DescoperăSfaturi de călătorie

Cea mai căutată vacanță pentru vara lui 2019

Înainte ca news feed-urile să fie luate pe sus de fotografiile cocktailurilor servite în nucă de cocos, am zis să îi dăm bătaie cu matematica și să aflăm încotro visează românii să o pornească în vara lui 2019. Am analizat căutările pentru zboruri și hoteluri și am aflat care sunt destinațiile care fac cu ochiul compatrioților vara aceasta.

Cele mai căutate zboruri de către români

Surprinde pe cineva faptul că Palma de Mallorca este cea mai râvnită destinație?

Aruncând o privire atentă și un ochi cercetător asupra celor mai căutate bilete de avion am văzut că plajele din sudul continentului atrag românii așa cum gravitația atrage partea unsă a feliei de pâine înspre podea: inevitabil!

Palma de Mallorca este regina imbatabilă a dorințelor românilor, cea mai căutată destinație în privința zborurilor, și tindem a crede că fructele de mare asezonate cu usturoi și ulei de măsline nu sunt tocmai străine de asta. Fără a mai surprinde pe nimeni, Roma și Barcelona continuă topul celor mai dorite destinații.

Rezervă zbor către Palma de Mallorca Rezervă hotel în Palma de Mallorca

Avem motive întemeiate să credem că multe dintre rămășițele istorice ale Ciprului își vor croi binișor drum către display-urile telefoanelor, ale noastre ale tuturor, și același lucru am putea spune și despre țărmul dalmat al Croației. Ce ne face să credem asta? Ne bucurăm că ai întrebat. Iacătă aeroporturile din Paphos și din Split par să ocupe locurile patru, respectiv cinci al celor mai căutate destinații de anul acesta.

Citește și: Top 10 destinații recomandate pentru luna iunie

Destinațiile care au cunoscut cea mai sporită creștere a căutărilor la zboruri

În Chania, atmosfera de vară și-o istorie zbuciumată fac echipă bună

… dar nu ne-am oprit aici. Ne-am spus că, pentru a ține pasul tendințelor, cuminte ar fi să aruncăm un ochi peste destinațiile care asmut cel mai abitir interesul românilor în vara lui 2019. Am minți până peste poate susținând că rezultatele ne-au luat pe neașteptate; bănuiam cumva că după iarna crudă, toată suflarea românească nu va mai dori nimic care să nu includă nisip fierbinte sub tălpi și cer senin deasupra capului.

Chania, acest oraș grecesc din insula Creta s-a văzut cu 234% mai căutat decât anul trecut și nu trebuie decât să făurești cu ochii minții peisajele grecești, străduțele înguste, porturile colorate și apele turcoaz pentru a ți se părea cel mai firesc lucru din lume. Totuși, Chania merge mai departe de atât pentru că acest oraș port împletește cumva trecutul turcesc cu cel venețian într-o arhitectură doldora de fortificații, castele, faruri, biserici și moschei.

Rezervă zbor către Chania Rezervă hotel în Chania

Cipriotul Paphos, Nisa și Dubrovnik continuă topul celor mai în trend destinații de vara aceasta, cu creșteri ale căutărilor de până la 168% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Am vorbit mai pe îndelete despre cum insulele croate se pot preface în definiția mot-a-mot a paradisului… iar asta se întâmpla prin ianuarie, când pietrele crăpau și doar gândul la vară mai rămăsese în cutia Pandorei.

Cele mai căutate destinații de către români (în ceea ce privește căutările la hoteluri)

Merită a spune că, dacă luăm la puricat mai în de-amănuntul căutările realizate de români, inevitabil îndreptăm atenția către cazări. Unde au plănuit concetățenii să se cazeze pe durata celor mai fericite trei luni din an? Spunem doar că Italia continuă să exercite o atracție irezistibilă pentru călătorii români pentru că primele trei cele mai căutate destinații… toate sunt aflate pe așa-zisa cizmă italică.

Citește și: 10 motive pentru a călători a doua oară în Roma

Rimini, acest mic orășel aparținând rivierei italiene, ce nu adăpostește mai mult de 150.000 de suflete, a fost cel mai căutat de către românii interesați de cazare în vara ce bate la ușă. Probabil că aici, cei 15 kilometri de plajă, nisip fin, baruri și restaurante cât vezi cu ochii trebuie să fi jucat rolul lor. La fel și cartierele mici, colorate (izolate cumva de partea mai metropolitană a orașului), cu ambient de libertate, cu mirosul pregnant de pizza proaspăt scoasă din cuptor și cu senzația că acolo toți se cunosc de când lumea și pământul.

Rezervă zbor către Rimini Rezervă hotel în Rimini

Roma îi urmează îndeaproape, dar ceea ce surprinde încă și mai zdravăn este că pe locul trei se tolănește Montesilvano, o comună de mai puțin de 50.000 de locuitori de pe coasta provinciei Pescara.

Putem trage linie și concluzia că românii așteaptă cu sufletul la gură mirosul de cremă de plajă și senzația de nisip din pantofi? Neîndoielnic. Mai ales dacă punem la socoteală că pe locul patru al acestui top hotelier se află… tot o destinație litorală. Nici mai mult, nici mai puțin decât sofisticata Nisa, locul unde buzele se țuguie în pronunțarea unui pretențios „Bonjour”.

… și pentru că nu-i niciun motiv ca robinetul cu inspirație să se termine aici, aruncă o privire peste cele ce urmează: