Termeni și condiții:

 1. Promoterul acestui concurs este Momondo A/S, Løvstræde 1-3, etajul 1, Copenhaga, Denemarca 1152.
 2. Nu se percepe nicio taxă pentru participarea la competiție.
 3. Concursul se adresează oricărei persoane de peste 18 ani cu reședință permanentă în {xx}. De-aici înainte, ne vom referi la aceasta folosind termenul de „țară participantă”.
 4. Nu este obligatoriu ca participantul la competiție să fie cetățean al țării participante. Calitatea de adult este definită prin legea existentă în fiecare dintre țările participante. Rezidența permanentă este, și ea, definită prin lege în fiecare țară participantă. Este responsabilitatea participantului de a cunoaște dacă îndeplinește condițiile referitoare la vârstă și la rezidență; obligatorii pentru intrarea în competiție.
 5. Nu sunt eligibili pentru participarea la competiție: angajații companiei Promoter, ai societății-mamă, ai filialelor, afiliații sau alte grupuri colaboratoare Momondo A/S (și nu numai), persoanele care sunt implicate în dezvoltarea, producția și distribuția acestui concurs, rudele de gradul întâi (soț/soție, părinte, frate, copil) și membrii gospodăriilor oricărui angajat și/sau producător.
 6. Competiția se va desfășura în două etape, acestea fiind explicate în cele ce urmează. Foarte important: în etapa a doua vor intra doar cei {xx} câștigători ai primei etape.
 7. Un participant poate câștiga cel mult două premii: un kit ADN, în prima etapă, și premiul I, în cea de-a doua etapă a competiție.
 8. Câștigătorilor le revine orice fel de responsabilitate fiscală asociată competiției The DNA Journey. Promoterul nu este responsabil pentru declararea sau achitarea niciunui impozit.
 9. Prin participarea la oricare dintre etapele competiției, concurentul este de acord cu acești termeni și condiții.
 10. Pentru realizarea testului ADN, colaborăm cu un partener extern și anume compania internațională autorizată AncestryDNA. Aceasta lucrează conform unei politici depline de confindențialitate. Pentru întrebări legate de confidențialitate și de modalitățile de testare ADN te rugăm să accesezi:

  http://dna.ancestry.co.uk/legal/faq/

 11. Momondo A/S nu modifică în niciun fel kiturile ADN la trimiterea acestora către câștigătorii primei etape. Kiturile ADN vor fi trimise direct de la participant către compania de testare ADN. Momondo A/S nu va primi și nu va înregistra nicio informație ADN primită de la participanți.
 12. Kiturile AncestryDNA sunt oferite de compania Ancestry International DNA, LLC, cu sediul în Provo, Utah, Statele Unite ale Americii.
 13. Folosirea kitului AcestryDNA se face conform termenilor, condițiilor și declarației de confidențialitate AncestryDNA.
 14. Promoția nu este sponsorizată, administrată sau susținută în niciun fel de către Facebook sau Instagram. Menționăm că toate informațiile și materialele înscrise în promoție, sunt trimise către Promoter, și nu către Facebook, iar participanții confirmă faptul că Facebook nu va fi în niciun fel responsabil de această promoție.
 15. Promoterul va folosi datele participanților cu unicul scop al derulării competiției. Prin înscrierea la competiție, participanții își dau acordul ca Promoterul să le folosească numele, adresa poștală și numărul de telefon pentru desfășurărea concursului sau pentru un alt scop agreat de către participant.
 16. În eventualitatea unei discrepanțe între traducerea acestor termeni și condiții și varianta lor în engleză, aceasta din urmă are întâietate.
 17. Decizia Promoterului reprezintă decizia finală și nicio corespondență ulterioară nu va fi luată în considerare.
 18. Pentru orice întrebări sau plângeri referitoare la competiție, te rugăm să ne trimiți un email la:letsopenourworld@momondo.com.

