi perfect.

Ești aventuros? Găsește bilete de avion ieftine spre Livingstone de pe momondo.

Grota de la Lacul Cyprus, Ontario, Canada

11-piscine-naturale

Grota, Parcul Național Bruce Peninsula din Ontario, Canada © Ryan McGilchrist

Grota de la Lacul Cyprus, situată în Parcul Național al Peninsulei Bruce este o superbă piscină naturală cu ape de culoare turcoaz, înconjurată de o peșteră mare. Acest loc unic este popular printre iubitorii de drumeții și cei care iubesc natura.

Peștera a fost formată de-a lungul timpului de valurile din Golful Georgian, care au erodat formațiunile stâncoase. Pe măsură ce mergi pe pietrele masive, lumina dezvăluie strălucitorul tunel subacvatic. În interiorul peșterii te poți bucura de o baie relaxantă.

În afară de înot, încearcă să te plimbi cu caiacul sau vizitează un alt loc preferat de turiști, Golful Indian Head, unde ape precum cele din Caraibe te așteaptă ca să faci scufundări.

Dacă toate aceste activități te obosesc și-ți fac poftă de mâncare, nu te îngrijora, în apropriere sunt destule restaurante și cafenele.

Te-a cucerit? Găsește bilete de avion ieftine spre Toronto de pe momondo.

Pentru mai multă inspirație de vacanță, citește blogul momondo. Îți place natura? Află care sunt cele mai frumoase locuri naturale din Australasia (insert link when published) sau care sunt cele mai frumoase insule din Thailanda.