How momondo Works

Fiind motorul de căutare pentru călătorii lider la nivel mondial, ne străduim să le oferim utilizatorilor noștri informația de care au nevoie astfel încât să își poată plănui călătoria după bunul plac, cu încredere.

O simplă căutare pe momondo verifică prețurile a sute de site-uri de călătorii în câteva secunde. Indiferent dacă ești în căutare de zboruri, hoteluri, închirieri auto sau altele, cu noi găsești ofertele din întregul internet, afișate în același loc. Compară-ți opțiunile pentru același zbor, hotel sau mașină de închiriat și alege cu cine vrei să rezervi: fie direct cu compania aeriană, hotelul sau agenția de închiriere, fie cu alt site de călătorii.

Prețurile vin direct de la site-urile de călătorii, fără nicio taxă adăugată de momondo. După ce alegi oferta preferată, furnizorul acesteia ne plătește un comision, fie pentru că te-am redirecționat către site-ul lor, fie pentru că te-am ajutat să rezervi cu ei. Acest lucru face din serviciul nostru unul complet gratuit pentru utilizatorii noștri.

O altă metodă prin care câștigăm bani este afișarea pe site-ul nostru a publicității relaționate cu călătoriile. Inclusiv, anumite companii ne plătesc atunci când tu faci click pe un anunț care te interesează.

Cum listăm rezultatele.

Există câțiva factori care influențează felul în care afișăm rezultatele după efectuarea unei căutări. Poate fi o combinație de informații precum prețul și evaluarea celorlalți călători. Pentru zboruri, alegem chiar și elemente care îți afectează confortul, precum durata sau escalele. Dar, pentru a fi sigur că găsești ceea ce ai nevoie, poți folosi filtrele noastre, care îți personalizezi căutarea – chiar și unul atât de simplu ca ordonarea în funcție de preț.

Vrei să afli mai multe? Iată cum ordonăm rezultatele pentru diferite părți ale site-ului:

Zboruri

Cel mai bun și Recomandat

Doar pentru că o ofertă este ieftină nu înseamnă că este neapărat cea mai bună. În mod implicit, zborurile sunt clasificate pentru a-ți oferi cel mai bun compromis între preț și confort, pe baza unor factori precum durata, prețul, distanța dintre origine și destinație, numărul de călători și modul în care ai început căutarea. Importanța relativă a factorilor este specifică fiecărui set de rezultate ale căutării, de exemplu, prețul va fi mai puțin relevant dacă cel mai ieftin zbor este doar puțin mai ieftin, dar mult mai lung decât cel mai rapid zbor. În cele din urmă, depinde de tine, dar economisirea a 50 de dolari la acel zbor spre New York nu pare mai atrăgătoare atunci când îți seama că există o escală de 10 ore.

În cazul în care există o paritate de preț între mai multe rezultate ale căutării pentru aceleași zboruri, clasamentul între aceste rezultate se va baza în principal pe rata de acces și pe costul pe clic. Uneori luăm în considerare calitatea serviciului pe care îl primești de la un site furnizor. Vom evidenția lucruri precum taxele de rezervare sau de bagaje ale unui furnizor, astfel încât, atunci când compari opțiunile, să folosești prețul total. Iar dacă un furnizor nu este direct cu taxele sale, ceea ce face ca prețurile sale să fie mai puțin clare, nu îl vom recomanda.

Afișăm oferte din mai multe surse diferite, inclusiv companii aeriene, agregatori, sisteme globale de distribuție, companii de gestionare a călătoriilor, agenții de turism online; dar, cu toate acestea, este posibil ca rezultatele noastre să nu reflecte întotdeauna toate ofertele disponibile.

Cel mai ieftin

Cauți cel mai mic preț? Cu noi îl poți găsi. Ordonarea noastră în funcție de preț îți oferă acces rapid la cea mai ieftină și/sau cea mai scumpă ofertă. Călătoria ta, regulile tale.

Câteodată, aceeași ofertă poate fi disponibilă pe site-urile mai multor furnizori. Toți acești furnizori sunt afișați pentru ca tu să poți alege, dar evidențiem un singur furnizor principal în baza a mai multor factori, precum popularitatea și ratingul. De asemenea, furnizorii pot fi evidențiați dacă plătesc mai mult pentru clickurile pe care le obțin.

Sejururi (hoteluri și alte locuri de cazare)

Utilizăm algoritmi interni pentru a clasifica rezultatele proprietăților, precum și pentru a sorta furnizorii de opțiuni de rezervare în cadrul unui anumit rezultat. Pentru simplitate vizuală, rotunjim întotdeauna prețul la următorul număr întreg.

Pentru clasificarea rezultatelor proprietăților: în mod implicit, rezultatele sunt clasificate în funcție de algoritmul nostru "Recomandat", care se bazează pe câțiva parametri-cheie: preț, evaluări ale oaspeților și popularitate (măsurată în clicuri). Importanța relativă a parametrilor este specifică fiecărui set de rezultate de căutare, de exemplu, prețul va fi mai puțin relevant dacă diferența de preț este foarte mică. De asemenea, luăm în considerare potențialul mediu de venituri pentru momondo din fiecare rezultat al unui hotel. În plus, poți sorta rezultatele în funcție de preț, clasa hotelului, scorul de recenzii și distanță (față de destinația din căutare).

Uneori, aceeași ofertă va fi disponibilă pe mai multe site-uri ale furnizorilor. Toți acești furnizori sunt vizibili pentru a-ți permite să alegi, dar noi evidențiem un furnizor principal pe baza unor factori precum prețul furnizorului în comparație cu cel mai ieftin preț și potențialul mediu de venit pentru momondo din fiecare rezultat al hotelului. În cadrul unei liste de hoteluri, dacă cea mai ieftină ofertă nu este afișată deasupra butonului "Vezi oferta" sau "Selectează", o poți vedea căutând prețul evidențiat în verde.

Preț

Cauți cel mai mic preț? Cu noi îl poți găsi. Ordonarea noastră în funcție de preț îți oferă acces rapid la cea mai ieftină și/sau cea mai scumpă ofertă. Călătoria ta, regulile tale.

Mașini

Recomandat

Sortarea recomandată pentru închirierea de mașini este prioritizată în principal în funcție de preț, potențialul de venituri pentru momondo, popularitatea generală a clicurilor și popularitatea diferitelor clase de mașini în fiecare destinație de preluare (de exemplu, SUV-urile sunt mai populare decât în mod normal în această locație de preluare). Pentru unele locații (deocamdată doar în SUA), luăm în considerare și scorul de recenzii al fiecărei agenții de închiriere. Importanța relativă a factorului este specifică fiecărui set de rezultate de căutare.

Câteodată, aceeași ofertă poate fi disponibilă pe site-urile mai multor furnizori. Toți acești furnizori sunt afișați pentru ca tu să poți alege, dar evidențiem un singur furnizor principal în baza a mai multor factori, precum popularitatea și ratingul. De asemenea, furnizorii pot fi evidențiați dacă plătesc mai mult pentru clickurile pe care le obțin.

Trenuri și autobuze

Ora plecării

Am sortat rezultatele pentru trenuri și autobuze în funcție de ora plecării pentru a te ajuta să găsești exact ruta care se potrivește programului tău.

Cel mai ieftin

Cauți cel mai mic preț? Cu noi îl poți găsi. Ordonarea noastră în funcție de preț îți oferă acces rapid la cea mai ieftină și/sau cea mai scumpă ofertă. Călătoria ta, regulile tale.

Prețurile noastre pentru trenuri și autobuze includ uneori taxe și impozite obligatorii, în funcție de localitate. Verifică dacă există taxe suplimentare. Este posibil ca unii parteneri să perceapă o taxă suplimentară pentru servicii, o taxă pentru bagaje suplimentare sau o taxă pentru anumite metode de plată.

Cum obținem prețurile.

Căutăm simultan prin sute de site-uri de călătorii, ale companiilor aeriene, de închirieri de mașini sau hoteliere pentru a-ți afișa opțiunile întregului internet. Deși facem tot ce putem pentru a-ți aduce cea mai precisă și mai actualizată informație, există uneori imprecizii. Câteodată, acestea se datorează faptului că site-ul furnizor nu și-a actualizat inventarul pe care ni-l oferă, că nu s-a conectat corespunzător la site-ul nostru sau poate că alt călător a rezervat deja oferta respectivă. Acest ultim scenariu se datorează faptului că trecem rezultatele în memoria cache pentru a menține viteza ridicată a site-ului. De exemplu, dacă un alt călător a realizat aceeași căutare ca și tine, în același minut, atunci, cel mai probabil, vă vom afișa amândurora aceleași rezultate. În cele din urmă, site-ul furnizor ar trebui să ne ofere un inventar actualizat la fiecare 24 de ore. Deși căutăm prin cât de multe site-uri ne este cu putință, nu putem totuși căuta prin toate. Există, de asemenea, cazuri în care nu afișăm rezultatele anumitor furnizori din motive tehnice, comerciale sau, pur și simplu, pentru că observăm că au un impact negativ asupra nivelului de satisfacție al utilizatorilor.

Cum obținem recenzii.

Recenzile apar pe site-ul nostru în câteva moduri. Afișăm recenzii și revizuirea scorurilor de pe alte site-uri de turism bine cunoscute. De asemenea, afișăm recenzii de la utilizatorii care au făcut o rezervare prin intermediul platformei noastre în timp ce s-au conectat sau care ne-au trimis itinerariul lor (aflați mai multe despre Trips Aici).

Deși am dori să publicăm fiecare recenzie, fie ea pozitivă sau negativă, nu vom afișa recenziile care încalcă instrucțiunile noastre sau termenii furnizorilor de recenzii, similar cu Termenii de utilizare, inclusiv recenziile care includ sau se referă la (printre altele):

  • Activități ilegale;
  • Informații personale sau sensibile;
  • Înjurături, referințe sexuale, discursuri instigatoare la ură, remarci discriminatorii, amenințări etc.
  • Impersonare
  • Nu are legătură cu subiectul sau cu utilizarea prevăzută a paginii de pe site-ul nostru (la discreția noastră exclusivă)
  • Spam și conținut fals.

Și pentru a ne asigura că recenziile sunt încă relevante, este posibil să nu mai afișăm recenzii după ce acestea au o vechime de trei ani - sau dacă a avut loc o schimbare de proprietar.

Scorurile noastre de recenzii sunt calculate prin media dintre scorurile recenziilor pe care le colectăm noi și recenziile colectate de partenerii noștri.

Cum lucrăm cu alte companii.

momondo is part of the KAYAK portfolio of metasearch brands, including KAYAK, SWOODOO, checkfelix, Cheapflights, HotelsCombined and Mundi.

KAYAK întreține parteneriate contractuale cu majoritatea celor peste 700 de furnizori care apar în rezultate noastre. Dacă ești o companie interesată să lucreze cu noi, verifică pagina de afiliere sau pe cea a proprietarilor de hoteluri.

Compania noastră face parte din grupul Booking Holdings Inc., ce include și alte site-uri de călătorii și petrecere a timpului liber, precum Booking.com, Priceline.com, Agoda.com, Rentalcars.com și Opentable.com.

Informații în temeiul art. 11 din Regulamentul (UE) 2019/1150

Putem furniza următoarele informații cu privire la funcționarea și eficacitatea sistemului nostru intern de tratare a reclamațiilor în conformitate cu Regulamentul (UE) 2019/1150:

Numărul total de plângeri depuse: 0
Principalele tipuri de plângeri: N/A
Timpul mediu de procesare și soluționare a reclamațiilor: N/A
Rezultatul plângerilor pe bază agregată: N/A

Ultima actualizare: mai 2022.


Câte ceva despre momondo

Cum funcționează momondo și de ce este gratuit

Găsește cele mai bune oferte

Chiar sunt cele mai ieftine zboruri? Garanția celui mai bun preț te ajută să stai liniștit, știind că vei găsi cel mai mic preț atunci când faci rezervări la bilete de avion online.

100% transparență

Prețurile pe care ți le afișăm nu sunt niciodată influențate de căutările tale. Nu folosim cookie-uri pentru a adapta sau a crește prețurile.

Verificat și gratuit

Suntem un serviciu complet gratuit, fără taxe ascunse și suntem recomandați de Frommer's, CNN și New York Times