  Prima Etapă a Competiției: Câștigă un kit ADN

 19. Prima etapă a competiției va începe pe data de 5 aprilie 2017, la ora 10:00 CEST și se va termina pe data de 3 august 2017, la ora 10:00 CEST.
 20. Pentru a intra în prima etapă a competiției, participanții trebuie să trimită un text de maxim 250 de caractere, în engleză sau în limba locală, descriind felul în care pot ”deschide ei lumea prin intermediul călătoriilor”. Descrierea trebuie însoțită de următoare informații: numele complet al participantului, adresa completă (inclusiv numărul de telefon, codul poștal și țara) și adresa de email. Prin înscrierea în cadrul primei etape, fiecare participant împuternicește Promoterul cu dreptul absolut, permanent, de a edita, publica, traduce, modifica, adapta și distribui materialul după bunul plac, la nivel internațional, prin orice mediu cunoscut la momentul actual sau dezvoltat ulterior.
 21. Promotorul concursului nu își asumă nicio responsabilitate pentru înscrierile incomplete, ilizibile, deteriorate sau care, din orice motiv, nu reușesc să ajungă la destinație până la termenul-limită. Dovada trimiterii documentului nu reprezintă și dovada primirii.
 22. O persoană se poate înscrie în concurs o singură dată. În cazul în care aceasta se înscrie de mai multe ori, doar prima înscriere va fi luată în considerare.
 23. Cel mai important criteriu de jurizare al înscrierilor eligibile va fi creativitatea argumentării participantului pentru a descrie felul în care poate el „deschide lumea prin intermediul călătoriilor”. În cazul unei descrierilor realizate în limba engleză, gramatica nu va reprezenta un criteriu cheie al jurizării.
 24. Toate înscrierile vor fi apreciate de către un singur juriu alcătuit din reprezentații piețelor locale de la momondo.
 25. Modalitatea de selecție a câștigătorului NU va lua forma unei loterii.
 26. În prima etapă a competiției, vor fi aleși {xx} câștigători. Fiecare dintre aceștia, va câștiga maxim un kit de test ADN (în valoare aproximativă de €200).
 27. Premiile nu sunt transferabile și nu va fi oferită nicio alternativă în bani (cash) a premiului.
 28. Toți câștigătorii kitului DNA vor fi selectați pe data de 3 mai 2017 și vor fi contactați în decursul a 2-3 zile.
 29. Câștigătorii vor fi contactați la adresa de email oferită în momentul înscrierii.
 30. Fiecare câștigător al primei etape va primi din partea Promoterului un kit ADN trimis la adresa poștală menționată la momentul înscrierii.
 31. Costurile expedierii poștale a kitului pentru testarea ADN-ului sunt preplătite. Expedierea kitului ADN pentru testarea acestuia va fi singura responsabilitate a participantului.
 32. Înscrierile nereușite din prima etapă vor fi anunțate printr-ul email la adresa furnizată în momentul înscrierii de la data de 8 mai, 2017
 33. Promoterul nu are nicio responsabilitate în privința pierderii, deteriorării sau întârzierii kitului ADN pe perioada transportului. Acest lucru este valabil atât în cazul expedierii kitului către câștigător, cât și în cel al expedierii mostrei ADN în vederea testării, de către câștigător.
 34. Promoterul nu este responsabil pentru timpul de procesare al kitului ADN. Furnizorul kiturilor test (Ancestry International DNA, LLC) va face tot posibilul ca timpul de procesare a mostrelor trimise în prima etapă să fie unul corespunzător pentru ca participații să poată intra în cea de-a doua etapă. Totuși, în cazul unei întârzieri în procesarea testului ADN care se poate solda cu imposibilitatea trecerii în etapa a doua, participantul nu va constrânge în niciun fel Promoterul și/sau furnizorul kit-ului ADN, aceștia nefiind responsabili pentru asemenea inconveniențe.
 35. Pentru solicitarea unei liste cu numele câștigătorilor primei etape, te rugăm să ne trimiți un email la letsopenourworld@momondo.com,nu mai devreme de 4 săptămâni de la data de încheierii primei etape, specificând The DNA competition: phase one winners’ în subiectul emailului.
 36. A Doua Etapă a Competiției: Câștigă o Călătorie ADN

 37. Cea de-a doua etapă a competiției va începe pe data de 3 mai 2017, la ora 10:00 CEST și se va termina pe data de 3 august 2017, la ora 10:00 CEST.
 38. Numai cei {xx} de câștigători ai primei etape sunt eligibili de a intra în cea de-a doua etapă a competiției.
 39. Pentru a intra în cea de-a doua etapă a concursului The DNA Journey, câștigătorii primei etape trebuie să parcurgă următorii pași:

  Participanții trebuie să realizeze o înregistrare video proprie din momentul aflării rezultatelor testului ADN. Participanții pot folosi orice dispozitiv de înregistrare video, folosirea smartphone-urilor fiind, inclusiv, permisă. Pe toată durata înregistrării, figura participantului trebuie să fie plasată în cadru. În cazul unor reacții emoționale puternice, sunt permise, totuși, scurte ieșiri din cadru. Pe durata video-ului, participanții pot comunica, după preferință, atât în limba locală, cât și în engleză. Înregistrările în care figura participantului nu este vizibilă în cadru, nu vor fi eligibili de a câștiga premiul celei de-a doua etape. Limita maxima a video-ului este de 5 minute. Participanții pot primi ajutor în realizarea video-ului.

