DescoperăSfaturi de călătorie

Wizz Air – Dimensiuni și limite bagaje de mână și de cală în 2019

Wizz Air este printre artizanii pieței low-cost din România. Cu o prezență în 10 aeroporturi din România, cu multe zboruri din București, Cluj Napoca, Timișoara dar și cu ofertă de zboruri de pe aeroporturi mai mici precum Satu Mare sau Suceava, este foarte probabil ca primul tău zbor să fie efectuat cu această companie aeriană. Trebuie să știi că Wizz Air nu include în prețul standard al biletului decât bagajul de mână. Acesta trebuie să se încadreze în anumite dimensiuni iar compania aeriană fiind una low-cost este strictă cu privire la respectarea limitelor atât de dimensiune cât și de greutate.

Găsește cele mai ieftine bilete de avion Wizz Air

Limite greutate și dimensiuni bagaje de mână Wizz Air

Bagajul de mână este acel bagaj pe care îl iei cu tine la bordul avionului.

Limita maximă de greutate acceptată a bagajului de mână este de 10 kilograme. Limita aceasta curpinde atât ce ai în bagaj cât și greutatea trolerului.

Pe lângă încadrarea în limita de greutate este necesar ca bagajul să se încadreze și în limitele de dimensiuni.

Dimensiuni maxime acceptate pentru bagajul de mână: 40 x 30 x 20 centimetri. 

Această dimensiune include întreg bagajul, așadar dacă ai un troller trebuie să ai grijă să se încadreze și roțile trolerului și mânerul.

Politica standard permite un singur bagaj de mână.

Pentru pasagerii care achiziționează suplimentar serviciul de îmbarcare prioritară WIZZ Priority le este permis accesul la bord cu un bagaj de dimensiuni standard și un bagaj extra care nu trebuie să depășească 55 X 40 X 23 centimetri.

Cumpărăturile achiziționate din magazinele duty-free se acceptă în cabina avionului fără a se lua în calcul ca bagaj suplimentar, dar acestea trebuie să fie împachetate și nedesfăcute de la magazinul duty-free din aeroport.

Limite greutate și dimensiuni bagaje de cală Wizz Air

Bagajul de cală este cel care îl predai la check-in și îl preiei la aeroportul de sosire al zborului.

Pe toate zborurile Wizz Air bagajul de cală se achiziționează suplimentar. Poți achiziționa până la 6 bagaje de cală.

Bagajul de cală trebuie să se încadreze în limitele de dimensiune de 149 X 119 X 171 centimetri.

Wizz Air are două dimensiuni maxime de greutate pentru bagajul de cală, în funcție de tipul de bagaj achiziționat. Astfel, acesta poate avea o greutate maximă de 20 kilograme sau 32 kilograme.

Găsește cele mai ieftine bilete de avion Wizz Air
Ultima actualizare: 09.01.2019

Informațiile prezentate sunt cu titlu informativ și reprezintă o documentare de pe site-urile companiilor aeriene la momentul publicării articolului. Întotdeauna verifică restricțiile și cu compania aeriană sau agenția de turism cu care urmează să călătorești – acestea pot fi diferite în funcție de ruta pe care călătorești, tipul de bilet de avion cumpărat sau eventualele modificări care nu sunt actualizate sau cuprinse în acest articol informativ.