Rezervă zboruri cu Blue Air

Plecare
Întoarcere
Any month
Compară vs. momondo |

Informații rapide despre Blue Air

Punctualitate
74%
Zboruri întârziate
12%
Zboruri anulate
1%

Blue Air - Informații generale

Blue Air este o companie aeriană de tip low-cost înființată în 2004 care are sediul principal la București – Otopeni, dar are și baze operaționale în orașe precum Iași, Torino sau Liverpool.

Compania aeriană operează zboruri către peste 40 de destinații interne și internaționale cu o flotă de 30 de aeronave de tip Boeing 737.

Pe lângă zborurile din România, Blue Air oferă zboruri și de pe bazele sale externe din Torino, Larnaca sau Liverpool.

În prezent este compania aeriană din România care transportă cei mai mulți pasageri.

Blue Air oferă și zboruri interne în România pe următoarele rute:

De asemenea, pe perioada sezonului de vară poți găsi zboruri interne spre litoral, după cum urmează:

Flota de avioane formată din seria Boeing 737

Blue Air folosește o flotă de avioane formată exclusiv din avioane Boeing, seria 737.
Avioanele Blue Air au o capacitate cuprinsă între 120 și 189 locuri, în funcție de modelul de avion și de dispunerea scaunelor.
Cel mai uzual avion din flota Blue Air este Boeing 737-800, model de avion cu 189 locuri, din care compania aeriană are în flotă 11 aeronave.

Blue Air a comandat în 2017 direct de la uzina Boeing un număr de 12 avioane de ultimă generație seria 737-8 MAX care vor fi livrate companiei românești începând din 2019.

Check-in Blue Air

Check-in-ul se deschide cu 30 de ore înainte de ora zborului și se poate efectua cu până la 4 ore înainte de decolare. Nu este disponibil check-in-ul online pentru zborurile din Bologna, Constanța, Dublin, Florența, Napoli, Stuttgart sau pentru sosiri și plecări din Regatul Unit al Marii Britanii.

Check-in-ul online nu este obligatoriu, fiind posibilă efectuarea acestuia gratuit în aeroport pentru toate rutele, gratuit.

În cadrul procesului de check-in se poate alege și locul în avion, acesta putându-se rezerva și ulterior sau în timpul achiziției biletului de avion.
Blue Air are și scaune cu confort sporit, acestea putându-se rezerva cu un preț suplimentar, în funcție de distanța zborului.

Dimensiuni bagaj de mână Blue Air

Dimensiunile maxime pentru bagajul de mână sunt 55 cm x 40 cm x 20 cm, iar greutatea maximă admisă este de 10 kg.

Clientul are dreptul la o singură piesă de bagaj în care trebuie să fie plasate și portofelele, device-urile și accesoriile.

Informații bagaj de cală Blue Air

Fiecare pasager are dreptul la 4 piese de bagaj cu greutatea maximă de 32 de kg pentru fiecare, iar dimensiunile maxime de 100cm x 80cm x 30cm.

De asemenea, se pot înregistra și biciclete sau echipamente sportive care nu depășesc 32 de kg și care sunt ambalate adecvat zborului.

Blue Air oferă spre achiziție două tipuri de bagaje de cală: de greutate maximă 20 kilograme, respectiv greutate maximă 32 kilograme.

Pentru rutele interne, primul bagaj de cală (predat la check-in) este inclus în preț și este gratuit în limita a 20 kilograme.

Mai multe detalii despre politica bagaje Blue Air.

Servicii la bord

Compania oferă o gamă variată de meniuri ce pot fi achiziționate atât în momentul rezervării zborului cât și în timpul zborului.

Meniurile calde pot fi achiziționate în timpul rezervării biletului de avion sau înainte de check-in, dar compania oferă o selecție mare de mâncăruri reci la vânzare inclusiv în avion.

Pe unele rute sau pe anumite clase tarifare compania aeriană poate oferi meniu cald/rece gratuit.

Anularea zborurilor

În cazul în care se anulează un zbor, compania restituie clientului cuantumul tarifului plătit numai dacă nu a fost utilizată nicio parte din bilet.
În caz contrar, compania va restitui clientului diferența dintre tariful întregului bilet și tariful călătoriei efectuate.

Contact Blue Air

Tel: 0903 760 130 (apelabil non-stop cu suprataxă)
Tel: 0374 281 841

Formular de contact și informații suplimentare: https://www.blueairweb.com/contact-ro/


Principalele companii aeriene operează rute similare

Dacă ești flexibil cu planurile de călătorie verifică aceste rute operate de România.