Călătorie în jurul Pământului cu Inna

Dacă ar fi fost un imperiu, Inna și-ar fi arborat steagul peste mai mult de jumătate din teritoriile lumii, pe care le-a cucerit prin curiozitatea și muzica sa până la vârsta de 31 de ani și în cei peste zece ani de carieră. Steagul care flutură este cel al României, țară pe care o reprezintă cu mândrie oriunde s-ar afla: din Mexic în Mauritius, din Turcia în Maroc, din Japonia în Costa Rica.

Am stat de vorbă cu ea despre viața din turnee, acolo unde este înconjurată de fani și de echipa sa, însă de unde nu lipsesc zboruri ratate și zile cu oboseală. Când își pregătește, totuși, bagajul pentru vacanță, unde îi place să călătorească singură sau ce locuri recomandă dacă într-o vizită de o zi în Barcelona pentru, rămâne să descoperi mai jos.

Cum este să îți începi săptămâna într-o țară și să o închei în alta?

Este ceva deja obișnuit pentru mine și ceva ciudat pentru majoritatea oamenilor. Imaginează-ți că de multe ori încep ziua pe un continent și o închei pe un altul, cu alt fus orar. O nebunie! (râde, ușor visătoare) Dar e parte din viața mea, sunt fericită cu ea. Nu este ușor, dar mă bucur de tot ce mi se întâmplă.

Ți se întâmplă să te trezești dimineața și, în primele secunde, să nu știi unde te afli? Când ai trăit asta ultima dată?

Hahaha, uneori, da. Mai ales după un zbor lung sau un concert la ore târzii. Mi s-a întâmplat de curând în Turcia, unde am avut un turneu de câteva zile. Eram obosită și în fiecare zi în alt oraș.

Și cum te pregătești de obicei pentru o astfel de călătorie – mental, fizic, spiritual?

Deși deseori călătorește de pe un continent pe altul în 24 de ore, Inna se bucură de tot ce i se întâmplă.

În primul rând, îmi stabilesc bine programul dinainte cu echipa mea: unde mergem, playlist, formula trupei, zboruri, hoteluri. Apoi bagajele și implicit ținutele de show și ținutele de zi cu zi. Fizic și mental nu fac ceva aparte, e deja rutina mea zilnică să fiu în fiecare săptămână în altă parte a lumii.

„E rutina mea zilnică să fiu în fiecare săptămână în altă parte a lumii.”

Există muzicieni care lucrează mai ales când au de petrecut multe ore în mașină sau în avion. Te numeri printre ei? Dacă da, spune-ne povestea unuia dintre cântecele compuse pe drum.

Multe dintre piesele pe care le veți auzi în această toamnă, incluse pe albumul compus integral de mine „YO” au fost scrise în timpul zborurilor. Până la lansare, veți putea asculta patru piese de pe albumul „YO”, scanând codurile disponibile exclusiv pe dozele de Coca-Cola.

Care este locul tău preferat în care ai cântat până acum?

În foarte multe locuri din lume primesc iubire, recunoștință, apreciere, căldură. Dar cânt des în Mexic, Turcia, Spania și de fiecare dată este impresionant.

Dacă ai putea face un turneu în jurul lumii, cu ce persoană faimoasă – din vremuri trecute sau prezente – ai pleca la drum și de ce?

Mexic, unul dintre locurile care o impresionează mereu pe Inna, este și țara de origine a artistei Frida Kahlo.

Cu Frida Kahlo, o personalitate complexă, care îmi place foarte mult, mă inspiră. Cred că ar fi o călătorie interesantă din care ar rezulta autoportrete, atât muzicale, cât și pictate!

Care sunt trei plusuri și două minusuri pe care le observi în meseria ta care implică să fii mai mereu pe drumuri?

Călătoresc mereu în toată lumea, unde am parte de experiențe minunate, oameni superbi și fac ceea ce îmi place: primesc și ofer iubire prin muzică.
Minusurile sunt legate de oamenii dragi și timpul liber. Sunt departe de familia mea și nu pot face oricând ceea ce îmi doresc. Am adesea programul stabilit cu mult timp înainte.

Care au fost două dintre cele mai mari provocări pe care le-ai întâmpinat în călătoriile tale de până acum și cum le-ai depășit?

Inna a învățat să se adapteze schimbărilor și să le vadă ca parte din călătoria sa.

Provocări apar mereu: pierdem avioane, unele zboruri au întârzieri și ratăm curse de legătură. După toate acestea, sunt extrem de obosită și, când ajung la destinație, trebuie să fiu fresh pentru că urmează apariții la TV sau radio și apoi concert. Dar sunt parte din călătorie.

Pierdem avioane, unele zboruri au întârzieri și ratăm curse de legătură. Dar sunt parte din călătorie.”

Când spui stop, e timpul să plec într-o vacanță?

Cum prind câteva zile libere, fug la Barcelona să îmi încarc bateriile. Sau dacă știu că vine o perioadă grea, cu multe filmări, concerte, emisiuni, am grijă să blochez imediat după vreo trei – patru zile, să merg undeva să stau liniștită: fie la munte în România, fie la Barcelona la mare, în Italia. Oriunde.
Când am și mai multe zile libere legate, mă întorc mereu cu bucurie în Costa Rica.