  Participanții vor trebui să încarce materialul pe platforma video preferată (ex. YouYube, Vidmeo), în contul personal. Concurenții celei de-a doua etape au libertatea de a alege platforma de hosting, cu condiția ca aceasta să permită publicarea video-ului la un URL ce poate fi ulterior accesat de către momondo.

  Participanții trebuie să trimită adresa URL a video-ului către o adresă URL ce le va fi furnizată prin email de către momondo și care va fi unică pentru fiecare participant. În cazul în care un participant pierde emailul ce conține adresa URL unică pentru încărcarea video-ului, poate solicita o înlocuire a acesteia la adresa letsopenourworld@momondo.com, menționând ‘Video submission URL’ în subiectul emailului.

 40. La cerere, participanții trebuie să trimită materialul video neprelucrat către momondo. În cazul acesta, Momondo va comunica participantului instrucțiunile detaliate.
 41. Toți participanții celei de-a doua etape a competiției vor primi un email de confirmare după primirea materialului de înscriere.
 42. Promoterul nu își asumă nicio responsabilitate pentru înscrierile incomplete, ilizibile, deteriorate sau care, din orice motiv, nu reușesc să ajungă la destinație până la termenul-limită. Dovada trimiterii înscrierii nu reprezintă și dovada primirii.
 43. O singură înscriere este permisă pentru fiecare participant. În cazul în care unul dintre participanți încearcă să intre în concurs cu mai multe înscrieri, doar prima dintre ele va fi luată în considerare.
 44. Un scurt ghid pentru realizarea înregistrării celei de-a Doua Etape este furnizat în cele ce urmează.
 45. Cum să realizezi și cum să trimiți o înregistrare

  1. Montează camera. Fă un test al înregistrării pentru a fi sigur că figura ta apare în cadru.

  2. După ce totul este pus la punct, apasă butonul „Înregistrează”. Acum este momentul să deschizi rezultatele testului ADN și să le citești cu voce tare. Nu uita ca trebuie să vorbești în engleză!

  3. Când ești pregătit să încarci video-ului, loghează-te în contul personal, pe platforma video preferată (ex. YouTube sau Vimeo).

  4. Încarcă video-ul.

  5. Nu uita că poți modifica setările de confidențialitate – asigură-te că video-ul este public sau accesibil celor care accesează linkul.

 46. Prin înscrierea unui video în cadrul celei de-a doua etape, fiecare participant împuternicește Promoterul cu dreptul absolut, permanent, de a edita, publica, traduce, modifica, adapta și distribui materialul după bunul plac, la nivel internațional, prin orice mediu cunoscut la momentul actual sau dezvoltat ulterior. Fiecare participant garantează că va completa orice documentație necesară ulterior pentru oficializarea licenței asupra materialului. În cazul în care un participant nu dorește să acorde aceste drepturi, este rugat să nu participe la cea de-a doua etapă a competiției. De asemenea, fiecare participant este de acord cu faptul că Promoterul este liber să-i publice numele și video-ul pe website-ului Promoterului, pe canalele de social media (incluzând Facebook și Instagram) și, la cerere, i le va pune la dispoziție.
 47. Prin trimiterea înregistrării în vederea partipării la cea de-a doua etapă, fiecare participant confirmă faptul că întregul material îi aparține în totalitate și, în cazul în care a folosit materiale aparținând unei terțe părți, termenii de folosire au fost clar stabiliți anterior, neîncălcându-se niciun drept de autor sau altă proprietate intelectuală. Participanții se vor asigura că Promoterul se află în afara oricărei acuzații cu privire la material și la încălcarea dreptului personal sau de proprietate al oricărei persoane.
 48. Criteriile cheie pentru stabilirea eligibilității înscrierilor sunt: entuziasmul, fluența și expresivitatea participantului la citirea, cu voce tare, a rezultatelor ADN. De asemenea, juriul va lua în considerare expresiile emoționale, referințele la istoriile familiale și calitatea povestirilor.
 49. Un juriu unic va aprecia toate înscrierile eligibile. Juriul va fi alcătuit din reprezentanții piețelor locale de la momondo. Numele complet al membrilor juriului poate fi dezvăluit la cerere. Pentru a solicita numele acestora, trimite-ne un plic autoadresat la adresa: momondo Marketing, Løvstræde 1-3, 1., 1152 Copenhagen K, Denmark, notând pe spatele plicului mesajul The DNA Competition Judges’.
 50. Modalitatea de selecție a câștigătorului nu va lua forma unei loterii.
 51. În a doua etapă a competiției va exista un singur câștigător. Premiul I reprezintă o călătorie de €1500 pe baza ADN-ului în țările descoperite în ADN-ul câștigătorului.
 52. Premiile nu sunt transferabile și nu va fi oferită nicio alternativă în bani (cash) a premiului.
 53. Câștigătorul celei de-a doua etape va fi selectat și contactat prin email la data de 4 august, 2017.
 54. Câștigătorul va fi contactat la adresa de email furnizată în momentul înscrierii în etapa întâi.
 55. Câștigătorulului celei de-a doua etape i se cere să confirme premiul printr-un email trimis nu mai târziu de 7 zile de la anunțarea acestuia. Dacă premiul nu este confirmat până la termenul limită, câștigătorul va pierde dreptul de a intra în posesia lui. În acestă situație, un alt câștigător va fi selectat de către Promoter.
 56. Câștigătorul premiului din etapa a doua este responsabil pentru planificarea itinerarului călătoriei ADN și selectarea furizorilor pentru zboruri și cazări (fără ca acesta să facă el însuși rezervările). Câștigătorul trebuie să găsească acești furnizori folosind platforma momondo. Câștigătorul are la dispoziție 4 săptămâni pentru planificarea călătoriei. Până la sfârșitul acestei perioade, el trebuie să trimită prin email, către momondo, un document complet cu propunerile pentru rezervări. Costurile totale ale acestor rezervări nu trebuie să depășească €1500. Numărul de țări/regiuni vizitate rămâne la latitudinea câștigătorului, în funcție de costurile totale ale călătoriei (zboruri și cazări). A se avea în vedere că aceste costuri nu trebuie să depășească €1500, iar țările/regiunile trebuie să coincidă cu cele găsite în ADN-ul câștigătorului.
 57. Documentul care descrie călătoria trebuie completat înainte de 31 decembrie 2018, ora 00:00. Câștigătorul poate invita un partener pentru a-l însoți pe parcursul întregii călătorii sau pentru o parte din călătorie. Dacă acest partener nu este încă adult și dacă nu câștigătorul este tutorele legal al acestuia, câștigătorul este responsabil de obținerea permisiunii de călătorie pentru partener, de la tuturele său legal. Costurile pentru zboruri și cazări ale partenerului de călătorie trebuie să fie incluse în suma primită de câștigător ca urmare a premiului. Câștigătorul trebuie, de asemea, să trimită o fotografie scanată a pașaportului său și a partenerului de călătorie (dacă este cazul). Mai multe detalii vor fi furnizate câștigătorului după acceptarea premiului. Odată primite documentele necesare, momondo va face rezervările necesare în numele câștigătorului. În eventualitatea în care una sau mai multe dintre serviciile turistice (zboruri și/sau cazări) propuse de câștigător nu mai sunt disponibile pentru rezervare și/sau fluctuația de preț ajunge să depășească suma totală a premiului, momondo și câștigătorul vor intra în corespondență pentru a găsi împreună zboruri și/sau cazări alternative. În cazul în care costul total al călătoriei valorează mai puțin de €1500, suma rămasă nu va fi transferată câștigătorului sub formă cash.
 58. Câștigătorul celei de-a doua etape este responsabil de costurile adiționale călătoriei, indiferent dacă acestea sunt sau nu specificate în termeni și condiții, incluzând taxe pentru viză (dacă este cazul), transport de la și către aeroporturi, costuri adiționale la cazări, bani de buzunar, asigurări etc.
 59. Câștigătorul celei de-a doua etape este responsabil pentru orice cost asociat cu schimbările sau anulările la zboruri și cazări.
 60. Promoterul nu își asumă nicio responsabilitate pentru câștigătorul celei de-a doua etape sau pentru partenerul său de călătorie. Asigurarea de călătorie nu este inclusă în premiu. Promoterul recomandă câștigătorului și partenerului acestuia să-și facă o asigurare completă pentru toată durata călătoriei. Promoterul nu își asumă responsabilitatea pentru anulările la zboruri sau cazări și recomandă, așadar, câștigătorului, să-și procure o asigurare de călătorie care să acopere aceste costuri.
 61. O listă a numelor câștigătorilor din cea de-a doua etapă și a țărilor participante poate fi furnizată la cerere, prin trimiterea unui email către letsopenourworld@momondo.com nu mai devreme de patru săptămâni de la data de închidere a celei de-a doua etape, menționând în subiectul emailului ‘The DNA competition: Phase Two winners’.

Află mai multe: letsopenourworld.ro

Cookies
momondo.ro foloseste cookies
Citește mai mult