Cum să alegi cea mai bună asigurare de călătorie pentru următoarea vacanță

De ți s-a întâmplat vreodată să stai tot zborul cu inima strânsă că ți-au pierdut bagajele, să-ți percheziționezi obsesiv buzunarele după pașaport sau să ai un fior rece când pleci la drum într-o zi de marți, 13, nu ești singurul.

Să fie clar! Nu vedem pe cineva care pleacă în vacanță gândindu-se la lista cu posibile situații neprevăzute. Cu toate acestea, o poliță de asigurare bine aleasă este medicament pentru durerile de cap aferente lucrurilor care nu merg 100% conform planurilor.

Un alpinist ce se sprijină de un bolovan abrupt din sudul Californiei (și pentru care sperăm că are asigurare)

De ce ai nevoie de o asigurare de călătorie?

Răspunsu-i simplu: ca să pui capul liniștit pe perna îmbălsămată de pe patul hotelului pentru că mulți bani și mult timp îți salvează o asigurare în cazul neprevăzutului. Și chiar dacă, în minte ți se insinuează păcătosul gând că „doar n-o să ți se întâmple taman ție”, parcă altfel dormi cu asigurarea în bagaj. Dacă încă ești pe gânduri, răspunde-ți la următoarele întrebări:

 • Cât de departe de casă pleci și cât de repede vei putea comunica cu cei de acasă?
 • Care sunt riscurile la care sunt supuși cei mici? (în funcție de călătorie… și de copil)
 • Care ar fi, în total, pierderile aferente călătoriei în cazul în care, dintr-un motiv sau altul, nu vei mai putea pleca? (adică zboruri, cazări, croaziere etc.)
 • Cum te descurci cu stresul? Îți sare inima de fiecare dată când te împiedici cu piciorul stâng sau dormi tun, indiferent de circumstanțe?
 • Cât valorează conținutul bagajului și cum te vei împăca cu vitregia sorții în nefericitul caz de pierdere a acestuia?

 

Te-ai decis că nici picat cu ceară NU pleci fără asigurare. Și acum?

Când îți pierzi echilibrul încercând să cobori pe panta înghețată cu placa de snowboard

Mai ai nevoie doar de o companie de încredere și un plan potrivit, așa că îți recomandăm ofertele Eurolife ERB Romania și să alegi una dintre cele 3 opțiuni de asigurare – Relaxat, Echilibrat și Zen, înainte de a porni în următoarea călătorie. Ai de ales între trei pachete la prețuri foarte bune:

1. Pachetul Relaxat asigură:

 • Asistență medicală pentru accidente și îmbolnăviri

Exact ceea ce îți dorești cel mai puțin și ceea ce se poate ține scai de tine, mai ales când călătorești în zone mai îndepărtate și mai ales când te încumeți la mâncare stradală. Fără intenția de a-ți tăia pofta de mâncare, vom spune doar că maladiile legate de stomac sunt cele mai comune, cea-a-cărei-nume-nu-îl-vom-rosti ajunge la un procent până la 70% dintre călători (bineînțeles, în funcție de destinație și de sezon).

 • Tratament dentar în caz de urgență

Pentru momentele când măseaua de minte, după decenii întregi în care a strălucit prin absență, s-a gândit să-și facă simțită prezența tocmai când te distrai mai cu foc, în vacanță. Sau când, într-una dintre serile de veselie și luat barurile la rând, victima neglijenței sistemului tău locomotor este… dantura. Sau când călătorești cu cei mai înțelepți și mai vârstnici și lucrurile iau întotdeauna calea neprevăzului.

 • Transport de urgență
 • Prelungirea călătoriei din motive medicale

*Da, vei primi o sumă fixă pentru a-ți prelungi șederea în destinația neprielnică, dar ceea ce nu va face asigurarea va fi să îți anunțe șeful. Ne pare rău, de asta va trebui să te ocupi singurel.

 • Repatriere medicală

Într-o cursă cu ATV-urile în deșert. Între prieteni.

2. Pachetul Echilibrat asigură toate cele de mai sus plus:

 • Asistență rutieră

Dacă plănuiești să o pornești într-un roadtrip cu vehiculul propriu, ia în calcul faptul că riscurile sunt mult mai mari decât acasă: vei conduce distanțe mult mai lungi și nu cunoști nici traficul, nici drumurile de mai departe de granițe așa cum le știi pe cele de acasă.

 • Asigurarea bagajelor

Și acesta-i subiect sensibil și nimeni niciodată nu ar considera pierderea bagajelor altceva decât o nedreptate divină. Dar companiile aeriene pot greși, iar tu, ca turist, ești o prada ușoară pentru nelegiuiții din destinația de vacanță. Sfatul nostru: asigură-ți întotdeauna bagajele!

 • Reducerea franșizei la mașina închiriată

Merită menționat faptul că asigurările companiilor de închirieri auto pot avea prețuri măricele și, de multe ori, costul este incomparabil mai mic atunci când asiguri mașina cu companii precum Eurolife.

3. Pachetul Zen asigură toate cele de mai sus plus:

 • Despăgubire în caz de întrerupere sau anulare a călătoriei. Cu acesta dormi neîntors, atât în timpul călătoriei cât și înaintea acesteia pentru că include compensație în caz că ceva se întâmplă, iar planurile de călătorie se duc pe apa sâmbetei.

Nimeni nu s-a întors niciodată din concediu blestemând momentul în care și-a făcut asigurare pentru că ar fi dat banii degeaba și la nimic nu i-a servit. Nu! În general, ne bucurăm când nu trebuie să facem uz de asigurarea de călătorie, dar poate și mai mult ne bucurăm când, în caz de nevoie, o avem.

Pe lângă toate cele menționate mai sus, poți face o asigurare Eurolife pentru că o poți face în ultimul moment (iar „ultimul moment” este ad litteram – chiar și în ultimul minut de internet pe telefon, înainte de decolare), exclusiv online, în numai câteva minute.

Prea bine, dar „cât costă?” este întrebarea ce se citește pe buzele mulțimii. Asta depinde exclusiv de perioada vacanței, de destinație și de nevoile tale. De exemplu, asigurarea pentru o vacanță la schi în Austria de, să spunem, cinci zile, nu te va face să scoți din buzunar mai mult de 68 de lei. Acum judecă singur dacă merită banii sau nu.

Mai multe sfaturi de călătorie?

În legătură
7 motive pentru care călătoriile te fac mai bun
— 5 mins lectură

7 motive pentru care călătoriile te fac mai bun