În prezent, există două locuri pe care le numești acasă: București și Barcelona. Cum se vede capitala catalană prin ochii tăi ca localnic?

Este un oraș superb, nu mă plictisesc niciodată acolo. Îmi place foarte mult; e viu, mă relaxează.

Pe unde ne-ai plimba și ce ne-ai arăta dacă te-am vizita în Barcelona pentru o zi?

Nu spunem nu recomandării Innei de a îmbina o plimbare pe plajă cu una pe bicicletă în Barcelona.

Ne-am începe ziua cu o porție de ultraviolete la plajă, apoi am merge la o cafea la Cosmo, unde să ne bucurăm simțurile nu doar cu aroma cafelei, ci și vizual, admirând operele de artă din galerie. V-aș lua apoi la o plimbare cu bicicleta, iar după atâta pedalat, v-aș invita la un brunch sănătos la Flax and Kale.

Barcelona este un oraș în care nu mă plictisesc niciodată; viu, care mă relaxează.”

Care sunt alte trei destinații în care ai reveni oricând în vacanță?

Costa Rica, Mauritius și Tokyo – trei destinații în trei colțuri diferite de lume.

Și un top 3 al destinațiilor pe care îți dorești să le vizitezi? De ce?

Îmi doresc să merg în Canada, India și Australia! Sunt de mult pe lista de dorințe, pentru că știu că am fani acolo, dar și pentru că vreau să descopăr aceste culturi.

Cum alegi, în general, unde pleci în vacanță? Ce te face să optezi pentru o anumită destinație în detrimentul alteia?

Destinațiile cu ieșire la ocean, precum Costa Rica și Mauritius, printre locurile în care s-ar întoarce oricând în vacanță.

Aleg fie în funcție de proximitate, dacă am un concert într-o anumită parte de lume, fie de ce am pe lista cu locuri în care îmi doresc să ajung. De multe ori, știu câte zile libere am și în ce perioadă și așa aleg destinația.

Îți mai amintești cum a fost prima ta călătorie în afara țării? Unde ai fost și ce te-a impresionat cel mai mult?

Cred că am fost prima oară la Paris și am fost de-a dreptul impresionată! Oamenii, moda străzii, cultura și aerul boem al orașului m-au cucerit.

Un context dintr-o vacanță recentă care te-a luat prin surprindere sau în care ți-a fost mai greu să te adaptezi.

În general, orice se întâmplă, mă descurc – fie singură, fie cu prietenii cu care sunt în vacanță.

Ai călătorit vreodată singură? Dacă da, spune-ne două lucruri pe care ai fi vrut să le fi știut dinainte.

Da, călătoresc adesea spre Barcelona și petrec timp singură pe acolo. M-am obișnuit, nu sunt lucruri pe care aș fi dorit să le știu de dinainte. Mă adaptez ușor.

Unde ți-ai dori să fii pentru câteva ore / zile doar tu cu tine?

Chiar și când pleacă în vacanță, Innei îi place să fie mai degrabă însoțită și să împartă aventurile cu prietenii.

În afară de Barcelona, îmi place să călătoresc mereu cu cineva, nu singură, oricare ar fi destinația.

Care este cea mai impresionantă întâlnire pe care ai avut-o în călătorii cu un localnic?

Fiecare întâlnire e fascinantă în felul său, însă cu siguranță una din Mexic, Maroc sau Japonia. În general, în țări ce au culturi extrem de diferite de cea europeană.

Care și unde a fost cea mai bună mâncare tradițională pe care ai descoperit-o în călătoriile tale?

Îmi place să încerc mâncare din fiecare țară în care călătoresc. Ador bucătăria tradițională din Mexic – tapas, guacamole. Bineînțeles, nu spun nu nici sushiului sau fructelor de mare.

Dar cea mai ciudată?

Evit mâncărurile ciudate (râde).

„Ador bucătăria tradițională din Mexic – tapas, guacamole. Bineînțeles, nu spun nu nici sushiului sau fructelor de mare.”

Ce nu îți lipsește, în general, din bagajul de mână când pleci în vacanță?

Inna își organizează inclusiv bagajul cu atenție, cât să îl poată lua cu ea în avion.

Când plec pentru câteva zile, îmi iau bagaj de mână mai tot timpul, chiar și în concerte. Acolo am haine de scenă, haine de stradă, pentru zilele în care sunt plecată și o carte de citit.

Ce muzică regăsim în playlistul tău de călătorii?

Orice fel de muzică. Ascult și Arctic Monkeys și Jhene Aiko și Bebe, dar și J. Balvin, Afrojack sau Carla’s Dreams.

Trăgând linie, ce ai descoperit despre tine din călătoriile de până acum? Dar despre lumea din jur?

Pentru Inna, călătoriile rămân oglinda prin care observă și descoperă o lume întreagă.

Faptul că trăim într-o lume frumoasă care merită descoperită, cu oameni și culturi diferite. Și că, oricât ar fi de obositor, îmi place mereu să fiu în mișcare.

Citește și: