Aeroportul Henri Coandă Otopeni (OTP) – Sosiri/Plecări

Sosiri Aeroport Otopeni

Află sosirile de pe aeroportul Otopeni în timp real

Plecări Aeroport Otopeni

Află plecările și întârzierile de pe aeroportul Otopeni în timp real

Informații Generale despre Aeroportul Otopeni

Aeroportul Internațional Henri Coandă din Otopeni este cel mai mare din România și are 2 Terminale (Sosiri & Plecări). Acesta a fost deschis zborului comercial în 1965 iar de atunci a trecut prima mai multe etape de modernizare.

Panourile de informații sunt chiar la intrarea în terminal. Cele 104 ghișee pt check-in îți pot prelua bagajele în siguranță, iar apoi, după controlul de securitate vei putea să te îndrepți către porțile de îmbarcare: 1-49 pentru destinații internaționale, sau 50-57 pentru destinațiile interne.

Poți găsi magazine de presă, articole vestimentare sau alimentare, iar dacă mai ai timp până la închiderea porților pentru zborul tău, poți servi ceva la restaurantele de aici (printre care Gloria Jean`s Coffees, Brioche Dorée, Burger King sau Trattoria Buongiorno).

Când să vin pentru Check in?

Fiecare companie aeriană are propriul program, inscripționat, de obicei, pe biletul de zbor. Vă recomandăm să ajungeți la aeroport cu cel puțin 2 ore înainte ca avionul să decoleze, pentru efectuarea checkin-ului și a controalelor necesare.
Mai ales în cadrul perioadelor aglomerate, cum ar fi de Sărbători sau în perioada vacanțelor de vară este recomandat să vă luați timp suficient pentru a vă putea preda bagajele, efectua controlul de securitate iar pentru zborurile internaționale și trecerea prin controlul pașapoartelor/cărților de identitate.

Informații despre Sosiri pe Aeroportul Henri Coandă

Dacă trebuie să aștepți pe cineva, poți vedea orarul zborului și eventualele întârzieri, pe ecranele de la intrarea în terminal, sau poți servi ceva în cafeneaua Segafredo de la Etajul 1.

Există servicii de shuttle către hotel, dacă te cazezi la Angelo Airport Hotel Bucharest.

Sursă informații plecări/sosiri aeroport Otopeni: Airportia

Cum ajung la aeroportul Otopeni?

Accesul se face direct din DN1, dacă vii cu mașina, sau poți folosi autobuzele 780 și 783 din București, Gara de Nord, respectiv Piața Unirii (frecvența lor este de 20 de min pe timpul zilei și 40 de min pe timpul nopții).
De asemenea, poți ajunge și cu trenul express, care pleacă din Gara de Nord și se continuă cu autobuzele speciale până la terminalul Sosiri.

O cursă cu Taxiul din centrul capitalei până la aeroport costă aproximativ 25-30 lei și durează aproximativ 30 de min (în afara orelor de vârf). Dacă vii din sudul orașului ai putea să iei metroul până în Nordul orașului, iar de acolo să continui cu taxi-ul.

Închirieri auto din aeroportul Otopeni

Prețurile pentru a închiria o mașină sunt între 20-50 euro/zi.

Click aici pentru a compara furnizorii de servicii rent a car.

Parcare aeroport Otopeni

Există 2 parcări cu tarif orar (3 lei-30 min), câte una în fața fiecărui terminal. De asemenea, există și 3 parcări pe termen lung (cu tarife ce pornesc de la 40 lei/zi, dar scad în funcție de numărul de zile utilizate).