O zi în Montmartre: ce să faci în unul dintre cele mai bune cartiere pariziene

Montmartre este o bijuterie neprețuită. Da, este plin de turiști care urcă pe scări pentru a vedea Bazilica Sacré-Cœur și care se îmbuibă cu mâncare tipic fanțuzească, aruncând o privire spre cerul superb parizian, dar ce mai este de văzut pe aceste alei pietruite drăguțe? Iată sugestiile noastre despre ce poți vizita în acest cartier plin de viață de pe deal.

✈️ Caută zboruri ieftine spre Paris
🏨 Rezervă hotel în Paris

1. Rue de L’Olive

Relaxare pe o stradă laterală din arondismentul (sectorul) 18.

Ascunsă printre șine și drumuri aglomerate din nordul Parisului, Rue de l’Olive este o străduță cu magazine numai bune pentru făcut cumpărăturile și cu o piață interioară ofertantă. Pe vremuri era un târg de vite, acum este locul pentru o selecție de brânzeturi apetisante, mezeluri, fructe și legume.

Dacă ți se face foame privind atât de multe produse proaspete, stai jos într-un local din zonă și mănâncă una dintre specialitățile caraibiene, tailandeze sau italienești făcute în casă. Poți savura un pahar de vin roșu “en vrac” de la barul cu vinuri organice de pe colț sau bea o cafea la una dintre braseriile locale. Orice ai alege, te așteaptă o pauză de relaxare la o terasă cu vedere plăcută spre strada animată.

Unde: Rue de l’Olive, 18th arr.
Telefon: n/a
Stația cea mai apropiată: Marx Dormoy

2. Le Bal Café

Treci pe la Le Bal, o cafenea grozavă din Montmartre cu preparate delicioase.

Cafenea și spațiu artistic, ideea de la care a pornit Le Bal este să încurajeze oamenii să reflecte asupra realității. Documentând realitatea cu ajutorul fotografiilor, videoclipurilor și filmelor, semnificația sa este explorată prin expoziții și evenimente.

Nu ai crede, dar în locul unde este acum cafeneaua era o sală de bal, care a fost transformată în bordel în anii ’20. Acum, Bal Café este prietenosă cu copii și, de asemenea, există un loc de joacă în apropiere. Având un design interior de inspirație scandinavă și preparate din bucătăria anglo-franceză, cafeneaua are o ambianță plăcută, un meniu incitant și cafea bună. Nu uita să treci pe la libraria lor.

Unde: 6, Impasse de la Défense, 18th arr.
Telefon: +33 1 44 70 75 51
Stația cea mai apropiată: Place de Clichy, La Fourche

3. Parcul Clichy-Batignolles – Martin Luther King

3-parcul-clichy-batignolles-lucruri-de-facut-in-montmartre

Cu atât de multe obiective de văzut în Paris, vizitatul poate fi un pic obositor, și uneori este o bucurie în sine să nu faci nimic. Fă o mică escapadă și mergi în Parcul Martin Luther King, o alternativă excelentă la Parcul Buttes Chaumont, care este adesea aglomerat. Parcul Martin Luther King este un loc grozav pentru un picnic sau stat pe iarbă.

Un peisaj superb, cu vântul care adie printre frunzele copacilor și lacuri din care răsar nuferi, papură și stuf. De asemenea, parcul are un loc de joacă pentru copii mici, tobogane, rampă de skating și un teren de fotbal, fiind distracția celor fără astâmpăr.

Unde: 147 rue Cardinet, 17th arr.
Telefon: +33 1 44 69 17 17
Stația cea mai apropiată: Brochant

4. Café Lomi

4-cafe-lomi-restaurante-din-montmartre

După ce explorezi Montmartre și Bazilica Sacre-Cœur, fă un popas la această cafenea în care se servește cafea de specialitate. Prima înghițitură din această cafea aromată, de calitate superioară, te va umple de bucurie.

Café Lomi are o prăjitorie de cafea proprie și se acordă multă atenție modului de preparare a prețioaselor boboabe de cafea, care este explicat pe îndelete celor interesați. Aici vin turiști din toată lumea, și cei din personal știu engleză, așa că nu ezita să ceri vreun sfat dacă vrei să iei acasă boabe de cafea sau aparate de preparat cafeaua.

Mai poți să alegi dintr-o selecție de produse de patiserie, făcute în casă, și gustări proaspete, preparate cu ingrediente de sezon, și să le savurezi privind prin fereastra mare la grafitti-urile colorate de pe zidurile de peste drum.

Unde: 3, rue Marcadet, 18th arr.
Telefon: +33 9 80 39 56 24
Stația cea mai apropiată: Marcadet-Poissonniers

5. Passage Jouffroy

5-pasajul-jouffroy-montmartre-noaptea

Pasajul Jouffroy este unul dintre cele mai vechi pasaje acoperite din Paris, care, din păcate, nu este prea cunoscut. Este atât de plăcut să treci prin acest pasaj într-o zi ploioasă, cu ploaia picurând pe acoperișul de sticlă, în timp ce te plimbi nestingherit pe lângă multe magazine mici, extraordinare.

Vizitează magazinul Pain d’Epices ce are o mulțime de case pentru păpuși, M&G Segas, cu bastoane sculptate, de colecție, sau mergi la numărul 63, pentru argintăria de care ai nevoie. Pasajul continuă pe partea cealaltă a străzii Grange Batelière cu numele schimbat în Pasajul Verdeau și de aici poți cumpăra gravuri, broderii, cărți vechi pentru copii și delicatese italienești.

Unde: Passage Jouffroy, 9th arr.
Telefon: +33 1 48 24 03 83
Stația cea mai apropiată: Grand Boulevard

6. La Recyclerie

6-la-recyclerie-baruri-din-montmartre

Prietenos cu mediul și mândru de aceasta, merită să treci pe la La Recyclerie, chiar dacă este un pic mai departe de drumurile obișnuite ale turiștilor. Fiindcă motoul lor este să fii resposabil cu mediul, reciclarea se regăsește în aproape toate activitățile de aici: de la târgurile de vechituri, workshopuri DIY (Învață să faci singur), la refolosirea resturilor de la cantină.

Situat în vechea gară Ornano, până și zona de lângă șine a fost transformată într-o grădină urbană! Nu lua în seamă caprele și găinile, care se simt ca acasă. Uită-te pe calendarul de evenimente după activități care te-ar interesa sau pur și simplu vino la masa de prânz și vezi ce se întâmplă pe aici.

Unde: 83, Boulevard Ornano, 18th arr.
Telefon: +33 1 42 57 58 49
Stația cea mai apropiată: Porte de Clignancourt

7. Musée de la Vie Romantique

7-musee-de-la-vie-romantique-arondismentul-18

În mod obiectiv, Musée de la Vie Romantique (Muzeul Vieții Romantice) nu poate concura cu marile muzee de artă pariziene. Este doar o veche vilă italienească cu nalbe de grădină, ascunsă la capătul unei alei. Însă, este frumos să faci o plimbare prin grădina verde cu multe flori, să te plimbi prin sufrageriile mici și să petreci un timp citind o carte, stând pe o canapea în stil victorian.

Muzeul are dimensiunea perfectă pentru a putea fi vizitat ușor. Casa este dedicată perioadei romantice din anii 1820-1850 și atmosfera sa este recreată de modelele tapetului făcut din piele, draperii și mobila de epocă. Grădina este plină de copaci bătrâni și poți servi ceai în mica seră pictată în verde. Un loc într-adevăr minunat.

Unde: 16, Rue Chaptal, sectorul 9th arr.
Telefon: +33 1 55 31 95 67
Stația cea mai apropiată: Blanche

8. À la Volée

8-a-la-volee-basilica-of-the-sacred-heart

Parisul oferă o multitudine de experiențe senzoriale, iar gurmanzii au de unde să aleagă. Acest mic salon de ceai și patiserie, cu torturi originale de marțipan, este locul perfect pentru a invita o persoană iubită căreia îi plac dulciurile.

Decorul și prezentarea generală seamănă cu o petrecere a unei străbunici: fermecătoare ceșcuțe de ceai, farfurii pictate cu flori și ceainice robuste, toate aranjate cu o minunată atenție pentru detaliu. Torturi, frusecuri, prăjituri, plăcinte, negrese, tarte cu brânză… și lista continuă, cu multe sortimente.

Patroana extrem de talentată, care te face să te simți binevenit, este foarte pasionată de produsele și de conceptul patiseriei, și este cunoscută pentru faptul că îi place să înceapă o conversație cu clienții deasupra tejghelei vintage.

Unde: 21 rue des Dames, 17th arr.
Telefon: +33 1 42 93 76 02
Stația cea mai apropiată: Place de Clichy

✈️ Caută zboruri ieftine spre Paris
🏨 Rezervă hotel în Paris

Ești îndrăgostit de capitala Franței? Află lucruri gratis pe care să le faci în Paris și descoperă care sunt cele 12 locuri secrete din capitala Franței.